Wat is een Chinese Massage

    Massage Technieken    juni 22, 2014

De term Chinese massage is oorspronkelijk een algemene aanduiding voor verschillende soorten behandelingen zoals Tuina(twiena), gebaseerd op de traditionele Chinese geneeswijze, Hollistische massage en Reflex massage of Reflexologie. In China en andere Oosterse landen is deze geneeskundige behandeling al duizenden jaren erg populair.In Nederland wordt de massage als geneeskrachtige behandeling nog weinig toegepast. Veel Chinese massagesalons bieden een ontspannende, relaxerende massage aan als Chinese massage, omdat die in een Chinese salon door een Chinese vrouw of man wordt uitgevoerd, maar dikwijls is dat niet een originele Chinese massage en heeft weinig te maken met de Traditionele Geneeskundig Chinese massage. Niets mis mee, maar het is gewoon een ontspanningsmassage, mét of zonder olie en iedere masseuse vult dat op haar eigen manier in. Hard of zacht, de klant is koning!
De Chinese masseuses zijn over het algemeen zeer gedienstig en klantgericht, ze bieden voor een relatief laag bedrag een uitstekende massage, waarna de klant ontspannen en tevreden de salon weer verlaat.
De ontspannen sfeer en de aanraking van vrouwenhanden op het grotendeels ontklede lichaam kan soms als erotisch worden ervaren.
Maar dat wil nog niet zeggen dat een Chinese massage erotisch is bedoeld, al insinueren de media tegenwoordig anders.
Helaas worden Chinese massagesalons worden door de media graag in de hoek van de prostitutie geduwd, al was het alleen maar omdat dit door het grote publiek graag gehoord en gelezen wordt.
Immers, een reportage of krantenartikel over een onschuldige ontspanningsmassage scoort niet.

Een Chinese massage of voetmassage? Gewoon eens proberen!

No Tags

  

9 Responses to “Wat is een Chinese Massage”

 1. Oh ja, is een handjob nu wel of geen sex?

 2. Wat is er aan de hand in Amsterdam?
  Gogo en Nana waren al lang gesloten, nu ook Dong Fang, Fu Jian, Xing Wong, Jona en ?????.
  Toevallig 3 van mijn favoriete salons.

  Weet iemand meer?

 3. Nou nou de chinese massage salons door de media graag in de hoek van de prostitutie gedrukt?
  Hoe kan het dan dat in den haag ALLE door de overheid gecontroleerde salons voor 6 maanden worden gesloten wegens overtreding van de prostitutiewet?
  En dat er zelf ook nog bij zijn die nooit meer open mogen na een 2e controle omdat de dames gewoon doorgaan?

  • In Den Haag zijn bijna 40 Chinese Massagesalons gevestigd.
   Tot nu toe zijn er 10 Chinese massagesalons na controle gedwongen gesloten, waarvan 2 voorgoed.
   Hier tegen in beroep gaan heeft geen enkele zin, heb ik mij door insiders laten vertellen.
   Neem van mij maar aan dat reeds álle Chinese massagesalons (maar ook Thaise) zijn gecontroleerd, zelfs meerdere keren. Want van Aartsen laat er geen gras over groeien!
   De onevenredige aandacht die door de media hieraan wordt besteed, heeft de Chinese Massage in een verkeerd daglicht gezet.
   Dat heeft bovendien een ander soort klanten aangetrokken, die niet voor een Chinese Massage komen, maar voor wat “anders”!

   • Dat is de zaak omdraaien waarde Gerrit
    De Chinese salons zijn gewoon vanaf het aller eerste begin
    2004 /2005
    bezig geweest met illegale prostitutie aan te bieden
    De chinese massage heeft zichzelf in een verkeerd daglicht gesteld
    en niet de media of een ander soort klanten
    Van Aartsen doet niks anders dan de wet handhaven en de vergunde
    prostitutiebedrijven beschermen want deze moeten flink betalen voor hun vergunning

Geef een beoordeling

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 stemmen, gemiddeld: 4,75 van 5)

Let op! Uw reacties worden eerst gemodereerd!

 • Chinese massage in China

  by on september 25, 2016 - 4 Comments

  De laatste jaren is China een populaire toeristische bestemming geworden, liefst 100 miljoen toeristen bezoeken jaarlijks dit land, daarmee staat China op de derde van de meest populaire toeristische bestemmingen ter wereld. Ook Nederlanders hebben tegenwoordig de weg gevonden naar dit veelzijdige en bezienswaardige land, dat niet zo heel lang geleden nog was dichtgetimmerd voor...Meer »

 • Chinese Massage op het strand

  by on maart 24, 2014 - 4 Comments

  In Nederland zijn ze nog niet zoveel te zien op de stranden: Chinese masseuses die je een Chinese massage, voetmassage of rugmassage aanbieden, terwijl je lekker op je buik relaxt in het zonnetje ligt te bakken. De laatste jaren verschijnen er echter op de toeristenstranden in Spanje, Griekenland, Italië en de Canarische eilanden steeds meer...Meer »

