Betrapt in een Chinese massagesalon

    Ervaringen    januari 12, 2013

Betrapt in een Chinese massagesalon.
Al komt het dan niet altijd in de krant of in het journaal, de eskaders van burgemeester van Aertsen gaan onverdroten voort met hun controle en opsporingswerkzaamheden in de Chinese massagesalons in het Haagse Chinatown.
Op de meest onverwachte momenten duiken zij uit het niets op, soms alleen ter controle van de vereiste verblijfsvergunningen, maar soms ook vergezeld van geavanceerde opsporingsapparatuur zoals b.v. de spermalamp.
Niet alleen de Chinese masseuses worden dan onder de loupe genomen, maar het kan ook voorkomen dat de klant, weerloos op de massagetafel gelegen, aan een nader onderzoek wordt onderworpen.
Dat is niet prettig, zo niet genant, zeker als er opsporingsambtenaren van de vrouwelijke kunne bij betrokken zijn.
Dit overkwam nog niet zo lang geleden Gerrit, die zich al heel wat jaren een vaste klant mag noemen van diverse Chinese massagesalons in Den Haag en omstreken.
Als fervent liefhebber van Chinese massages, laat Gerrit zich bij voorkeur ongekleed masseren om optimaal te kunnen relaxen en in de meeste salons is dit ook de standaard werkwijze.
Vanwege de discretie wordt dan meestal de massageruimte met een simpel grendeltje afgesloten.

Welnu, Gerrit lag op zijn buik met zijn gezicht in het gat van de massagetafel te doezelen, genietend van het gepotel van de ijverige Chinese masseuse, toen er opeens een luid Chinees gekrakeel ontstond in de ontvangstruimte van de massagesalon, alsof er een vos binnen was gedrongen in een kippenhok!
De masseuse snelde het kamertje uit, nadat ze eerst haastig een minuscule baddoek over het lichaam van Gerrit had geworpen.
Nu had Gerrit dit al eens eerder meegemaakt, dus bleef hij rustig liggen wachten totdat de storm weer geluwd zou zijn.
Het werd echter wel erg rumoerig in de tent, gehol en gedraaf door de gangen, basserige Hollandse stemmen en schelle Chinese kreten wisselden elkaar af, niet bepaald een omgeving om tot rust te komen.

Plotseling werd er hard gebonkt, niet op de deur waaruit zojuist de Chinese dame was verdwenen, maar op een soort tussendeur, wat later een schuifdeur bleek te zijn.
Omdat Gerrit geen zin had om op te staan, probeerde hij in de herrie duidelijk te maken dat ze moesten omlopen.
Deze boodschap kwam echter niet goed over en het volgende moment werd de deur geforceerd, omdat het een schuifdeur was viel het “sqad” letterlijk met de deur binnen, die op een haar na het hoofd van Gerrit miste.
Als door een wesp gestoken veerde Gerrit op in al zijn naaktheid -het doekje was van hem afgegleden- om recht in de gezichten te kijken van een geüniformeerde man en vrouw.
In zijn schrik smeet Gerrit een aantal ongezouten bouwvakkerstermen , waarvan wij u de details willen besparen, in de richting van het tweetal, terwijl hij onhandig met doekje zijn edele delen probeerde te omfloersen.
De taal die Gerrit uitbraakte was echter tegen het zere been van het team en hij werd gesommeerd zijn identificatiebewijs te tonen.
“Asjeblieft” zei Gerrit, terwijl hij zich omdraaide en provocerend zijn blote achterste toonde, nog steeds zeer aangedaan en obstinaat.
De agenten vorderden echter ten tweede male, met het beroep op de wet identificatieplicht. Hierop kalmeerde Gerrit in de wetenschap dat hij hier niet aan kon voldoen. Hij kleedde zich aan en zocht quasi in zijn zakken naar iets wat er niet was en verexcuseerde zich dat hij het document niet kon tonen.
Wel was er een rijbewijs, maar dat bevond zich in de auto in een nabij gelegen parkeergarage.
Een van de agenten was bereid mee te lopen teneinde Gerrit te kunnen identificeren, maar voordat het zover was interumpeerde nog wel even de Chinese bazin met schelle stem, dat er nog 20 euro voor de massage moest worden afgerekend.
Toen de agent uiteindelijk het rijbewijs had gecontroleerd, schreef hij nog even gauw een proces verbaal uit op grond van de wet identificatieplicht, omdat het rijbewijs hieraan niet voldeed en vermeldde hier nog bij dat Gerrit er nog goed vanaf kwam, gezien de belediging van een ambtenaar in functie eerder.
Dit leidde uiteindelijk tot een schikking van 60 euro, de prijs van 2 Chinese massage uren!

Later hoorde Gerrit van de eigenaresse van de Chinese massagesalon, dat de schade van de geforceerde deur niet werd vergoed en er zelfs geen enkel excuus werd aangeboden.

Het is jammer voor de Chinese massagesalons en niet in de laatste plaats voor de klant, dat daar op ieder moment een inval kan plaats vinden. Of zou dit een ontmoedigingsbeleid zijn om op deze wijze de groei van Chinese massagesalons een halt toe te roepen?

No Tags

  

One Response to “Betrapt in een Chinese massagesalon”

 1. Gerrit,
  een rijbewijs is een geldig legitimatiebewijs, ook voor de politie.
  Zie : http://wetten.overheid.nl/BWBR0006297/geldigheidsdatum_15-01-2013#HoofdstukI
  gr. Nyoman

Geef een beoordeling

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordelingen)

Let op! Uw reacties worden eerst gemodereerd!

