Promoot uw Chinese of Thaise Massage Salon bij meer dan 750.000 potentiële klanten!

Eigenaar van een salon? Promoot hier uw massage salon
Owner of a parlor? Promote your parlor here

‘H.E.’ , illegaal of niet, in China ?

China’s wetshandhavers voeren een voor dat land ongewone publieke discussie over een delicaat onderwerp: Moeten betaalde seksuele diensten, bekend als een “happy end” (HJ) bij massagesalons,  beschouwd worden als misdrijven wanneer het niet tot een daadwerkelijke geslachtsgemeenschap komt?
Hoewel prostitutie illegaal is in China, worden de grenzen hiervan met een tot nu toe ongekende openhartigheid bespreekbaar gemaakt door rechtbanken, politie en staatsmedia, waaronder zelfs de meest vooraanstaande en doorgaans zeer kritische  krant van de Communistische Partij.

“Iedere stad of regio hanteert zijn eigen normen als het gaat om de vraag of een masturbatieservice wél of niet als een misdaad moet worden beschouwd; eensluidende juridische interpretatie is dringend nodig,” aldus een kop van de People’s Daily krant, die zich meestal bezig houdt met partij gerelateerde ideologische kwesties.

De discussie gaat over de seksuele diensten die door medewerk(st)ers van doorgaans low-end massagesalons of kapsalons, die hun klanten lokken met kleurrijke en fantasievolle uitdrukkingen zoals “hitting the airplane” (een eufemisme voor ejaculatie) en “borst massage.”

Hoewel politieoptreden in Peking en andere Chinese steden hiertegen niet ongewoon is, waren krantenberichten over een hardhandig optreden in het zuiden van de provincie Guangdong er de oorzaak van dat deze ‘service’ opvallend in de actualiteit kwam.
De politie in de stad Foshan arresteerde medewerkers van een kapsalon annex massagesalon vanwege het verlenen van seksuele diensten, maar de aanklacht van vermeende prostitutie werd door een lokale rechtbank nietig verklaard.
Een precedent was overigens vorig jaar al geschapen toen het ‘Foshan Intermediate People’s Court’  een vonnis verwierp tegen een groep van salonmedewerkers, waaronder drie managers, die waren veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf voor “het organiseren van prostitutie.”
De uitspraken en precedenten worden nu aangehaald door advocaten als het gaat om seksuele diensten, waarbij geen gebruik wordt gemaakt  van geslachtsdelen zoals b.v. orale seks, meestal taboe onderwerpen die  nu de aandacht van het publiek hebben getrokken.

De vraag is of dergelijke diensten kunnen worden beschouwd prostitutie als er geen geslachtsgemeenschap heeft plaats gevonden.
Technisch gezien, ‘nee’. Althans volgens de hoogste rechtbank in de provincie Guangdong, die zegt dat dergelijke diensten vallen buiten de wettelijke definitie van prostitutie!

Niettemin schreef de rechter op zijn officiële microblog,  dat het tijd word dat de wetgever met nieuwe wetten komt die duidelijkheid scheppen in deze zaak, want hoewel er dan geen wettelijke basis is voor vervolging. kan het toelaten van deze seksuele diensten aanzienlijke schade berokkenen aan de sociale orde.
 
Het hooggerechtshof in het oosten van Zhejiang oordeelt eveneens dat wanneer er geen geslachtsgemeenschap plaats vindt , er niet van prostitutie kan worden gesproken, maar de politie in de hoofdstad Peking, zuidelijke Guiyang en elders zijn het daar niet mee eens. De discrepantie in de standpunten is ongebruikelijk in een maatschappij waar de politie, openbare aanklagers en rechters vaak gezien worden als één pot nat.

De discussie laat ook zien ook hoe veel opener stedelijke Chinezen zijn geworden in hun houding ten opzichte van seks, als de welvaart stijgt en de overheidscontrole op persoonlijke vrijheden minder wordt.
Op het platteland blijven de ‘normen en waarden’ meestal traditioneler en zijn deze discussies niet aan de orde.
Het is nog niet zo lang geleden dat (zelfs nog in de jaren ’80) het organiseren of meewerken aan prostitutie met de dood werd bestraft.

Overigens is het in China altijd al een publiek geheim geweest dat in veel massagesalons de massage als een soort traditie werd afgesloten met een ‘happy end’ zonder dat daar overigens extra geld voor werd gevraagd of geboden. Zolang deze zaken niet teveel in het openbaar kwamen, werd daar niet of nauwelijks tegen opgetreden.

Het aantal massagesalons en barbershops in de grote steden van China is echter sterk toegenomen, sinds de economische expansie en de toegankelijkheid van het land. Veel Chinese meisjes van het platteland zoeken hun emplooi in de steden, waar de verdiensten het vijfvoudige zijn.
Ongeschoold als ze zijn, komen ze dikwijls in de low-end massage en kapsalons terecht onder vaak mensonterende omstandigheden, het alternatief is een fabriek waar de omstandigheden niet veel beter zijn.
Hoewel de politie regelmatig, hard en massaal optreedt tegen deze wildgroei, blijft het dweilen met de kraan open en is er sprake van corruptie onder de overheidsdienaren, die tegen betaling wel een oogje willen dichtknijpen.
De onduidelijkheid en discrepantie in deze materie zullen hier alleen maar aan bijdragen

In Nederland is de wetgever overigens duidelijk, seksuele diensten zoals een ‘happy end’ worden als prostitutie aangemerkt en worden alleen maar toegestaan wanneer de uitbater van de salon of masseur/masseuse   over een daarvoor vereiste vergunning beschikt.

happy end ?
Een inval door de Chinese politie in een hotel in Chanchung waar 2 Chinese masseuses worden verdacht van prostitutie (File Photo – AP))

Promoot uw Chinese of Thaise Massage Salon bij meer dan 750.000 potentiële klanten!

Eigenaar van een salon? Promoot hier uw massage salon
Owner of a parlor? Promote your parlor here

Geef een beoordeling

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordelingen)

  Lees dit eerst!

Promoot uw Chinese of Thaise Massage Salon bij meer dan 750.000 potentiële klanten!

Eigenaar van een salon? Promoot hier uw massage salon
Owner of a parlor? Promote your parlor here

Nieuws

Massage City Points wordt geleid door Kylie mijn vrouw, een...

Goed nieuws: contactberoepen zijn vanaf 3 maart 2021 weer toegestaan....

Iedereen is het er ondertussen wel over eens; Chen Chen...

Ervaringen

Als je van Chinese massages én de Chinese cultuur houdt...

Iedereen is het er ondertussen wel over eens; Chen Chen...

Massagetechnieken

De basisprincipes van Qigong Massage. De mensen zijn tegenwoordig overal...

De Traditionele Balinese Massage is een stevige Indonesische massage die...

Cupping wordt binnen de Oosterse (Chinese) geneeskunde toegepast als alternatieve...