Qigong Massage

    Massage Technieken    november 19, 2015

De basisprincipes van Qigong Massage.

qigong massageDe mensen zijn tegenwoordig overal op zoek naar ontspanningsmogelijkheden die hun leven verrijken en hun gezonde levensstijl behouden, want de wereld om ons heen is tegenwoordig meer belastend en stressverwekkend dan ooit tevoren.

Regelmatige ontspanningsmassages behoren dan ook tot de meest populaire activiteiten ten behoeve van een gezonde levensstijl en om de stress te verminderen.
Als een massagetherapeut zijn of haar werk goed doet, zijn deze massages zeer nuttig en effectief.

Het probleem is echter dat een bezoek aan de masseur meestal vrij kostbaar en tijdrovend is. Om deze reden, zijn er verschillende vormen van zelfmassage bekend en zeer populair geworden, Maar de zelfmassage is echter niet zo eenvoudig als het soms lijkt of wordt gepresenteerd.

De Qigong Meridian zelfmassage wordt al duizenden jaren toegepast om mensen te helpen hun eigen leven te beheren, zich prettig te voelen en er tegelijkertijd zo goed mogelijk uit te zien.
De primaire doelstelling is de positieve energie in het lichaam van een mens gaande te houden en haar/hem naar ​​een hoger bewustzijnsniveau te verheffen.

De Qigong Massage maakt gebruik van verschillende types manuele massagetechnieken die behoorlijk stevig zijn, maar evengoed nog aangenaam moeten aanvoelen.
Evenals acupressuur zijn deze technieken gericht op de massage van de verschillende acupunctuurpunten die zich op het menselijk lichaam bevinden om de positieve energie (Qi) op gang te houden, zodat alle belangrijke organen en spieren daarmee bereikt en verzorgd worden.

Volgens de oude principes van TCM (Traditional Chinese Medicine), de energie op te wekken en te compenseren, is de Qigong massage gebaseerd op een juiste toepassing en de bijbehorende houding.
In overeenstemming met de traditionele Chinese geneeskunde, berust de Qigong massage op de relatie tussen yin en yang, tussen positieve en negatieve energie.
De Yin energie wordt beschouwd als een middel om de gezondheid en groei bevorderen, terwijl de Yang energie uit de manifestatie van het fysieke lichaam zelf bestaat, dat voor haar groei Yin nodig heeft.
Als tijdens Qigong Meridian behandelsessie de juiste massage technieken worden toegepast, wordt de Qi stroming op verschillende weldoende manieren gestimuleerd.
Deze vorm van stimulaties (wrijven en aaien) kan worden gebruikt in plaats van de normale druk en massage technieken die vaak in andere massagescholen gebruikelijk zijn.
De behandeling van bepaalde acupunctuurpunten zullen vermoeidheid, stress en de spanning in het lichaam verlichten.
De Qigong massage wordt ook wel toegepast bij algemene lichaamspijn en diverse gezondheidsproblemen.

In een volgend artikel gaan we wat dieper in op de technieken en toepassingen van de Qigong Massage.

No Tags

  

Geef een beoordeling

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 stemmen, gemiddeld: 4,00 van 5)

Let op! Uw reacties worden eerst gemodereerd!

 • Chinese massage in China

  by on september 25, 2016 - 4 Comments

  De laatste jaren is China een populaire toeristische bestemming geworden, liefst 100 miljoen toeristen bezoeken jaarlijks dit land, daarmee staat China op de derde van de meest populaire toeristische bestemmingen ter wereld. Ook Nederlanders hebben tegenwoordig de weg gevonden naar dit veelzijdige en bezienswaardige land, dat niet zo heel lang geleden nog was dichtgetimmerd voor...Meer »

 • chinese-massage

  Mijn eerste Chinese massage ervaring.

  by on juni 10, 2014 - 3 Comments

  Een jaar of tien geleden las ik op een forum over het bestaan van Chinese massages in Nederland. Tot dan toe liet ik mij met enige regelmaat behandelen bij een fysiotherapeut vanwege chronische rugklachten, maar meestal met weinig resultaat. Bovendien moest ik die behandelingen zelf betalen, zodat dit langzamerhand een kostbare aangelegenheid werd. Omdat ik...Meer »

 • Chinese Massage op het strand

  by on maart 24, 2014 - 4 Comments

  In Nederland zijn ze nog niet zoveel te zien op de stranden: Chinese masseuses die je een Chinese massage, voetmassage of rugmassage aanbieden, terwijl je lekker op je buik relaxt in het zonnetje ligt te bakken. De laatste jaren verschijnen er echter op de toeristenstranden in Spanje, Griekenland, Italië en de Canarische eilanden steeds meer...Meer »

