Balinese Massage

    Massage Technieken    juli 2, 2014

De Traditionele Balinese Massage is een stevige Indonesische massage die lang geleden is ontstaan op het prachtige eiland Bali met invloeden uit een aantal verschillende culturen, waaronder China en India.
Balinese Massage is een combinatie van technieken uit Zweedse massage, Acupressuur, Reflexology en Aromatherapy en wordt vooral gebruikt voor ontspanning.
Daarnaast is Balinese Massage net als de meeste andere massage technieken bedoeld om de spieren los te maken en pijn te verlichten.
Balinese Massage kan ondermeer worden toegepast voor behandeling van spierpijn, slaapproblemen, angst, spanning, depressie en astma.
De massage werkt vooral goed op pijnlijke gewrichten en spieren, daarom wordt deze behandeling ook vaak aanbevolen na sportblessures.

Acupressuur
Een belangrijk onderdeel van een Balinese massage is acupressuur, waarbij stevige druk wordt toegepast op specifieke punten van het lichaam. Deze druk helpt om de spieren te ontspannen en is er op gericht het lichaam in staat te stellen zichzelf te genezen. Acupressuur helpt ook ter bevordering van de doorbloeding, verlichting van pijnen en totale ontspanning.

Reflexologie
Dit onderdeel van de Balinese massage is in zekere zin vergelijkbaar met acupressuur, bij reflexologie wordt druk uitgeoefend op bepaalde delen van het lichaam, in het bijzonder, de voeten, handen en oren.
Er wordt verondersteld dat deze lichaamsdelen (vooral de voeten) corresponderen met verschillende organen (zoals b.v. hart en lever) en lichaamssystemen hebben; door druk op deze reflexpunten, kunnen problemen met de organen of de algemene gezondheid van een persoon worden behandeld.

Aromatherapie en etherische oliën
Essentiële oliën zijn eveneens een belangrijk onderdeel van een Balinese massage. Ze zijn doorgaans sterk geurend en helpen zowel de spieren te ontspannen als de geest te kalmeren.
Een grote verscheidenheid van oliën wordt gebruikt; gemeenschappelijke geuren zijn jasmijn, roos en sandelhout, terwijl de meer exotische oliën Cempaka, Sandat en Frangipani kunnen omvatten.
De oliën worden gebruikt om ontspanning te bevorderen en om stress te verlichten.
Om een ​​specifieke klacht aan te pakken, kan de masseuse warme olie gebruiken met toevoeging van citroengras, kruidnagels, of gember.

balinese-massageDe behandeling
De Balinese massage vindt plaats op een mat of massagetafel.
De meeste of alle kleding van de klant moet worden uitgetrokken bij deze behandeling.
De massage is zeer diep, en kan een uur of langer duren. Het lichaam zal worden uitgerekt, gekneed en er wordt druk uitgeoefend op de acupressuur en reflexologie punten.
Oliën worden tijdens de behandeling in het lichaam gemasseerd, zodat een douche  meestal wel nodig is, nadat de massage is voltooid.

Veel bekender onder het grote publiek en de vele vakantiegangers op Bali, is de Balinese Relaxatie Massage welke is gericht op totale ontspanning. Van generatie op generatie en door jarenlange ervaring zijn veel Balinese mensen al van huis uit gespecialiseerd in deze zogenaamde spa-variant van Balinese Massage. Ook hier gebruikt men een combinatie van eerder genoemde technieken, maar minder sterk dan bij Traditionele Balinese Massage. Deze vorm van massage is het meest ontspannend.

No Tags

  

One Response to “Balinese Massage”

 1. Hallo,

  wir haben im Urlaub eine chinesische Massage kennengelernt.

  Jetzt suchen wir eine Lokal mit Chinesische Massage oder Öl -Entspannungsmassage.
  Wir möchten gerne nackt massiert werden und haben fragen für Sie.
  Sind Ihre Räume und Massageliege gut beheizt ?
  Können wir nach der Massage bei Ihnen duschen?
  Was können Sie uns empfehlen und was kosten 1 bis 2 Stunden Massage bei Ihnen?

  Wir freuen uns auf Ihre Antworten.
  Mit freundlichen Grüßen

  Christian

Geef een beoordeling

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 stemmen, gemiddeld: 4,50 van 5)

Let op! Uw reacties worden eerst gemodereerd!

