Chinese Massagesalons hard aangepakt

    Nieuws    juli 19, 2013

Chinese massagesalons in Den haag zullen de komende tijd hard worden aangepakt, laat burgemeester van Aartsen in een brief weten.
Dit om wanpraktijken als uitbuiting, prostitutie en mensenhandel een halt toe te roepen.
Inmiddels zijn reeds vier massagesalons o.a. in de wijken Laakkwartier en Zeeheldenkwartier gecontroleerd.
Met behulp van de inmiddels bekende ‘spermalamp’ werden bij alle salons biologische sporen van vermoedelijk sperma aangetroffen.
Eén van de gecontroleerde zaken wordt gedwongen te sluiten, waarschijnlijk gaat dit om Beautysalon ‘Melin’.
Een speciaal opsporingsteam gaat in de komende tijd in samenwerking met Het Nederlands Forensisch Instituut álle beautysalons in Den Haag controleren, het is niet bekend of het hier uitsluitend om de Chinese massagesalons gaat.
Het aantonen dat hier seksuele handelingen worden verricht naast de massages was tot nu toe erg moeilijk, omdat zowel klanten als werkneemsters bijna nooit uit de school klappen over hun activiteiten.
Daarom gaan de experts van het NFI gewapend met een speciale (sperma)lamp, die ook wel wordt gebruikt om bloedsporen te traceren, alle ruimtes onderzoeken op spermasporen.
Wanneer zou blijken dat deze spermasporen afkomstig zijn van meerdere mannen is dat voor de gemeente een aanwijzing dat er sprake zou kunnen zijn van illegale prostitutie, waaronder volgens de wet óók een z.g. ‘happy end’ valt.
In dat geval wordt de massage of beautysalon zonder pardon voor zes maanden gesloten.
Eerder liet burgemeester van Aartsen in een brief aan de gemeenteraad weten dat hij weinig kon doen tegen de vestiging van nieuwe Chinese massagesalons in Den Haag.

No Tags

  

3 Responses to “Chinese Massagesalons hard aangepakt”

 1. Ik ben naast sportmasseur ook gespecialiseerd in de Oosterse massage. Op de vraag of ik erotische massages geef moet ik het antwoord altijd schuldig blijven. Waar de een opgewonden van raakt blijft de ander stoïcijns. Happy endings en sex passen niet in het oosterse denken. Het masseren van intieme delen hebben tot doel de energie stroom door het lichaam te stimuleren. Bij een goede behandeling leidt dat tot een gevoel van euforie en geeft het extra kracht. Helaas bestaat hierover veel misverstand. Wordt er een salon geopend, dan ga ik er altijd heen voor een behandeling. Salons zijn altijd welkom voor advies en of het volgen van korte workshops. Controles van de overheid op spermasporen vind ik verwerpelijk. Samen zoeken naar grenzen in de massage is veel zinvoller.

  I’m next to sport masseur also specializes in the oriental massage. On whether I should give erotic massages I always the answer. Where the remains of an excited touches the other stoic. Happy endings and sex do not fit in Eastern thought. Massaging the private parts are intended to stimulate energy flow through the body. In proper treatment leads to a sense of euphoria and gives it extra strength. Unfortunately there exists much misunderstanding. Open a shop, then I go there is always back for treatment. Salons are always welcome for advice and or following short workshops. The Government controls on semen stains I find objectionable. Together search for borders in the massage is much more meaningful.

  • Verhelderende bijdrage van Henk Lips. Ik kom tamelijk regelmatig bij de diverse Thaise en Chinese massagesalons het laatste jaar. Het zou kunnen zijn, begrijp ik, dat ik bepaalde handelingen verkeerd interpreteer? Zoals inderdaad massages in de liesstreek e.d. Ik zal in het vervolg niet meer zo snel mijn conclusie trekken maar even doorvragen wat de masseuse bedoelt als ze wijzend op mijn kruis vraagt of het daar ook gemasseerd moet worden in kort en moeilijk verstaanbaar nederlands. Verder ben ik het eens met de conclusie op het einde van zijn bijdrage.

 2. De wallen in Amsterdam en de prostitutie straten in Den Haag zitten boordevol met Bulgaarse en Roemeense vrouwen.
  Als het over misstanden en mensenhandel gaat, dan moeten ze daar eens wat meer aandacht aan besteden.
  Maar dat is kennelijk te moeilijk.
  Het is simpeler en makkelijker om een Chinese massagesalon binnen te vallen met 20 man, waar een paar Chinese masseuses of studentes proberen wat bij te verdienen.

Geef een beoordeling

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordelingen)

Let op! Uw reacties worden eerst gemodereerd!

