Einde Chinese massagesalons in Den Haag?

    Nieuws    juli 11, 2015

Het aantal Chinese massagesalons in Den Haag en omgeving is de afgelopen jaren meer dan gehalveerd en nog steeds worden er massagesalons gedwongen te sluiten.
Te verwachten valt dat er uiteindelijk amper 10 overblijven van de oorspronkelijke 40.
Dit is niet te wijten aan de verminderde belangstelling voor Chinese massages, maar aan het ‘zero tolerance’ beleid t.o.v. Chinese massage en beautysalons, dat de gemeente Den Haag
sinds 2012 voert
Regelmatig worden er met veel machtsvertoon plotselinge controles uitgevoerd. Tientallen politieagenten, belastingambtenaren en controleurs van de IND ziet men dan ineens een salonnetje binnenstormen alsof het om een terroristische dreiging zou gaan, terwijl hooguit een overtreding zou kunnen worden geconstateerd.
Hierbij wordt de politie bijgestaan door het Nederlands Forensisch Instituut die de bedrijfjes onderzoekt op spermavlekken, soms worden zelfs stapels handdoeken meegenomen voor nader onderzoek.
Wanneer er spermasporen worden aangetroffen van verschillende personen, volgt onherroepelijk sluiting voor een half jaar.
Wanneer er voor de 2e keer een overtreding wordt geconstateerd moet de salon zelfs voorgoed de deur sluiten.

Hoewel bij de bestuursrechter nog wel beroep kan worden aangetekend tegen sluiting heeft dit weinig zin. In vrijwel álle gevallen concludeerde de rechter dat overtreding van de prostitutiewet aannemelijk was (niet bewezen) en de gemeente gerechtigd was om een sluiting op te leggen.

plakkaat

Plakkaat

Waar het vroeger nog mogelijk was om dan elders in een willekeurig leegstaand winkelpandje een nieuwe beauty of massagesalon te starten, is dit tegenwoordig in De Haag niet meer mogelijk door een wijziging van het bestemmingsplan in een groot aantal Haagse wijken.

Aan de Rijswijkseweg waren 2 jaar geleden nog 8 Chinese massagesalons gevestigd, nu zijn er nog hooguit 3 over.
In het aangrenzende Rijswijk aan de Haagweg moeten in juli 3 van de 4 massagesalons een half jaar dicht.
De gemeente Rijswijk werkt op dit gebied samen met de gemeente Den Haag.

In het Haagse Chinatown hebben in de afgelopen maand wederom 2 Chinese massagesalons hun deuren moeten sluiten. In deze wijk waren er al 4 voorgoed gesloten nadat een 2e overtreding was geconstateerd.

Er zijn een aantal massagesalons die na de “straftijd” van 6 maanden hun deuren weer openen, maar de sfeer en de privacy is dan totaal veranderd.
De deuren van de massagekamertjes kunnen niet meer afgesloten worden en soms zelfs vervangen door gordijnen.
Een nieuwe klant wordt dikwijls met argwaan bekeken als mogelijke “mistery guest”, maar ook de masseuses worden nauwlettend door de baas of bazin in de gaten gehouden.
De angst voor politiebezoek en controles zit er diep in. Bij van Aartsen krijg je immers geen 3e kans, bij een nieuw geconstateerde overtreding is sluiting definitief.

Het is daarom ook niet verbazingwekkend dat de meeste van deze salons het voor gezien houden na een eerste sluiting en de huur opzeggen.
Sommige van deze Chinese massagesalons proberen hun bedrijfje nog te verkopen, maar meestal zonder succes. Immers de salon is dan al ‘besmet’
Anderen toveren hun salon om in een Wellnesscenter, waar je terecht kunt voor voetmassages, gezichtsbehandelingen, manicure en pedicure. etc, echter geen lichaamsmassages.

Ook zijn er ondernemers en onderneemsters die een massagesalon beginnen in naburige gemeentes zoals Rijswijk, Voorburg of zelfs Rotterdam, maar ook in deze gemeentes gaat men strenger controleren op overtreding van de prostitutiewet.

In Amsterdam en Utrecht vinden er ook regelmatig controles plaats in Chinese massagesalons en zijn er ook gedwongen sluitingen, maar anders dan in Den Haag kan je op hetzelfde adres een nieuwe massagesalon beginnen onder een andere naam en eigenaar.

Volgens burgemeester van Aartsen vindt in bijna alle Chinese massagesalons die de gemeente Den Haag heeft gecontroleerd illegale prostitutie plaats.
De klanten zouden niet voor een massage betalen, maar voor seks met vrouwen die al dan niet onder dwang werken.

Van gedwongen prostitutie of mensenhandel is echter tot nu toe niets gebleken of bewezen, zelfs zijn daartoe geen aanwijzingen gevonden.
In de meeste gevallen verdienen de masseuses een extraatje en gaat het om een z.g. “happy end” na een massage.

No Tags

  

Geef een beoordeling

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 stemmen, gemiddeld: 3,33 van 5)

Let op! Uw reacties worden eerst gemodereerd!

