voetmassageChinese voetmassage ook wel Chinflex genoemd is niet alleen verwennerij voor de voeten, maar tevens een weldaad voor lichaam en geest.
Een massage gebaseerd op de oude originele technieken, die in China sinds 4000 jaar worden toegepast.
De voeten, onderbenen en knieën worden intensief gemasseerd, er wordt gebruik gemaakt van de reflexzones op de voeten, de meridianen, de acupunctuurpunten en tevens extra punten, dit tegen onder andere slapeloosheid, diabetes etc.
In China zijn voetmassages al eeuwen lang erg populair en ook in West Europa weet men de laatste tijd deze weldadige vorm van massage te waarderen.
Soms tussen het werk of winkelen door, zonder dat je specifieke klachten hoeft te hebben, is dit verkwikkend en ontspannend.
Voetmassages worden in verschillende ambiances toegepast, meestal op een speciale voetmassagestoel, maar het kan ook op een bank of zelfs in liggende houding op een massagetafel.
Dikwijls wordt er begonnen met een warm voetenbad, eventueel met Chinese kruiden, dat de bloedstroom bevordert en ook een scrubbehandeling kan aan de massage vooraf gaan.
De tijd voor een voetmassage is minimaal een half uur, beter is echter een uur aan deze behandeling te besteden.
Gelegenheden voor een voetmassage vindt je vooral in Chinese massagesalons rond de winkelcentra van Amsterdam en Den Haag, maar er zijn ook veel fysiotherapeutische bedrijfjes, zowel Nederlandse als Chinese waar deze weldadige vorm van massage wordt toegepast.


Volgende Pagina: Tuina behandeling

Geef een beoordeling

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordelingen)

  Lees dit eerst!