 • Chinese massage in China

  by on september 25, 2016 - 4 Comments

  De laatste jaren is China een populaire toeristische bestemming geworden, liefst 100 miljoen toeristen bezoeken jaarlijks dit land, daarmee staat China op de derde van de meest populaire toeristische bestemmingen ter wereld. Ook Nederlanders hebben tegenwoordig de weg gevonden naar dit veelzijdige en bezienswaardige land, dat niet zo heel lang geleden nog was dichtgetimmerd voor...Meer »

 • Chinese Massage op het strand

  by on maart 24, 2014 - 4 Comments

  In Nederland zijn ze nog niet zoveel te zien op de stranden: Chinese masseuses die je een Chinese massage, voetmassage of rugmassage aanbieden, terwijl je lekker op je buik relaxt in het zonnetje ligt te bakken. De laatste jaren verschijnen er echter op de toeristenstranden in Spanje, Griekenland, Italië en de Canarische eilanden steeds meer...Meer »

 • Massage uitsluitend op afspraak

  by on januari 29, 2014 - 1 Comments

  Het lijkt erop dat de maatregelen van burgemeester van Aartsen om de groei van het aantal Chinese massagesalons in Den Haag te beteugelen, effect sorteren. Maar zoals was te verwachten heeft het ook negatieve kanten. Inmiddels zijn er 8 Chinese massagesalons in de Hofstad tijdelijk of voor onbepaalde tijd gesloten, bovendien is er een gewijzigd...Meer »

 • Controles op massagesalons verscherpt

  by on december 15, 2013 - 1 Comments

  In Amsterdam West werden afgelopen Donderdag tijdens een controle bij twee massagesalons spermasporen aangetroffen. (bericht AT5.nl)Een Mobiel Forensisch Team van het NFI is bij dit soort onderzoeken behulpzaam en maakt daarbij gebruik van een forensische lichtbron, populair aangeduid als “spermalamp”.De aangetroffen spermasporen worden door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) nader onderzocht.Het is interessant hierbij om...Meer »

 • Chinese Massage, hoe werkt het (Deel 4)

  by on oktober 1, 2013 - 6 Comments

  Goed, de achterkant is gereed, tijd voor de voorkant van het lichaam en het bevel “omdlaaien” weerklinkt. De masseuse tovert ergens een kussentje tevoorschijn om het achterhoofd te ondersteunen en het badlaken wordt wederom zedig over het lichaam gedrapeerd, tenzij het erg warm is, dan wordt er volstaan met een kleine doek om de edele...Meer »

 • Chinese massagesalons aan de Amsterdamsestraatweg

  by on augustus 13, 2013 - 0 Comments

  Onlangs (7 augustus) werd aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht weer een nieuwe Chinese massagesalon geopend: Massagesalon ‘De Lotusbloem’ aan de Amsterdamsestraatweg 102.De Amsterdamsestraatweg, in de volksmond simpelweg ‘de Straatweg’ genoemd, bevindt zich in het noordwestelijke deel van Utrecht en zoals de naam al aan geeft, de oorspronkelijke verbindingsweg met Amsterdam.Deze lange en rechte straat loopt...Meer »

 • Chinese Massagesalons hard aangepakt

  by on juli 19, 2013 - 3 Comments

  Chinese massagesalons in Den haag zullen de komende tijd hard worden aangepakt, laat burgemeester van Aartsen in een brief weten. Dit om wanpraktijken als uitbuiting, prostitutie en mensenhandel een halt toe te roepen. Inmiddels zijn reeds vier massagesalons o.a. in de wijken Laakkwartier en Zeeheldenkwartier gecontroleerd. Met behulp van de inmiddels bekende ‘spermalamp’ werden bij...Meer »

 • Gele kaart voor Chinese Massagesalon

  by on juni 15, 2013 - 1 Comments

  Chinese massagesalon Feng Ka aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht heeft van burgemeester Wolfsen een officiële schriftelijke waarschuwing gekregen (de gele kaart!) De gemeente Utrecht wilde de massagesalon direct al voor een maand sluiten op straffe van een dwangsom. De eigenaar ging hier echter tegen in beroep. Volgens een discutabele reportage van enkele maanden geleden zouden...Meer »

 • Chinese massage, hoe werkt het ( Deel 1)

  by on mei 4, 2013 - 2 Comments

  Ok, je wilt ook wel eens een Chinese massage proberen, maar hoe gaat dat nu eigenlijk en waar moet je op letten of rekening mee houden. Deel I: Wees voorbereid! Voordat u een Chinese massagesalon binnen stapt moet u met een aantal praktische zaken rekening houden. 1. Zorg dat u over contant geld beschikt. Er...Meer »

 • Chinatown Den Haag

  by on maart 18, 2013 - 0 Comments

  Het Haagse Chinatown bevindt zich ongeveer tussen de Bierkade, Paviljoensgracht, Winkelcentrum Grote Marktstraat en het Spui, doorsneden door de Wagenstraat en de Veerkades. Pal in het centrum van Den Haag. In tegenstelling tot de meeste Chinese wijken in Europa, zoals b.v. Chinatown in Londen, is het Haagse Chinatown nog niet zo lang geleden ontstaan. Van...Meer »

Categorieën

Chinese massagetechnieken