Chinatown Den Haag

    Nieuws    maart 18, 2013

Het Haagse Chinatown bevindt zich ongeveer tussen de Bierkade, Paviljoensgracht, Winkelcentrum Grote Marktstraat en het Spui, doorsneden door de Wagenstraat en de Veerkades. Pal in het centrum van Den Haag.
In tegenstelling tot de meeste Chinese wijken in Europa, zoals b.v. Chinatown in Londen, is het Haagse Chinatown nog niet zo lang geleden ontstaan.
Van oorsprong was het de Joodse wijk van Den Haag, de moskee in de Wagenstraat was vroeger een synagoge.
Na de tweede wereldoorlog ontstond in dit gebied, waar toen al een beperkt aantal Chinezen waren gehuisvest, veel leegstand en de wijk verpauperde langzamerhand.
De gemeente Den Haag besloot in de zeventiger jaren de wijk op te knappen en dat resulteerde in een toestroom van Chinese middenstanders met kleinschalige bedrijfjes, zoals restaurantjes, kapperszaken en kruidenwinkeltjes.
De nabijheid van het grote winkelcentrum aan de Grote Markstraat, leidde er toe dat de Wagenstraat zich ontwikkelde tot een gezellige straat met leuke winkeltjes en restaurantjes.
Door de concentratie van winkels en toko’s met Chinese producten werd dit een aantrekkelijk gebied voor bezoekers met een Chinese achtergrond van zowel binnen als buiten de stad.
Maar langzamerhand groeide ook de belangstelling van de Westerlingen voor de Oosterse  sfeer en de producten in deze wijk.
Wanneer je tegenwoordig door deze straten loopt is het niet allemaal Chinees wat je tegen komt, maar een mengelmoes van verschillende rassen, een multicultureel gebeuren.
De aanwezigheid van een Moskee draagt daar natuurlijk ook aan bij.
Op zomerse dagen zitten de terrasjes daar dan ook bomvol met bezoekers en bezoeksters die ogen tekort komen om de flanerende passanten te bekijken.

Waar vroeger reeds bij Chinese kruidendoktertjes en winkeltjes acupunctuur behandelingen en medicinale Chinese massages mogelijk waren is in de laatste jaren het aantal Chinese massagesalons in deze wijk sterk toegenomen. Eerst als extra dienstverlening bij de talrijke kapsalons die Chinatown rijk is, maar later ook als gespecialiseerde Chinese massagesalon.
Vooral de Chinese voetmassage is erg populair bij het winkelend publiek en steeds meer worden er daarnaast complete schoonheidsbehandelingen aangeboden zoals b.v. nagelverzorging.
Hoewel deze typische Chinese vorm van dienstverlening opvallend aanwezig is in het Haagse Chinatown breidt het aantal Chinese massagesalons zich veel verder uit buiten deze wijk, vooral aan de Rijswijkseweg is het aantal Chinese massagesalons enorm toegenomen.
In navolging van het Antwerpse Chinatown zijn er sinds enkele jaren zeer fraaie Chinese poorten geplaatst en evenals in het Amsterdamse Chinatown zijn de straatnaambordjes hier voorzien van Chinese tekens.
De stichting Chinatown is zeer actief, er worden Chinese markten georganiseerd, de jaarlijkse inluiding van het Chinese nieuwjaar is een spectaculair schouwspel en trekt duizenden bezoekers.
Het Haagse Chinatown leeft en het is zeer de moeite waard om een bezoek te brengen aan dit markante stadsgedeelte.
Het heeft voor zowel het openbaar vervoer al het eigen vervoer een goede bereikbaarheid en wordt omringd door vier grote parkeergarages, anders dan in Amsterdam tegen een redelijk tarief.

Station Den Haag Centraal ligt op loopafstand van Chinatown en vanuit Station Hollands Spoor is het ook te belopen. Vanwege de centrale ligging zijn er ook goede tramverbindingen

Parkeergarages:
Amsterdamse Veerkade
Lutherse Burgwal
City Parking
Torengarage

Veel informatie kunt u ook vinden op: http://www.chinatown-denhaag.com/
Hieronder een filmpje van enkele jaren geleden in andere rijrichting

No Tags

  

Geef een beoordeling

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordelingen)

Let op! Uw reacties worden eerst gemodereerd!

