Qigong Massage

    Massage Technieken    november 19, 2015

De basisprincipes van Qigong Massage.

qigong massageDe mensen zijn tegenwoordig overal op zoek naar ontspanningsmogelijkheden die hun leven verrijken en hun gezonde levensstijl behouden, want de wereld om ons heen is tegenwoordig meer belastend en stressverwekkend dan ooit tevoren.

Regelmatige ontspanningsmassages behoren dan ook tot de meest populaire activiteiten ten behoeve van een gezonde levensstijl en om de stress te verminderen.
Als een massagetherapeut zijn of haar werk goed doet, zijn deze massages zeer nuttig en effectief.

Het probleem is echter dat een bezoek aan de masseur meestal vrij kostbaar en tijdrovend is. Om deze reden, zijn er verschillende vormen van zelfmassage bekend en zeer populair geworden, Maar de zelfmassage is echter niet zo eenvoudig als het soms lijkt of wordt gepresenteerd.

De Qigong Meridian zelfmassage wordt al duizenden jaren toegepast om mensen te helpen hun eigen leven te beheren, zich prettig te voelen en er tegelijkertijd zo goed mogelijk uit te zien.
De primaire doelstelling is de positieve energie in het lichaam van een mens gaande te houden en haar/hem naar ​​een hoger bewustzijnsniveau te verheffen.

De Qigong Massage maakt gebruik van verschillende types manuele massagetechnieken die behoorlijk stevig zijn, maar evengoed nog aangenaam moeten aanvoelen.
Evenals acupressuur zijn deze technieken gericht op de massage van de verschillende acupunctuurpunten die zich op het menselijk lichaam bevinden om de positieve energie (Qi) op gang te houden, zodat alle belangrijke organen en spieren daarmee bereikt en verzorgd worden.

Volgens de oude principes van TCM (Traditional Chinese Medicine), de energie op te wekken en te compenseren, is de Qigong massage gebaseerd op een juiste toepassing en de bijbehorende houding.
In overeenstemming met de traditionele Chinese geneeskunde, berust de Qigong massage op de relatie tussen yin en yang, tussen positieve en negatieve energie.
De Yin energie wordt beschouwd als een middel om de gezondheid en groei bevorderen, terwijl de Yang energie uit de manifestatie van het fysieke lichaam zelf bestaat, dat voor haar groei Yin nodig heeft.
Als tijdens Qigong Meridian behandelsessie de juiste massage technieken worden toegepast, wordt de Qi stroming op verschillende weldoende manieren gestimuleerd.
Deze vorm van stimulaties (wrijven en aaien) kan worden gebruikt in plaats van de normale druk en massage technieken die vaak in andere massagescholen gebruikelijk zijn.
De behandeling van bepaalde acupunctuurpunten zullen vermoeidheid, stress en de spanning in het lichaam verlichten.
De Qigong massage wordt ook wel toegepast bij algemene lichaamspijn en diverse gezondheidsproblemen.

In een volgend artikel gaan we wat dieper in op de technieken en toepassingen van de Qigong Massage.

No Tags

  

Geef een beoordeling

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 stemmen, gemiddeld: 4,00 van 5)

  Lees dit eerst!

Categorieën

Chinese massagetechnieken