Chinese massage in China

    Nieuws    september 25, 2016

De laatste jaren is China een populaire toeristische bestemming geworden, liefst 100 miljoen toeristen bezoeken jaarlijks dit land, daarmee staat China op de derde van de meest populaire toeristische bestemmingen ter wereld.
Ook Nederlanders hebben tegenwoordig de weg gevonden naar dit veelzijdige en bezienswaardige land, dat niet zo heel lang geleden nog was dichtgetimmerd voor buitenlanders.
Op internet zijn talloze websites te vinden met toeristische beschrijvingen en mogelijkheden, maar we zullen ons hier beperken tot de Chinese massage in het land waar deze vorm van massage uiteindelijk vandaan komt.

In China vindt je duizenden Chinese massagesalons en massagepraktijken, het merendeel in de grote steden zoals Shanghai, Beijing of Hong Kong, maar ook in Guangzhou en Shenzhen.
Er is een echter een grote verscheidenheid in grootte en kwaliteit.
In de grotere steden vindt je veel z.g. ‘barbershops’ waar de schaar nauwelijks wordt gehanteerd en de massage, voorzover je dat nog een massage kan noemen, wordt uitgevoerd in kleine smoezelige achterafkamertjes. De masseuses zijn dikwijls meisjes afkomstig van het Chinese platteland, die hier voor een habbekrats (speciale) massages aanbieden, die met een traditionele Chinese massage weinig van doen hebben en resulteren in een ‘happy end’.
Veel van dit soort gelegenheden hebben een ‘beperkte houdbaarheid’, ze zijn net zo plotseling verdwenen als ze zijn ontstaan.
Het is niet zo moeilijk om ze te herkennen in de straten, dikwijls een overdreven rose of violette binnenverlichting en wervende en lonkende masseuses met korte rokjes.
Het zal duidelijk zijn dat u hier niet moet zijn voor een ontspannende en gedegen Chinese Massage.

Naast deze wat ‘shabby’ massagesalons zijn er gelukkig nog talloze Chinese massagesalons waar je terecht kunt voor een échte Chinese massage.
Deze salons variëren sterk in aanbod en faciliteiten.
Er zijn complete Wellnesscentra met sauna, zwembad, jacuzzi en luxe massagebedden, waar je uren kan doorbrengen en ontspannen voor een belachelijk lage prijs, dikwijls niet meer dan € 20 euro per uur inclusief
alle gewenste behandelingen zoals: pedicure, manicure, acupunctuur, gezichtsmaskers, huidverzorging en uiteraard de Chinese massage.
Gelegenheden waar je rustig met je partner kunt binnen gaan en urenlang samen kunt ontspannen en genieten.
Deze massagesalons of wellnesscentra vindt je in de grotere winkelstraten maar dikwijls ook te vinden in het hotel waar je verblijft.

Een aanrader is ook de ‘blindenmassage’ , deze Chinese blinde masseurs staan bekend als de beste masseurs in China.
(onlangs is een film uitgekomen ‘Blind Massage’)

In China hebben vrijwel alle gerenommeerde massagesalons de service om in hun directe omgeving, meestal een in straal van 5 tot 10 kilometer, thuis of in uw hotel te komen masseren.
Voor deze thuisservice moet wel iets meer worden betaald of de taxikosten moeten worden vergoed.
Afgezien dan van de eerder besproken barbershops is de kwaliteit van de massages in China veel beter dan de meeste Chinese massagesalons in Nederland.
De Chinese salons kiezen hun personeel op kunde en uiterlijk, alle masseuses hebben een soms jarenlange massageopleiding gehad, zien er uiterlijk goed tot zeer mooi uit, dragen geen bril of andere hulpmiddelen. En
hebben een leeftijd tussen de +/-20 en 28 jaar.
Anders dan in Nederland staat het mobieltje van de masseuses uit of op “trillen” .
Niemand, maar dan ook niemand in China haalt het in haar hoofd om tijdens de massage de telefoon op te nemen, of te gaan telefoneren.
Daarnaast wordt de tijd waarvoor wordt betaald ook netjes vol gemaakt, zelfs het douchen vooraf gaat niet van de massagetijd af.
De massagebehandeling in China kan ook in goed bekend staande salons soms erotisch getint zijn, omdat de masseuse niet schroomt om de intiemere delen in de massage mee te nemen.
Het heeft echter niet de bedoeling om de klant meer te laten betalen voor z.g. extra’s, het is een onderdeel van de massage, niet gericht op seksueel genoegen maar op volledige ontspanning.

