Balinese Massage

    Massage Technieken    juli 2, 2014

De Traditionele Balinese Massage is een stevige Indonesische massage die lang geleden is ontstaan op het prachtige eiland Bali met invloeden uit een aantal verschillende culturen, waaronder China en India.
Balinese Massage is een combinatie van technieken uit Zweedse massage, Acupressuur, Reflexology en Aromatherapy en wordt vooral gebruikt voor ontspanning.
Daarnaast is Balinese Massage net als de meeste andere massage technieken bedoeld om de spieren los te maken en pijn te verlichten.
Balinese Massage kan ondermeer worden toegepast voor behandeling van spierpijn, slaapproblemen, angst, spanning, depressie en astma.
De massage werkt vooral goed op pijnlijke gewrichten en spieren, daarom wordt deze behandeling ook vaak aanbevolen na sportblessures.

Acupressuur
Een belangrijk onderdeel van een Balinese massage is acupressuur, waarbij stevige druk wordt toegepast op specifieke punten van het lichaam. Deze druk helpt om de spieren te ontspannen en is er op gericht het lichaam in staat te stellen zichzelf te genezen. Acupressuur helpt ook ter bevordering van de doorbloeding, verlichting van pijnen en totale ontspanning.

Reflexologie
Dit onderdeel van de Balinese massage is in zekere zin vergelijkbaar met acupressuur, bij reflexologie wordt druk uitgeoefend op bepaalde delen van het lichaam, in het bijzonder, de voeten, handen en oren.
Er wordt verondersteld dat deze lichaamsdelen (vooral de voeten) corresponderen met verschillende organen (zoals b.v. hart en lever) en lichaamssystemen hebben; door druk op deze reflexpunten, kunnen problemen met de organen of de algemene gezondheid van een persoon worden behandeld.

Aromatherapie en etherische oliën
Essentiële oliën zijn eveneens een belangrijk onderdeel van een Balinese massage. Ze zijn doorgaans sterk geurend en helpen zowel de spieren te ontspannen als de geest te kalmeren.
Een grote verscheidenheid van oliën wordt gebruikt; gemeenschappelijke geuren zijn jasmijn, roos en sandelhout, terwijl de meer exotische oliën Cempaka, Sandat en Frangipani kunnen omvatten.
De oliën worden gebruikt om ontspanning te bevorderen en om stress te verlichten.
Om een ​​specifieke klacht aan te pakken, kan de masseuse warme olie gebruiken met toevoeging van citroengras, kruidnagels, of gember.

balinese-massageDe behandeling
De Balinese massage vindt plaats op een mat of massagetafel.
De meeste of alle kleding van de klant moet worden uitgetrokken bij deze behandeling.
De massage is zeer diep, en kan een uur of langer duren. Het lichaam zal worden uitgerekt, gekneed en er wordt druk uitgeoefend op de acupressuur en reflexologie punten.
Oliën worden tijdens de behandeling in het lichaam gemasseerd, zodat een douche  meestal wel nodig is, nadat de massage is voltooid.

Veel bekender onder het grote publiek en de vele vakantiegangers op Bali, is de Balinese Relaxatie Massage welke is gericht op totale ontspanning. Van generatie op generatie en door jarenlange ervaring zijn veel Balinese mensen al van huis uit gespecialiseerd in deze zogenaamde spa-variant van Balinese Massage. Ook hier gebruikt men een combinatie van eerder genoemde technieken, maar minder sterk dan bij Traditionele Balinese Massage. Deze vorm van massage is het meest ontspannend.

No Tags

  

One Response to “Balinese Massage”

 1. Hallo,

  wir haben im Urlaub eine chinesische Massage kennengelernt.

  Jetzt suchen wir eine Lokal mit Chinesische Massage oder Öl -Entspannungsmassage.
  Wir möchten gerne nackt massiert werden und haben fragen für Sie.
  Sind Ihre Räume und Massageliege gut beheizt ?
  Können wir nach der Massage bei Ihnen duschen?
  Was können Sie uns empfehlen und was kosten 1 bis 2 Stunden Massage bei Ihnen?

  Wir freuen uns auf Ihre Antworten.
  Mit freundlichen Grüßen

  Christian

Geef een beoordeling

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 stemmen, gemiddeld: 4,50 van 5)

  Lees dit eerst!

Categorieën

Chinese massagetechnieken