Qigong Massage

    Massage Technieken    november 19, 2015

De basisprincipes van Qigong Massage. De mensen zijn tegenwoordig overal op zoek naar ontspanningsmogelijkheden die hun leven verrijken en hun gezonde levensstijl behouden, want de wereld om ons heen is tegenwoordig meer belastend en stressverwekkend dan ooit tevoren. Regelmatige ontspanningsmassages behoren dan ook tot de meest populaire activiteiten ten behoeve van een gezonde levensstijl en…Meer »

Balinese Massage

    Massage Technieken    juli 2, 2014

De Traditionele Balinese Massage is een stevige Indonesische massage die lang geleden is ontstaan op het prachtige eiland Bali met invloeden uit een aantal verschillende culturen, waaronder China en India. Balinese Massage is een combinatie van technieken uit Zweedse massage, Acupressuur, Reflexology en Aromatherapy en wordt vooral gebruikt voor ontspanning. Daarnaast is Balinese Massage net…Meer »

Cupping Therapie

    Massage Technieken    juni 22, 2014

Cupping wordt binnen de Oosterse (Chinese) geneeskunde toegepast als alternatieve geneeswijze en kan beschouwd worden als een vorm van acupunctuur die speciaal gericht is op de beweging van de energie, het bloed en de lichaamsvloeistoffen. Op de huid van de patiënt worden holle glazen bolletjes of kopjes, soms ook van bamboe of plastic, geplaatst en…Meer »

Chinese Voetmassage

    Massage Technieken    juni 22, 2014

Chinese voetmassage ook wel Chinflex genoemd is niet alleen verwennerij voor de voeten, maar tevens een weldaad voor lichaam en geest. Een massage gebaseerd op de oude originele technieken, die in China sinds 4000 jaar worden toegepast. De voeten, onderbenen en knieën worden intensief gemasseerd, er wordt gebruik gemaakt van de reflexzones op de voeten,…Meer »

Chinese Tuina Behandeling

    Massage Technieken    juni 22, 2014

Tuina (Chinese manuele therapie of CMT) is een belangrijk onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde of TCG. Na tweeduizend jaar ondervinding in het moederland China, en gesteund op een rijke klinische ervaring in de behandeling van diverse pathologieen, is Tuina uitgegroeid tot een uniek behandelingssysteem. Men maakt geen gebruik van farmaceutische middelen, het heeft geen…Meer »

Wat is een Chinese Massage

    Massage Technieken    juni 22, 2014

De term Chinese massage is oorspronkelijk een algemene aanduiding voor verschillende soorten behandelingen zoals Tuina(twiena), gebaseerd op de traditionele Chinese geneeswijze, Hollistische massage en Reflex massage of Reflexologie. In China en andere Oosterse landen is deze geneeskundige behandeling al duizenden jaren erg populair. In Nederland wordt de massage als geneeskrachtige behandeling nog weinig toegepast. Veel…Meer »

Categorieën

Chinese massagetechnieken

 • Qigong Massage
  De basisprincipes van Qigong Massage. De mensen zijn tegenwoordig overal ....
 • Wat is een Chinese Massage
  De term Chinese massage is oorspronkelijk een algemene aanduiding voor ....
 • Balinese Massage
  De Traditionele Balinese Massage is een stevige Indonesische massage die ....
 • Chinese Voetmassage
  Chinese voetmassage ook wel Chinflex genoemd is niet alleen verwennerij ....
 • Cupping Therapie
  Cupping wordt binnen de Oosterse (Chinese) geneeskunde toegepast als ....