Creditkaart afgepakt in Chinese massagesalon

    Nieuws    maart 13, 2014

“SBS-presentator met dood bedreigd”, zo kopte de Telegraaf deze week, naar aanleiding van het hachelijke avontuur dat misdaadverslaggever Van der Spek overkwam in een Chinese Massagesalon in Shanghai.

Kort samengevat:
Van der Spek komt een Chinese massagesalon binnen voor een sportmassage (voor alle zekerheid heeft hij de verborgen camera maar ingeschakeld!)
De massage gaat volgens hem de erotische kant op en ja hoor, een groepje mannen komt binnen en ze eisen onder bedreiging met de dood zijn creditkaart op.
“Als je ‘m niet afgeeft, vermoorden we je”, werd hem in onvervalst Mandarijns  toegesnauwd.
Zijn kaart wordt afgepakt (de tas met de verborgen camera wordt kennelijk ongemoeid gelaten), hij wordt opgesloten en kan voorlopig geen alarm slaan.
Gelukkig is hij er uiteindelijk dan toch in geslaagd te ontkomen en heeft zich weten te herenigen met zijn team.
De beelden die zijn opgenomen met de verborgen camera worden aan de Chinese politie vertoond en op basis van dat materiaal worden maar liefst 15 man gearresteerd! Ze hadden toch even niets te doen.

Zo los je dus als Nederlands misdaadverslaggever met doodsverachting supersnel een misdaad op in Shanghai, een stad met bijna 25 miljoen inwoners en duizenden Chinese massagesalons.
Dit staaltje van “hoogwaardige” journalistiek en met een “happy end” wordt a.s. zondag uitgezonden op SBS in een aflevering van ‘Oplichters in het buitenland’

Ik ga er alvast voor zitten!

No Tags

  

2 Responses to “Creditkaart afgepakt in Chinese massagesalon”

 1. Sinds dat de Chinezen in de clinch liggen met de Vietnamezen en Thaise bevolking over wie nu wel of niet eigenaren zijn van enkele eilanden voor de kust van Vietnam en Thailand –de inzet zijn grondstoffen als gas & olie- hebben de Chinezen in al hun wijsheid besloten even de internet verbindingen op een lagere snelheid te zetten.
  Stel je voor dat het gepeupel in China te weten zou komen dat de hun regering niet adequaat reageert of erger nog, bakzeil moet halen.
  Consequentie; veel sites zijn niet meer te bezoeken, en de sites waar je voor moet inloggen zijn helemaal niet meer bereikbaar.

 2. Onvervalst Mandarijns in Shanghai,? U laat mij lachen beste schrijver.
  Het is een dikke duim opgeklopt verhaaltje uit de trollenkrant de Telegraaf
  Misdaadverslaggever Van der Spek, een slap aftreksel van natte speurneus P.R. de Vries
  wilde graag scoren in het grote China, mijnheer had toevallig zijn verborgen camera aangezet.
  Voor een paar euro’s in scene gezet, ter meerdere glorie voor van der Spek.

Geef een beoordeling

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordelingen)

Let op! Uw reacties worden eerst gemodereerd!

 • Chinese massage in China

  by on september 25, 2016 - 4 Comments

  De laatste jaren is China een populaire toeristische bestemming geworden, liefst 100 miljoen toeristen bezoeken jaarlijks dit land, daarmee staat China op de derde van de meest populaire toeristische bestemmingen ter wereld. Ook Nederlanders hebben tegenwoordig de weg gevonden naar dit veelzijdige en bezienswaardige land, dat niet zo heel lang geleden nog was dichtgetimmerd voor...Meer »

 • chinese-massage

  Mijn eerste Chinese massage ervaring.

  by on juni 10, 2014 - 3 Comments

  Een jaar of tien geleden las ik op een forum over het bestaan van Chinese massages in Nederland. Tot dan toe liet ik mij met enige regelmaat behandelen bij een fysiotherapeut vanwege chronische rugklachten, maar meestal met weinig resultaat. Bovendien moest ik die behandelingen zelf betalen, zodat dit langzamerhand een kostbare aangelegenheid werd. Omdat ik...Meer »

 • Chinese Massage op het strand

  by on maart 24, 2014 - 4 Comments

  In Nederland zijn ze nog niet zoveel te zien op de stranden: Chinese masseuses die je een Chinese massage, voetmassage of rugmassage aanbieden, terwijl je lekker op je buik relaxt in het zonnetje ligt te bakken. De laatste jaren verschijnen er echter op de toeristenstranden in Spanje, Griekenland, Italië en de Canarische eilanden steeds meer...Meer »