 • Massage uitsluitend op afspraak

  by on januari 29, 2014 - 1 Comments

  Het lijkt erop dat de maatregelen van burgemeester van Aartsen om de groei van het aantal Chinese massagesalons in Den Haag te beteugelen, effect sorteren. Maar zoals was te verwachten heeft het ook negatieve kanten. Inmiddels zijn er 8 Chinese massagesalons in de Hofstad tijdelijk of voor onbepaalde tijd gesloten, bovendien is er een gewijzigd...Meer »

 • Controles op massagesalons verscherpt

  by on december 15, 2013 - 1 Comments

  In Amsterdam West werden afgelopen Donderdag tijdens een controle bij twee massagesalons spermasporen aangetroffen. (bericht AT5.nl)Een Mobiel Forensisch Team van het NFI is bij dit soort onderzoeken behulpzaam en maakt daarbij gebruik van een forensische lichtbron, populair aangeduid als “spermalamp”.De aangetroffen spermasporen worden door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) nader onderzocht.Het is interessant hierbij om...Meer »

 • Chinese Massage, hoe werkt het (Deel 4)

  by on oktober 1, 2013 - 6 Comments

  Goed, de achterkant is gereed, tijd voor de voorkant van het lichaam en het bevel “omdlaaien” weerklinkt. De masseuse tovert ergens een kussentje tevoorschijn om het achterhoofd te ondersteunen en het badlaken wordt wederom zedig over het lichaam gedrapeerd, tenzij het erg warm is, dan wordt er volstaan met een kleine doek om de edele...Meer »

 • Chinese massagesalons aan de Amsterdamsestraatweg

  by on augustus 13, 2013 - 0 Comments

  Onlangs (7 augustus) werd aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht weer een nieuwe Chinese massagesalon geopend: Massagesalon ‘De Lotusbloem’ aan de Amsterdamsestraatweg 102.De Amsterdamsestraatweg, in de volksmond simpelweg ‘de Straatweg’ genoemd, bevindt zich in het noordwestelijke deel van Utrecht en zoals de naam al aan geeft, de oorspronkelijke verbindingsweg met Amsterdam.Deze lange en rechte straat loopt...Meer »

 • Chinese Massagesalons hard aangepakt

  by on juli 19, 2013 - 3 Comments

  Chinese massagesalons in Den haag zullen de komende tijd hard worden aangepakt, laat burgemeester van Aartsen in een brief weten. Dit om wanpraktijken als uitbuiting, prostitutie en mensenhandel een halt toe te roepen. Inmiddels zijn reeds vier massagesalons o.a. in de wijken Laakkwartier en Zeeheldenkwartier gecontroleerd. Met behulp van de inmiddels bekende ‘spermalamp’ werden bij...Meer »

 • Gele kaart voor Chinese Massagesalon

  by on juni 15, 2013 - 1 Comments

  Chinese massagesalon Feng Ka aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht heeft van burgemeester Wolfsen een officiële schriftelijke waarschuwing gekregen (de gele kaart!) De gemeente Utrecht wilde de massagesalon direct al voor een maand sluiten op straffe van een dwangsom. De eigenaar ging hier echter tegen in beroep. Volgens een discutabele reportage van enkele maanden geleden zouden...Meer »

 • Chinese massage, hoe werkt het ( Deel 1)

  by on mei 4, 2013 - 2 Comments

  Ok, je wilt ook wel eens een Chinese massage proberen, maar hoe gaat dat nu eigenlijk en waar moet je op letten of rekening mee houden. Deel I: Wees voorbereid! Voordat u een Chinese massagesalon binnen stapt moet u met een aantal praktische zaken rekening houden. 1. Zorg dat u over contant geld beschikt. Er...Meer »

 • Chinatown Den Haag

  by on maart 18, 2013 - 0 Comments

  Het Haagse Chinatown bevindt zich ongeveer tussen de Bierkade, Paviljoensgracht, Winkelcentrum Grote Marktstraat en het Spui, doorsneden door de Wagenstraat en de Veerkades. Pal in het centrum van Den Haag. In tegenstelling tot de meeste Chinese wijken in Europa, zoals b.v. Chinatown in Londen, is het Haagse Chinatown nog niet zo lang geleden ontstaan. Van...Meer »

 • Met deze 5 tips verwen je lichaam en geest

  by on november 13, 2023 - 0 Comments

  In de drukte van het moderne leven vergeten we vaak om voldoende aandacht te besteden aan de gezondheid van ons lichaam en de rust van onze geest. Het is essentieel om af en toe wat tijd te nemen om jezelf te verwennen en te investeren in je welzijn. Hier zijn vijf tips om je lichaam...Meer »

Categorieën

Chinese massagetechnieken

 • Chinese Tuina Behandeling
  Tuina (Chinese manuele therapie of CMT) is een belangrijk onderdeel van de ....
 • Qigong Massage
  De basisprincipes van Qigong Massage. De mensen zijn tegenwoordig overal ....
 • Chinese Voetmassage
  Chinese voetmassage ook wel Chinflex genoemd is niet alleen verwennerij ....
 • Balinese Massage
  De Traditionele Balinese Massage is een stevige Indonesische massage die ....
 • Cupping Therapie
  Cupping wordt binnen de Oosterse (Chinese) geneeskunde toegepast als ....