Chinese massage

chinese massageDe term Chinese massage is oorspronkelijk een algemene aanduiding voor verschillende soorten behandelingen zoals Tuina(twiena), gebaseerd op de traditionele Chinese geneeswijze, Hollistische massage en Reflex massage of Reflexologie. In China en andere Oosterse landen is deze geneeskundige behandeling al duizenden jaren erg populair.
In Nederland wordt de massage als geneeskrachtige behandeling nog weinig toegepast. Veel Chinese massagesalons bieden een ontspannende, relaxerende massage aan als Chinese massage, omdat die in een Chinese salon door een Chinese vrouw of man wordt uitgevoerd, maar dikwijls is dat niet een originele Chinese massage en heeft weinig te maken met de Traditionele Geneeskundig Chinese massage. Niets mis mee, maar het is gewoon een ontspanningsmassage, mét of zonder olie en iedere masseuse vult dat op haar eigen manier in. Hard of zacht, de klant is koning!
De Chinese masseuses zijn over het algemeen zeer gedienstig en klantgericht, ze bieden voor een relatief laag bedrag een uitstekende massage, waarna de klant ontspannen en tevreden de salon weer verlaat.
De ontspannen sfeer en de aanraking van vrouwenhanden op het grotendeels ontklede lichaam kan soms als erotisch worden ervaren.
Maar dat wil nog niet zeggen dat een Chinese massage erotisch is bedoeld, al insinueren de media tegenwoordig anders.
Helaas worden Chinese massagesalons worden door de media graag in de hoek van de prostitutie geduwd, al was het alleen maar omdat dit door het grote publiek graag gehoord en gelezen wordt.
Immers, een reportage of krantenartikel over een onschuldige ontspanningsmassage scoort niet.

Een Chinese massage of voetmassage? Gewoon eens proberen!