 • Chinese massage in China

  by on september 25, 2016 - 4 Comments

  De laatste jaren is China een populaire toeristische bestemming geworden, liefst 100 miljoen toeristen bezoeken jaarlijks dit land, daarmee staat China op de derde van de meest populaire toeristische bestemmingen ter wereld. Ook Nederlanders hebben tegenwoordig de weg gevonden naar dit veelzijdige en bezienswaardige land, dat niet zo heel lang geleden nog was dichtgetimmerd voor...Meer »

 • Chinese Massage op het strand

  by on maart 24, 2014 - 4 Comments

  In Nederland zijn ze nog niet zoveel te zien op de stranden: Chinese masseuses die je een Chinese massage, voetmassage of rugmassage aanbieden, terwijl je lekker op je buik relaxt in het zonnetje ligt te bakken. De laatste jaren verschijnen er echter op de toeristenstranden in Spanje, Griekenland, Italië en de Canarische eilanden steeds meer...Meer »

 • Massage uitsluitend op afspraak

  by on januari 29, 2014 - 1 Comments

  Het lijkt erop dat de maatregelen van burgemeester van Aartsen om de groei van het aantal Chinese massagesalons in Den Haag te beteugelen, effect sorteren. Maar zoals was te verwachten heeft het ook negatieve kanten. Inmiddels zijn er 8 Chinese massagesalons in de Hofstad tijdelijk of voor onbepaalde tijd gesloten, bovendien is er een gewijzigd...Meer »

 • Controles op massagesalons verscherpt

  by on december 15, 2013 - 1 Comments

  In Amsterdam West werden afgelopen Donderdag tijdens een controle bij twee massagesalons spermasporen aangetroffen. (bericht AT5.nl)Een Mobiel Forensisch Team van het NFI is bij dit soort onderzoeken behulpzaam en maakt daarbij gebruik van een forensische lichtbron, populair aangeduid als “spermalamp”.De aangetroffen spermasporen worden door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) nader onderzocht.Het is interessant hierbij om...Meer »

 • Chinese Massage, hoe werkt het (Deel 4)

  by on oktober 1, 2013 - 6 Comments

  Goed, de achterkant is gereed, tijd voor de voorkant van het lichaam en het bevel “omdlaaien” weerklinkt. De masseuse tovert ergens een kussentje tevoorschijn om het achterhoofd te ondersteunen en het badlaken wordt wederom zedig over het lichaam gedrapeerd, tenzij het erg warm is, dan wordt er volstaan met een kleine doek om de edele...Meer »

 • Chinese massagesalons aan de Amsterdamsestraatweg

  by on augustus 13, 2013 - 0 Comments

  Onlangs (7 augustus) werd aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht weer een nieuwe Chinese massagesalon geopend: Massagesalon ‘De Lotusbloem’ aan de Amsterdamsestraatweg 102.De Amsterdamsestraatweg, in de volksmond simpelweg ‘de Straatweg’ genoemd, bevindt zich in het noordwestelijke deel van Utrecht en zoals de naam al aan geeft, de oorspronkelijke verbindingsweg met Amsterdam.Deze lange en rechte straat loopt...Meer »

 • Chinese Massagesalons hard aangepakt

  by on juli 19, 2013 - 3 Comments

  Chinese massagesalons in Den haag zullen de komende tijd hard worden aangepakt, laat burgemeester van Aartsen in een brief weten. Dit om wanpraktijken als uitbuiting, prostitutie en mensenhandel een halt toe te roepen. Inmiddels zijn reeds vier massagesalons o.a. in de wijken Laakkwartier en Zeeheldenkwartier gecontroleerd. Met behulp van de inmiddels bekende ‘spermalamp’ werden bij...Meer »

 • Gele kaart voor Chinese Massagesalon

  by on juni 15, 2013 - 1 Comments

  Chinese massagesalon Feng Ka aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht heeft van burgemeester Wolfsen een officiële schriftelijke waarschuwing gekregen (de gele kaart!) De gemeente Utrecht wilde de massagesalon direct al voor een maand sluiten op straffe van een dwangsom. De eigenaar ging hier echter tegen in beroep. Volgens een discutabele reportage van enkele maanden geleden zouden...Meer »

 • Chinese massage, hoe werkt het ( Deel 1)

  by on mei 4, 2013 - 2 Comments

  Ok, je wilt ook wel eens een Chinese massage proberen, maar hoe gaat dat nu eigenlijk en waar moet je op letten of rekening mee houden. Deel I: Wees voorbereid! Voordat u een Chinese massagesalon binnen stapt moet u met een aantal praktische zaken rekening houden. 1. Zorg dat u over contant geld beschikt. Er...Meer »

 • Chinatown Den Haag

  by on maart 18, 2013 - 0 Comments

  Het Haagse Chinatown bevindt zich ongeveer tussen de Bierkade, Paviljoensgracht, Winkelcentrum Grote Marktstraat en het Spui, doorsneden door de Wagenstraat en de Veerkades. Pal in het centrum van Den Haag. In tegenstelling tot de meeste Chinese wijken in Europa, zoals b.v. Chinatown in Londen, is het Haagse Chinatown nog niet zo lang geleden ontstaan. Van...Meer »

Categorieën

Chinese massagetechnieken

 • Balinese Massage
  De Traditionele Balinese Massage is een stevige Indonesische massage die ....
 • Chinese Voetmassage
  Chinese voetmassage ook wel Chinflex genoemd is niet alleen verwennerij ....
 • Qigong Massage
  De basisprincipes van Qigong Massage. De mensen zijn tegenwoordig overal ....
 • Chinese Tuina Behandeling
  Tuina (Chinese manuele therapie of CMT) is een belangrijk onderdeel van de ....
 • Cupping Therapie
  Cupping wordt binnen de Oosterse (Chinese) geneeskunde toegepast als ....