In het algemeen wordt er in China veel aandacht besteed aan de hygiëne.
De massagetafel is in China bekleed met een bijbehorende hoes, zoiets als bij een strijkplank, dan een plastic hoes, daarover gaat een badlaken, daarover een eenmalig laken van dun vilt, en daarop ga je liggen.
Na het masseren, gaat de masseuse je schoon wassen met een doekje wat uit een verzegelde plastic zak komt, warm water neemt zij mee naar de massagekamer, in een teiltje, met daarin een schone plastic zak, het
water komt dus niet direct in aanraking met de teil,
Maar in de grotere massagesalons is er een douche of badgelegenheid aanwezig, de masseuse geneert zich niet om u daarbij behulpzaam te zijn.

Kortom een Chinese Massage in China is zeker aan te bevelen wanneer u daar bent, de kwaliteit is doorgaans beter dan de Chinese massages elders in de wereld.
De volgende keer een aantal nuttige tips voor degenen die een Chinese massage in China overwegen.

No Tags

  

4 Responses to “Chinese massage in China”

 1. Voor degenen die zijn geïnteresseerd in de z.g. “blindenmassage” in China is de film ‘Blind Massage’ wellicht een aanrader.
  Een drama dat zich afspeelt rond de werknemers van een massagesalon in Nanjing die allemaal één ding gemeen hebben: ze zijn allemaal blind.
  Regie: Lou Ye. Land: China, Frankrijk. Jaar: 2014. Lengte: 114 min. Genre: Drama. Taal: Chinees. Ondertiteling: Engels. Cast: Xiaodong Guo, Lu Huang, Hao Qin. Gebaseerd op het boek van Bi Feiyu. Dioraphte Film- en Literatuurcompetitie.
  http://www.filmbythesea.nl/details/Blind-Massage

 2. Ach, met dat praatje bedoel ik dat je de therapeute kunt vertellen waar zij haar aandacht op moet richten tijdens de massage sessie, maar ook in China helpt het aanwijzen met je Nederlandse vinger heel goed.

  Voor de beginnende liefhebber van Chinese massage, bezoek eens een paar salons in Nederland, het personeel is chinees en de massages ook, een kleine afspiegeling van wat je in China kunt verwachten.

  Toch in China terecht gekomen,? Neem een massage, het is een ervaring die je moet meemaken in China.

  Voor de budget reizigers, er zijn zat salons waar je kunt blijven overnachten, je kunt afwisselend je laten masseren, pedicure, manicure, schrobben enz.
  Maaltijden zijn aanwezig, lockers voor je kleding zijn er, pyjama’s worden uitgereikt om in rond te kunnen lopen van verdieping naar verdieping, de grotere salons zijn zo ingericht dat op elke verdieping een bepaalde activiteit is.
  Meestal op de begane grond zwembaden, jacuzzi’s en dergelijke, op de diverse verdiepingen speelzalen, en separate massageruimten

 3. De wervende tekst komt mij erg bekend voor.

  Het vrij kostbare vliegticket en visum voor China zal het voordeel van de goedkope massage gedeeltelijk ontnemen.
  Voor degene die geen Chinees spreken, en dat zijn erg veel Nederlanders, een praatje met uw masseuse zit er niet in, de meeste spreken geen andere taal behalve hun eigen taal.

  Voor een echt goedkope massage vakantie, prijzen vele malen lager in vergelijk met China, en een leuk gesprek met uw masseuse, Filippijnen.

  • Ik heb totaal geen kennis van het Mandarijns, ik doe er ook geen moeite voor om het te leren op mijn oude dag.
   Een praatje met de masseuse interesseert me eigenlijk niet, het liefst geniet ik gewoon stilletjes van een Chinese massage zonder gekwek.
   Ik verwacht ook niet dat mensen na het lezen van bovenstaand artikel direct een vliegreis naar China gaan boeken, maar als je er toevallig toch bent….?

Geef een beoordeling

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 stemmen, gemiddeld: 4,50 van 5)

Let op! Uw reacties worden eerst gemodereerd!

 • Chinese massage in China

  by on september 25, 2016 - 4 Comments

  De laatste jaren is China een populaire toeristische bestemming geworden, liefst 100 miljoen toeristen bezoeken jaarlijks dit land, daarmee staat China op de derde van de meest populaire toeristische bestemmingen ter wereld. Ook Nederlanders hebben tegenwoordig de weg gevonden naar dit veelzijdige en bezienswaardige land, dat niet zo heel lang geleden nog was dichtgetimmerd voor...Meer »

 • Chinese Massage op het strand

  by on maart 24, 2014 - 4 Comments

  In Nederland zijn ze nog niet zoveel te zien op de stranden: Chinese masseuses die je een Chinese massage, voetmassage of rugmassage aanbieden, terwijl je lekker op je buik relaxt in het zonnetje ligt te bakken. De laatste jaren verschijnen er echter op de toeristenstranden in Spanje, Griekenland, Italië en de Canarische eilanden steeds meer...Meer »