 • Massage uitsluitend op afspraak

  by on januari 29, 2014 - 1 Comments

  Het lijkt erop dat de maatregelen van burgemeester van Aartsen om de groei van het aantal Chinese massagesalons in Den Haag te beteugelen, effect sorteren. Maar zoals was te verwachten heeft het ook negatieve kanten. Inmiddels zijn er 8 Chinese massagesalons in de Hofstad tijdelijk of voor onbepaalde tijd gesloten, bovendien is er een gewijzigd...Meer »

 • Controles op massagesalons verscherpt

  by on december 15, 2013 - 1 Comments

  In Amsterdam West werden afgelopen Donderdag tijdens een controle bij twee massagesalons spermasporen aangetroffen. (bericht AT5.nl)Een Mobiel Forensisch Team van het NFI is bij dit soort onderzoeken behulpzaam en maakt daarbij gebruik van een forensische lichtbron, populair aangeduid als “spermalamp”.De aangetroffen spermasporen worden door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) nader onderzocht.Het is interessant hierbij om...Meer »

 • Chinese Massage, hoe werkt het (Deel 4)

  by on oktober 1, 2013 - 6 Comments

  Goed, de achterkant is gereed, tijd voor de voorkant van het lichaam en het bevel “omdlaaien” weerklinkt. De masseuse tovert ergens een kussentje tevoorschijn om het achterhoofd te ondersteunen en het badlaken wordt wederom zedig over het lichaam gedrapeerd, tenzij het erg warm is, dan wordt er volstaan met een kleine doek om de edele...Meer »

 • Chinese massagesalons aan de Amsterdamsestraatweg

  by on augustus 13, 2013 - 0 Comments

  Onlangs (7 augustus) werd aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht weer een nieuwe Chinese massagesalon geopend: Massagesalon ‘De Lotusbloem’ aan de Amsterdamsestraatweg 102.De Amsterdamsestraatweg, in de volksmond simpelweg ‘de Straatweg’ genoemd, bevindt zich in het noordwestelijke deel van Utrecht en zoals de naam al aan geeft, de oorspronkelijke verbindingsweg met Amsterdam.Deze lange en rechte straat loopt...Meer »

 • Chinese Massagesalons hard aangepakt

  by on juli 19, 2013 - 3 Comments

  Chinese massagesalons in Den haag zullen de komende tijd hard worden aangepakt, laat burgemeester van Aartsen in een brief weten. Dit om wanpraktijken als uitbuiting, prostitutie en mensenhandel een halt toe te roepen. Inmiddels zijn reeds vier massagesalons o.a. in de wijken Laakkwartier en Zeeheldenkwartier gecontroleerd. Met behulp van de inmiddels bekende ‘spermalamp’ werden bij...Meer »

 • Gele kaart voor Chinese Massagesalon

  by on juni 15, 2013 - 1 Comments

  Chinese massagesalon Feng Ka aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht heeft van burgemeester Wolfsen een officiële schriftelijke waarschuwing gekregen (de gele kaart!) De gemeente Utrecht wilde de massagesalon direct al voor een maand sluiten op straffe van een dwangsom. De eigenaar ging hier echter tegen in beroep. Volgens een discutabele reportage van enkele maanden geleden zouden...Meer »

 • Chinese massage, hoe werkt het ( Deel 1)

  by on mei 4, 2013 - 2 Comments

  Ok, je wilt ook wel eens een Chinese massage proberen, maar hoe gaat dat nu eigenlijk en waar moet je op letten of rekening mee houden. Deel I: Wees voorbereid!Voordat u een Chinese massagesalon binnen stapt moet u met een aantal praktische zaken rekening houden.  1. Zorg dat u over contant geld beschikt.Er zijn maar...Meer »

 • Chinatown Den Haag

  by on maart 18, 2013 - 0 Comments

  Het Haagse Chinatown bevindt zich ongeveer tussen de Bierkade, Paviljoensgracht, Winkelcentrum Grote Marktstraat en het Spui, doorsneden door de Wagenstraat en de Veerkades. Pal in het centrum van Den Haag. In tegenstelling tot de meeste Chinese wijken in Europa, zoals b.v. Chinatown in Londen, is het Haagse Chinatown nog niet zo lang geleden ontstaan. Van...Meer »

Categorieën

Chinese massagetechnieken

 • Qigong Massage
  De basisprincipes van Qigong Massage. De mensen zijn tegenwoordig overal ....
 • Cupping Therapie
  Cupping wordt binnen de Oosterse (Chinese) geneeskunde toegepast als ....
 • Balinese Massage
  De Traditionele Balinese Massage is een stevige Indonesische massage die ....
 • Chinese Voetmassage
  Chinese voetmassage ook wel Chinflex genoemd is niet alleen verwennerij ....
 • Wat is een Chinese Massage
  De term Chinese massage is oorspronkelijk een algemene aanduiding voor ....