 • Chinese massage in China

  by on september 25, 2016 - 4 Comments

  De laatste jaren is China een populaire toeristische bestemming geworden, liefst 100 miljoen toeristen bezoeken jaarlijks dit land, daarmee staat China op de derde van de meest populaire toeristische bestemmingen ter wereld. Ook Nederlanders hebben tegenwoordig de weg gevonden naar dit veelzijdige en bezienswaardige land, dat niet zo heel lang geleden nog was dichtgetimmerd voor...Meer »

 • Chinese Massage op het strand

  by on maart 24, 2014 - 4 Comments

  In Nederland zijn ze nog niet zoveel te zien op de stranden: Chinese masseuses die je een Chinese massage, voetmassage of rugmassage aanbieden, terwijl je lekker op je buik relaxt in het zonnetje ligt te bakken. De laatste jaren verschijnen er echter op de toeristenstranden in Spanje, Griekenland, Italië en de Canarische eilanden steeds meer...Meer »

 • Massage uitsluitend op afspraak

  by on januari 29, 2014 - 1 Comments

  Het lijkt erop dat de maatregelen van burgemeester van Aartsen om de groei van het aantal Chinese massagesalons in Den Haag te beteugelen, effect sorteren. Maar zoals was te verwachten heeft het ook negatieve kanten. Inmiddels zijn er 8 Chinese massagesalons in de Hofstad tijdelijk of voor onbepaalde tijd gesloten, bovendien is er een gewijzigd...Meer »

 • Controles op massagesalons verscherpt

  by on december 15, 2013 - 1 Comments

  In Amsterdam West werden afgelopen Donderdag tijdens een controle bij twee massagesalons spermasporen aangetroffen. (bericht AT5.nl)Een Mobiel Forensisch Team van het NFI is bij dit soort onderzoeken behulpzaam en maakt daarbij gebruik van een forensische lichtbron, populair aangeduid als “spermalamp”.De aangetroffen spermasporen worden door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) nader onderzocht.Het is interessant hierbij om...Meer »

 • Chinese Massage, hoe werkt het (Deel 4)

  by on oktober 1, 2013 - 6 Comments

  Goed, de achterkant is gereed, tijd voor de voorkant van het lichaam en het bevel “omdlaaien” weerklinkt. De masseuse tovert ergens een kussentje tevoorschijn om het achterhoofd te ondersteunen en het badlaken wordt wederom zedig over het lichaam gedrapeerd, tenzij het erg warm is, dan wordt er volstaan met een kleine doek om de edele...Meer »

 • Chinese massagesalons aan de Amsterdamsestraatweg

  by on augustus 13, 2013 - 0 Comments

  Onlangs (7 augustus) werd aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht weer een nieuwe Chinese massagesalon geopend: Massagesalon ‘De Lotusbloem’ aan de Amsterdamsestraatweg 102.De Amsterdamsestraatweg, in de volksmond simpelweg ‘de Straatweg’ genoemd, bevindt zich in het noordwestelijke deel van Utrecht en zoals de naam al aan geeft, de oorspronkelijke verbindingsweg met Amsterdam.Deze lange en rechte straat loopt...Meer »

 • Chinese Massagesalons hard aangepakt

  by on juli 19, 2013 - 3 Comments

  Chinese massagesalons in Den haag zullen de komende tijd hard worden aangepakt, laat burgemeester van Aartsen in een brief weten. Dit om wanpraktijken als uitbuiting, prostitutie en mensenhandel een halt toe te roepen. Inmiddels zijn reeds vier massagesalons o.a. in de wijken Laakkwartier en Zeeheldenkwartier gecontroleerd. Met behulp van de inmiddels bekende ‘spermalamp’ werden bij...Meer »

 • Gele kaart voor Chinese Massagesalon

  by on juni 15, 2013 - 1 Comments

  Chinese massagesalon Feng Ka aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht heeft van burgemeester Wolfsen een officiële schriftelijke waarschuwing gekregen (de gele kaart!) De gemeente Utrecht wilde de massagesalon direct al voor een maand sluiten op straffe van een dwangsom. De eigenaar ging hier echter tegen in beroep. Volgens een discutabele reportage van enkele maanden geleden zouden...Meer »

 • Chinese massage, hoe werkt het ( Deel 1)

  by on mei 4, 2013 - 2 Comments

  Ok, je wilt ook wel eens een Chinese massage proberen, maar hoe gaat dat nu eigenlijk en waar moet je op letten of rekening mee houden. Deel I: Wees voorbereid! Voordat u een Chinese massagesalon binnen stapt moet u met een aantal praktische zaken rekening houden. 1. Zorg dat u over contant geld beschikt. Er...Meer »

 • Chinatown Den Haag

  by on maart 18, 2013 - 0 Comments

  Het Haagse Chinatown bevindt zich ongeveer tussen de Bierkade, Paviljoensgracht, Winkelcentrum Grote Marktstraat en het Spui, doorsneden door de Wagenstraat en de Veerkades. Pal in het centrum van Den Haag. In tegenstelling tot de meeste Chinese wijken in Europa, zoals b.v. Chinatown in Londen, is het Haagse Chinatown nog niet zo lang geleden ontstaan. Van...Meer »

 • Met deze 5 tips verwen je lichaam en geest

  by on november 13, 2023 - 0 Comments

  In de drukte van het moderne leven vergeten we vaak om voldoende aandacht te besteden aan de gezondheid van ons lichaam en de rust van onze geest. Het is essentieel om af en toe wat tijd te nemen om jezelf te verwennen en te investeren in je welzijn. Hier zijn vijf tips om je lichaam...Meer »

Categorieën

Chinese massagetechnieken