Mijn eerste Chinese massage ervaring.

    Ervaringen    juni 10, 2014

chinese-massage

Een jaar of tien geleden las ik op een forum over het bestaan van Chinese massages in Nederland. Tot dan toe liet ik mij met enige regelmaat behandelen bij een fysiotherapeut vanwege chronische rugklachten, maar meestal met weinig resultaat. Bovendien moest ik die behandelingen zelf betalen, zodat dit langzamerhand een kostbare aangelegenheid werd. Omdat ik…Meer »

Chinese Massage, hoe werkt het (Deel 4)

    Ervaringen    oktober 1, 2013

Goed, de achterkant is gereed, tijd voor de voorkant van het lichaam en het bevel “omdlaaien” weerklinkt. De masseuse tovert ergens een kussentje tevoorschijn om het achterhoofd te ondersteunen en het badlaken wordt wederom zedig over het lichaam gedrapeerd, tenzij het erg warm is, dan wordt er volstaan met een kleine doek om de edele…Meer »

Chinese Massage, hoe werkt het (Deel 3)

    Ervaringen    juni 28, 2013

De Chinese massage We zijn zover, U heeft zich goed voorbereid, de masseuse heeft zich even discreet teruggetrokken en haalt wat te drinken voor u, zodat u zich onbespied kunt ontkleden. Wanneer de massageruimte uit een kamertje met een deur bestaat, dan wordt er meestal eerst even geklopt, voordat de masseuse binnen komt. Soms lijkt…Meer »

Chinese Massage: hoe werkt het (Deel 2)

    Ervaringen    juni 1, 2013

De Binnenkomst In deel 1 hebben we gezien hoe je moet zijn voorbereid op een Chinese Massage. Als je een willekeurige Chinese massagesalon binnen stapt, wordt je al direct verwelkomd, zo niet besprongen, met de onvermijdelijke vraag: massage?? Waarop je dan direct zal worden meegetroond naar achteren waar zich de massageruimtes bevinden. Echter, het kan…Meer »

Chinese massage, hoe werkt het ( Deel 1)

    Ervaringen    mei 4, 2013

Ok, je wilt ook wel eens een Chinese massage proberen, maar hoe gaat dat nu eigenlijk en waar moet je op letten of rekening mee houden. Deel I: Wees voorbereid!Voordat u een Chinese massagesalon binnen stapt moet u met een aantal praktische zaken rekening houden.  1. Zorg dat u over contant geld beschikt.Er zijn maar…Meer »

Betrapt in een Chinese massagesalon

    Ervaringen    januari 12, 2013

Betrapt in een Chinese massagesalon. Al komt het dan niet altijd in de krant of in het journaal, de eskaders van burgemeester van Aertsen gaan onverdroten voort met hun controle en opsporingswerkzaamheden in de Chinese massagesalons in het Haagse Chinatown. Op de meest onverwachte momenten duiken zij uit het niets op, soms alleen ter controle…Meer »

Categorieën

Chinese massagetechnieken

 • Balinese Massage
  De Traditionele Balinese Massage is een stevige Indonesische massage die ....
 • Qigong Massage
  De basisprincipes van Qigong Massage. De mensen zijn tegenwoordig overal ....
 • Wat is een Chinese Massage
  De term Chinese massage is oorspronkelijk een algemene aanduiding voor ....
 • Cupping Therapie
  Cupping wordt binnen de Oosterse (Chinese) geneeskunde toegepast als ....
 • Chinese Voetmassage
  Chinese voetmassage ook wel Chinflex genoemd is niet alleen verwennerij ....