 • Chinese massage in China

  by on september 25, 2016 - 4 Comments

  De laatste jaren is China een populaire toeristische bestemming geworden, liefst 100 miljoen toeristen bezoeken jaarlijks dit land, daarmee staat China op de derde van de meest populaire toeristische bestemmingen ter wereld. Ook Nederlanders hebben tegenwoordig de weg gevonden naar dit veelzijdige en bezienswaardige land, dat niet zo heel lang geleden nog was dichtgetimmerd voor...Meer »

 • chinese-massage

  Mijn eerste Chinese massage ervaring.

  by on juni 10, 2014 - 3 Comments

  Een jaar of tien geleden las ik op een forum over het bestaan van Chinese massages in Nederland. Tot dan toe liet ik mij met enige regelmaat behandelen bij een fysiotherapeut vanwege chronische rugklachten, maar meestal met weinig resultaat. Bovendien moest ik die behandelingen zelf betalen, zodat dit langzamerhand een kostbare aangelegenheid werd. Omdat ik...Meer »

 • Chinese Massage op het strand

  by on maart 24, 2014 - 4 Comments

  In Nederland zijn ze nog niet zoveel te zien op de stranden: Chinese masseuses die je een Chinese massage, voetmassage of rugmassage aanbieden, terwijl je lekker op je buik relaxt in het zonnetje ligt te bakken. De laatste jaren verschijnen er echter op de toeristenstranden in Spanje, Griekenland, Italië en de Canarische eilanden steeds meer...Meer »

 • Massage uitsluitend op afspraak

  by on januari 29, 2014 - 1 Comments

  Het lijkt erop dat de maatregelen van burgemeester van Aartsen om de groei van het aantal Chinese massagesalons in Den Haag te beteugelen, effect sorteren. Maar zoals was te verwachten heeft het ook negatieve kanten. Inmiddels zijn er 8 Chinese massagesalons in de Hofstad tijdelijk of voor onbepaalde tijd gesloten, bovendien is er een gewijzigd...Meer »

 • Controles op massagesalons verscherpt

  by on december 15, 2013 - 1 Comments

  In Amsterdam West werden afgelopen Donderdag tijdens een controle bij twee massagesalons spermasporen aangetroffen. (bericht AT5.nl)Een Mobiel Forensisch Team van het NFI is bij dit soort onderzoeken behulpzaam en maakt daarbij gebruik van een forensische lichtbron, populair aangeduid als “spermalamp”.De aangetroffen spermasporen worden door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) nader onderzocht.Het is interessant hierbij om...Meer »

 • Chinese Massage, hoe werkt het (Deel 4)

  by on oktober 1, 2013 - 6 Comments

  Goed, de achterkant is gereed, tijd voor de voorkant van het lichaam en het bevel “omdlaaien” weerklinkt. De masseuse tovert ergens een kussentje tevoorschijn om het achterhoofd te ondersteunen en het badlaken wordt wederom zedig over het lichaam gedrapeerd, tenzij het erg warm is, dan wordt er volstaan met een kleine doek om de edele...Meer »

 • Chinese massagesalons aan de Amsterdamsestraatweg

  by on augustus 13, 2013 - 0 Comments

  Onlangs (7 augustus) werd aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht weer een nieuwe Chinese massagesalon geopend: Massagesalon ‘De Lotusbloem’ aan de Amsterdamsestraatweg 102.De Amsterdamsestraatweg, in de volksmond simpelweg ‘de Straatweg’ genoemd, bevindt zich in het noordwestelijke deel van Utrecht en zoals de naam al aan geeft, de oorspronkelijke verbindingsweg met Amsterdam.Deze lange en rechte straat loopt...Meer »

 • Chinese Massagesalons hard aangepakt

  by on juli 19, 2013 - 3 Comments

  Chinese massagesalons in Den haag zullen de komende tijd hard worden aangepakt, laat burgemeester van Aartsen in een brief weten. Dit om wanpraktijken als uitbuiting, prostitutie en mensenhandel een halt toe te roepen. Inmiddels zijn reeds vier massagesalons o.a. in de wijken Laakkwartier en Zeeheldenkwartier gecontroleerd. Met behulp van de inmiddels bekende ‘spermalamp’ werden bij...Meer »

 • Gele kaart voor Chinese Massagesalon

  by on juni 15, 2013 - 1 Comments

  Chinese massagesalon Feng Ka aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht heeft van burgemeester Wolfsen een officiële schriftelijke waarschuwing gekregen (de gele kaart!) De gemeente Utrecht wilde de massagesalon direct al voor een maand sluiten op straffe van een dwangsom. De eigenaar ging hier echter tegen in beroep. Volgens een discutabele reportage van enkele maanden geleden zouden...Meer »

 • Chinese massage, hoe werkt het ( Deel 1)

  by on mei 4, 2013 - 2 Comments

  Ok, je wilt ook wel eens een Chinese massage proberen, maar hoe gaat dat nu eigenlijk en waar moet je op letten of rekening mee houden. Deel I: Wees voorbereid!Voordat u een Chinese massagesalon binnen stapt moet u met een aantal praktische zaken rekening houden.  1. Zorg dat u over contant geld beschikt.Er zijn maar...Meer »

 • Chinatown Den Haag

  by on maart 18, 2013 - 0 Comments

  Het Haagse Chinatown bevindt zich ongeveer tussen de Bierkade, Paviljoensgracht, Winkelcentrum Grote Marktstraat en het Spui, doorsneden door de Wagenstraat en de Veerkades. Pal in het centrum van Den Haag. In tegenstelling tot de meeste Chinese wijken in Europa, zoals b.v. Chinatown in Londen, is het Haagse Chinatown nog niet zo lang geleden ontstaan. Van...Meer »

Categorieën

Chinese massagetechnieken