 • Massage uitsluitend op afspraak

  by on januari 29, 2014 - 1 Comments

  Het lijkt erop dat de maatregelen van burgemeester van Aartsen om de groei van het aantal Chinese massagesalons in Den Haag te beteugelen, effect sorteren. Maar zoals was te verwachten heeft het ook negatieve kanten. Inmiddels zijn er 8 Chinese massagesalons in de Hofstad tijdelijk of voor onbepaalde tijd gesloten, bovendien is er een gewijzigd...Meer »

 • Controles op massagesalons verscherpt

  by on december 15, 2013 - 1 Comments

  In Amsterdam West werden afgelopen Donderdag tijdens een controle bij twee massagesalons spermasporen aangetroffen. (bericht AT5.nl)Een Mobiel Forensisch Team van het NFI is bij dit soort onderzoeken behulpzaam en maakt daarbij gebruik van een forensische lichtbron, populair aangeduid als “spermalamp”.De aangetroffen spermasporen worden door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) nader onderzocht.Het is interessant hierbij om...Meer »

 • Chinese Massage, hoe werkt het (Deel 4)

  by on oktober 1, 2013 - 6 Comments

  Goed, de achterkant is gereed, tijd voor de voorkant van het lichaam en het bevel “omdlaaien” weerklinkt. De masseuse tovert ergens een kussentje tevoorschijn om het achterhoofd te ondersteunen en het badlaken wordt wederom zedig over het lichaam gedrapeerd, tenzij het erg warm is, dan wordt er volstaan met een kleine doek om de edele...Meer »

 • Chinese massagesalons aan de Amsterdamsestraatweg

  by on augustus 13, 2013 - 0 Comments

  Onlangs (7 augustus) werd aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht weer een nieuwe Chinese massagesalon geopend: Massagesalon ‘De Lotusbloem’ aan de Amsterdamsestraatweg 102.De Amsterdamsestraatweg, in de volksmond simpelweg ‘de Straatweg’ genoemd, bevindt zich in het noordwestelijke deel van Utrecht en zoals de naam al aan geeft, de oorspronkelijke verbindingsweg met Amsterdam.Deze lange en rechte straat loopt...Meer »

 • Chinese Massagesalons hard aangepakt

  by on juli 19, 2013 - 3 Comments

  Chinese massagesalons in Den haag zullen de komende tijd hard worden aangepakt, laat burgemeester van Aartsen in een brief weten. Dit om wanpraktijken als uitbuiting, prostitutie en mensenhandel een halt toe te roepen. Inmiddels zijn reeds vier massagesalons o.a. in de wijken Laakkwartier en Zeeheldenkwartier gecontroleerd. Met behulp van de inmiddels bekende ‘spermalamp’ werden bij...Meer »

 • Gele kaart voor Chinese Massagesalon

  by on juni 15, 2013 - 1 Comments

  Chinese massagesalon Feng Ka aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht heeft van burgemeester Wolfsen een officiële schriftelijke waarschuwing gekregen (de gele kaart!) De gemeente Utrecht wilde de massagesalon direct al voor een maand sluiten op straffe van een dwangsom. De eigenaar ging hier echter tegen in beroep. Volgens een discutabele reportage van enkele maanden geleden zouden...Meer »

 • Chinese massage, hoe werkt het ( Deel 1)

  by on mei 4, 2013 - 2 Comments

  Ok, je wilt ook wel eens een Chinese massage proberen, maar hoe gaat dat nu eigenlijk en waar moet je op letten of rekening mee houden. Deel I: Wees voorbereid!Voordat u een Chinese massagesalon binnen stapt moet u met een aantal praktische zaken rekening houden.  1. Zorg dat u over contant geld beschikt.Er zijn maar...Meer »

 • Chinatown Den Haag

  by on maart 18, 2013 - 0 Comments

  Het Haagse Chinatown bevindt zich ongeveer tussen de Bierkade, Paviljoensgracht, Winkelcentrum Grote Marktstraat en het Spui, doorsneden door de Wagenstraat en de Veerkades. Pal in het centrum van Den Haag. In tegenstelling tot de meeste Chinese wijken in Europa, zoals b.v. Chinatown in Londen, is het Haagse Chinatown nog niet zo lang geleden ontstaan. Van...Meer »

Categorieën

Chinese massagetechnieken