Chinese Massage in Duitsland

    Nieuws    april 28, 2016

Chinese Massagesalons zoals wij die kennen in Nederland zijn in Duitsland nog zeer dun gezaaid in vergelijking met de Chinese massagesalons en praktijken in Nederland.
Het zal er ongetwijfeld mee te maken hebben dat de Chinees hier in Nederland beter is geïntegreerd dan bij onze oosterburen.
In de tijd dat b.v. de Chinese restaurants hier in Nederland als paddestoelen uit de grond verrezen, moest je in Duitsland nog echt zoeken naar een Chinese eetgelegenheid.
Zelfs in een grote havenstad als Hamburg is het aantal gelegenheden voor een Chinese massage uiterst gering.
De meeste Chinese salons of massagepraktijken zijn te vinden in het Ruhrgebied (Nordrhein-Westfalen)
Maar dikwijls zijn dat massagepraktijken die gericht zijn op de Traditionele medicinale Chinese massage, dikwijls afgekort als TCM.
Men werkt daar op een geheel andere manier als de meeste Chinese Massagesalons in Nederland.
Opvallend is echter wel dat veel autochtone fysiotherapeutische massagepraktijken, meer dan in Nederland, zich de kunst van Tuina en TCM hebben eigen gemaakt en daar veel succes mee hebben.
Duitsers zijn nu eenmaal erg gevoelig voor zaken die hun gezondheid en physieke gesteldheid kunnen verbeteren.
Wanneer je zou zoeken op Google.de naar Chinesische Massage of TCM dan is 75% van de hits gerelateerd aan Duitse fysiotherapeuten of therapeutes

Daarentegen is het aantal Thaise massagesalons in Duitsland vele malen groter en hun aantal neemt de laatste jaren sterk toe. Waarschijnlijk ziet de Duitser de Thai massage meer als ontspanning en vertier.
De ‘Traditionelle Chinesische Massage’ is te serieus en heeft een te medisch tintje voor de meeste van onze oosterburen.

Toch komt er de laatste jaren iets meer belangstelling voor de Chinese massage annex beautysalon in Duitsland, maar dan meer in de vorm van een Wellnesscenter, waar vooral Duitse vrouwen zich graag laten verwennen met manicure, gelaatsverzorging en massages.

Sinds kort is er een nieuwe website gelanceerd met adressen van Chinese massagesalons en praktijken in Duitsland. Regelmatig worden hier nieuwe adressen aan toegevoegd.

Overzichtkaart Chinese Massagesalons in Duitsland

http://www.chinesische-massage.eu/

 

No Tags

  

Geef een beoordeling

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van 5)

  Lees dit eerst!

Categorieën

Chinese massagetechnieken