 • Massage uitsluitend op afspraak

  by on januari 29, 2014 - 1 Comments

  Het lijkt erop dat de maatregelen van burgemeester van Aartsen om de groei van het aantal Chinese massagesalons in Den Haag te beteugelen, effect sorteren. Maar zoals was te verwachten heeft het ook negatieve kanten. Inmiddels zijn er 8 Chinese massagesalons in de Hofstad tijdelijk of voor onbepaalde tijd gesloten, bovendien is er een gewijzigd...Meer »

 • Controles op massagesalons verscherpt

  by on december 15, 2013 - 1 Comments

  In Amsterdam West werden afgelopen Donderdag tijdens een controle bij twee massagesalons spermasporen aangetroffen. (bericht AT5.nl)Een Mobiel Forensisch Team van het NFI is bij dit soort onderzoeken behulpzaam en maakt daarbij gebruik van een forensische lichtbron, populair aangeduid als “spermalamp”.De aangetroffen spermasporen worden door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) nader onderzocht.Het is interessant hierbij om...Meer »

 • Chinese Massage, hoe werkt het (Deel 4)

  by on oktober 1, 2013 - 6 Comments

  Goed, de achterkant is gereed, tijd voor de voorkant van het lichaam en het bevel “omdlaaien” weerklinkt. De masseuse tovert ergens een kussentje tevoorschijn om het achterhoofd te ondersteunen en het badlaken wordt wederom zedig over het lichaam gedrapeerd, tenzij het erg warm is, dan wordt er volstaan met een kleine doek om de edele...Meer »

 • Chinese massagesalons aan de Amsterdamsestraatweg

  by on augustus 13, 2013 - 0 Comments

  Onlangs (7 augustus) werd aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht weer een nieuwe Chinese massagesalon geopend: Massagesalon ‘De Lotusbloem’ aan de Amsterdamsestraatweg 102.De Amsterdamsestraatweg, in de volksmond simpelweg ‘de Straatweg’ genoemd, bevindt zich in het noordwestelijke deel van Utrecht en zoals de naam al aan geeft, de oorspronkelijke verbindingsweg met Amsterdam.Deze lange en rechte straat loopt...Meer »

 • Chinese Massagesalons hard aangepakt

  by on juli 19, 2013 - 3 Comments

  Chinese massagesalons in Den haag zullen de komende tijd hard worden aangepakt, laat burgemeester van Aartsen in een brief weten. Dit om wanpraktijken als uitbuiting, prostitutie en mensenhandel een halt toe te roepen. Inmiddels zijn reeds vier massagesalons o.a. in de wijken Laakkwartier en Zeeheldenkwartier gecontroleerd. Met behulp van de inmiddels bekende ‘spermalamp’ werden bij...Meer »

 • Gele kaart voor Chinese Massagesalon

  by on juni 15, 2013 - 1 Comments

  Chinese massagesalon Feng Ka aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht heeft van burgemeester Wolfsen een officiële schriftelijke waarschuwing gekregen (de gele kaart!) De gemeente Utrecht wilde de massagesalon direct al voor een maand sluiten op straffe van een dwangsom. De eigenaar ging hier echter tegen in beroep. Volgens een discutabele reportage van enkele maanden geleden zouden...Meer »

 • Chinese massage, hoe werkt het ( Deel 1)

  by on mei 4, 2013 - 2 Comments

  Ok, je wilt ook wel eens een Chinese massage proberen, maar hoe gaat dat nu eigenlijk en waar moet je op letten of rekening mee houden. Deel I: Wees voorbereid! Voordat u een Chinese massagesalon binnen stapt moet u met een aantal praktische zaken rekening houden. 1. Zorg dat u over contant geld beschikt. Er...Meer »

 • Chinatown Den Haag

  by on maart 18, 2013 - 0 Comments

  Het Haagse Chinatown bevindt zich ongeveer tussen de Bierkade, Paviljoensgracht, Winkelcentrum Grote Marktstraat en het Spui, doorsneden door de Wagenstraat en de Veerkades. Pal in het centrum van Den Haag. In tegenstelling tot de meeste Chinese wijken in Europa, zoals b.v. Chinatown in Londen, is het Haagse Chinatown nog niet zo lang geleden ontstaan. Van...Meer »

 • Met deze 5 tips verwen je lichaam en geest

  by on november 13, 2023 - 0 Comments

  In de drukte van het moderne leven vergeten we vaak om voldoende aandacht te besteden aan de gezondheid van ons lichaam en de rust van onze geest. Het is essentieel om af en toe wat tijd te nemen om jezelf te verwennen en te investeren in je welzijn. Hier zijn vijf tips om je lichaam...Meer »

Categorieën

Chinese massagetechnieken