 • Chinese massage in China

  by on september 25, 2016 - 4 Comments

  De laatste jaren is China een populaire toeristische bestemming geworden, liefst 100 miljoen toeristen bezoeken jaarlijks dit land, daarmee staat China op de derde van de meest populaire toeristische bestemmingen ter wereld. Ook Nederlanders hebben tegenwoordig de weg gevonden naar dit veelzijdige en bezienswaardige land, dat niet zo heel lang geleden nog was dichtgetimmerd voor...Meer »

 • Chinese Massage op het strand

  by on maart 24, 2014 - 4 Comments

  In Nederland zijn ze nog niet zoveel te zien op de stranden: Chinese masseuses die je een Chinese massage, voetmassage of rugmassage aanbieden, terwijl je lekker op je buik relaxt in het zonnetje ligt te bakken. De laatste jaren verschijnen er echter op de toeristenstranden in Spanje, Griekenland, Italië en de Canarische eilanden steeds meer...Meer »

 • Massage uitsluitend op afspraak

  by on januari 29, 2014 - 1 Comments

  Het lijkt erop dat de maatregelen van burgemeester van Aartsen om de groei van het aantal Chinese massagesalons in Den Haag te beteugelen, effect sorteren. Maar zoals was te verwachten heeft het ook negatieve kanten. Inmiddels zijn er 8 Chinese massagesalons in de Hofstad tijdelijk of voor onbepaalde tijd gesloten, bovendien is er een gewijzigd...Meer »

 • Controles op massagesalons verscherpt

  by on december 15, 2013 - 1 Comments

  In Amsterdam West werden afgelopen Donderdag tijdens een controle bij twee massagesalons spermasporen aangetroffen. (bericht AT5.nl)Een Mobiel Forensisch Team van het NFI is bij dit soort onderzoeken behulpzaam en maakt daarbij gebruik van een forensische lichtbron, populair aangeduid als “spermalamp”.De aangetroffen spermasporen worden door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) nader onderzocht.Het is interessant hierbij om...Meer »

 • Chinese Massage, hoe werkt het (Deel 4)

  by on oktober 1, 2013 - 6 Comments

  Goed, de achterkant is gereed, tijd voor de voorkant van het lichaam en het bevel “omdlaaien” weerklinkt. De masseuse tovert ergens een kussentje tevoorschijn om het achterhoofd te ondersteunen en het badlaken wordt wederom zedig over het lichaam gedrapeerd, tenzij het erg warm is, dan wordt er volstaan met een kleine doek om de edele...Meer »

 • Chinese massagesalons aan de Amsterdamsestraatweg

  by on augustus 13, 2013 - 0 Comments

  Onlangs (7 augustus) werd aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht weer een nieuwe Chinese massagesalon geopend: Massagesalon ‘De Lotusbloem’ aan de Amsterdamsestraatweg 102.De Amsterdamsestraatweg, in de volksmond simpelweg ‘de Straatweg’ genoemd, bevindt zich in het noordwestelijke deel van Utrecht en zoals de naam al aan geeft, de oorspronkelijke verbindingsweg met Amsterdam.Deze lange en rechte straat loopt...Meer »

 • Chinese Massagesalons hard aangepakt

  by on juli 19, 2013 - 3 Comments

  Chinese massagesalons in Den haag zullen de komende tijd hard worden aangepakt, laat burgemeester van Aartsen in een brief weten. Dit om wanpraktijken als uitbuiting, prostitutie en mensenhandel een halt toe te roepen. Inmiddels zijn reeds vier massagesalons o.a. in de wijken Laakkwartier en Zeeheldenkwartier gecontroleerd. Met behulp van de inmiddels bekende ‘spermalamp’ werden bij...Meer »

 • Gele kaart voor Chinese Massagesalon

  by on juni 15, 2013 - 1 Comments

  Chinese massagesalon Feng Ka aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht heeft van burgemeester Wolfsen een officiële schriftelijke waarschuwing gekregen (de gele kaart!) De gemeente Utrecht wilde de massagesalon direct al voor een maand sluiten op straffe van een dwangsom. De eigenaar ging hier echter tegen in beroep. Volgens een discutabele reportage van enkele maanden geleden zouden...Meer »

 • Chinese massage, hoe werkt het ( Deel 1)

  by on mei 4, 2013 - 2 Comments

  Ok, je wilt ook wel eens een Chinese massage proberen, maar hoe gaat dat nu eigenlijk en waar moet je op letten of rekening mee houden. Deel I: Wees voorbereid! Voordat u een Chinese massagesalon binnen stapt moet u met een aantal praktische zaken rekening houden. 1. Zorg dat u over contant geld beschikt. Er...Meer »

 • Chinatown Den Haag

  by on maart 18, 2013 - 0 Comments

  Het Haagse Chinatown bevindt zich ongeveer tussen de Bierkade, Paviljoensgracht, Winkelcentrum Grote Marktstraat en het Spui, doorsneden door de Wagenstraat en de Veerkades. Pal in het centrum van Den Haag. In tegenstelling tot de meeste Chinese wijken in Europa, zoals b.v. Chinatown in Londen, is het Haagse Chinatown nog niet zo lang geleden ontstaan. Van...Meer »

 • Met deze 5 tips verwen je lichaam en geest

  by on november 13, 2023 - 0 Comments

  In de drukte van het moderne leven vergeten we vaak om voldoende aandacht te besteden aan de gezondheid van ons lichaam en de rust van onze geest. Het is essentieel om af en toe wat tijd te nemen om jezelf te verwennen en te investeren in je welzijn. Hier zijn vijf tips om je lichaam...Meer »

Categorieën

Chinese massagetechnieken