Masseuse uitgebuit in Amsterdamse Chinese massage salon

    Nieuws    maart 3, 2013

Zeven dagen per week meer dan twaalf uur per dag werken en in je vrije tijd opgesloten zitten. Deze moderne slavernij vindt gewoon in Amsterdam plaats.
Vier medewerksters van een massagesalon aan het Rokin zijn slachtoffer van de uitbuiting waarvan je nauwelijks kan voorstellen dat het nog gebeurt in Nederland.
Behalve het lange werk moesten de vrouwen, die onder valse voorwendselen uit China waren overgekomen, zich direct thuis melden en zaten ze in een flatje in West zonder verwarming.
Eén van hen, Mary, doet ondanks bedreigingen van de baas nu haar verhaal. Zondagavond besteedt journalist Alberto Stegeman er in zijn programma Undercover in Nederland op SBS 6 ook uitgebreid aandacht aan.
De verhalen van mensenhandel in massagesalons hoor je wel af en toe, maar nooit eerder vertelde een slachtoffer zelf over wat ze allemaal moet meemaken. Overigens gaat het in dit geval niet over een illegale salon waar ‘happy endings’ worden aangeboden.

Bron: AT5 3maart 2013
http://www.at5.nl/artikelen/97651/masseuse-als-slaaf-uitgebuit-in-amsterdamse-salon

xin-hai massageDeze Chinese massage salon staat over het algemeen goed aangeschreven en is zeer in trek bij toeristen.
Een onderzoek zal moeten uitwijzen of er inderdaad misstanden  in deze salon bestaan.
Het gebeurt wel meer dat Chinese masseuses, die uit het moederland zijn overgekomen, later door ruzie of ontevredenheid zich beklagen en de klok gaan luiden, dat zal niet de eerste keer zijn.
Ook dit verhaal zal ongetwijfeld twee kanten hebben.

No Tags

  

2 Responses to “Masseuse uitgebuit in Amsterdamse Chinese massage salon”

 1. weer zo’n “journalist “op zoek naar een sappig verhaaltje
  De vrouwen verzinnen de meest achterlijke verhalen over het bedrijf
  Dat doen ze omdat ze dan een verblijfsvergunning krijgen en zo
  op een makkelijke manier over de rug van een ander een legale status

 2. Stel dat een Chinese massagesalon een autochtoon bedrijf is met Nederlandse medewerksters, dan zou men onmogelijk voor een prijs van 30 à 35 euro per uur kunnen werken.
  Dat zou al gauw het dubbele moeten zijn en zichzelf daarmee uit de markt prijzen, voor de meesten van ons niet interessant meer.
  Dat de Chinezen in staat zijn wél voor die prijs te werken komt omdat de baas het niet zo nauw neemt met de hier geldende wetten op het gebied van belastingen, arbeidsvoorwaarden en leefomstandigheden.
  De uit China afkomstige masseuses hebben of hadden hier weinig problemen mee, omdat het kennelijk altijd nog beter is dan de omstandigheden in het moederland en zij met minder genoegen nemen dan een autochtoon.
  Hetzelfde hebben we meegemaakt in het begin van de zestiger jaren van de vorige eeuw, toen de Chinese restaurantjes als paddestoelen uit de grond schoten en héél Nederland in het weekend naar de Chinees ging.
  Het was lekker en goedkoop, zoals nu de Chinese massage voor de liefhebbers en ook toen namen de Chinese ondernemers het niet zo nauw met de hier geldende wetten en voorschriften.

  Echter op het moment dat sommige masseuses wat mondiger worden, om zich heen kijken en zich bewust worden van hun rechten en mogelijkheden hier, klimt de kat in de gordijnen en krijg je deze toestanden.
  “Schande!” roept het publiek “middeleeuwse toestanden, dit mag niet gebeuren in dit land!”, zelf gehuld in merkkleding, die onder barbaarse omstandigheden in China is gefabriceerd!

  Laten wij elkaar geen mietje noemen, beste mensen, ik weet zeker dat het voor de meesten van ons gedaan is met de liefhebberij wanneer de prijs wordt verdubbeld.
  Zou ik mij dan nu schuldig moeten voelen wanneer ik mij voor 30 euro per uur laat behandelen? Ik dacht het niet!
  Omdat ik weet dat de Chinese masseuse in het algemeen met minder genoegen neemt dan de tot op het bot verwende Westerling!

Geef een beoordeling

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van 5)

Let op! Uw reacties worden eerst gemodereerd!

 • Chinese massage in China

  by on september 25, 2016 - 4 Comments

  De laatste jaren is China een populaire toeristische bestemming geworden, liefst 100 miljoen toeristen bezoeken jaarlijks dit land, daarmee staat China op de derde van de meest populaire toeristische bestemmingen ter wereld. Ook Nederlanders hebben tegenwoordig de weg gevonden naar dit veelzijdige en bezienswaardige land, dat niet zo heel lang geleden nog was dichtgetimmerd voor...Meer »

 • chinese-massage

  Mijn eerste Chinese massage ervaring.

  by on juni 10, 2014 - 3 Comments

  Een jaar of tien geleden las ik op een forum over het bestaan van Chinese massages in Nederland. Tot dan toe liet ik mij met enige regelmaat behandelen bij een fysiotherapeut vanwege chronische rugklachten, maar meestal met weinig resultaat. Bovendien moest ik die behandelingen zelf betalen, zodat dit langzamerhand een kostbare aangelegenheid werd. Omdat ik...Meer »

 • Chinese Massage op het strand

  by on maart 24, 2014 - 4 Comments

  In Nederland zijn ze nog niet zoveel te zien op de stranden: Chinese masseuses die je een Chinese massage, voetmassage of rugmassage aanbieden, terwijl je lekker op je buik relaxt in het zonnetje ligt te bakken. De laatste jaren verschijnen er echter op de toeristenstranden in Spanje, Griekenland, Italië en de Canarische eilanden steeds meer...Meer »

 • Massage uitsluitend op afspraak

  by on januari 29, 2014 - 1 Comments

  Het lijkt erop dat de maatregelen van burgemeester van Aartsen om de groei van het aantal Chinese massagesalons in Den Haag te beteugelen, effect sorteren. Maar zoals was te verwachten heeft het ook negatieve kanten. Inmiddels zijn er 8 Chinese massagesalons in de Hofstad tijdelijk of voor onbepaalde tijd gesloten, bovendien is er een gewijzigd...Meer »

 • Controles op massagesalons verscherpt

  by on december 15, 2013 - 1 Comments

  In Amsterdam West werden afgelopen Donderdag tijdens een controle bij twee massagesalons spermasporen aangetroffen. (bericht AT5.nl)Een Mobiel Forensisch Team van het NFI is bij dit soort onderzoeken behulpzaam en maakt daarbij gebruik van een forensische lichtbron, populair aangeduid als “spermalamp”.De aangetroffen spermasporen worden door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) nader onderzocht.Het is interessant hierbij om...Meer »

 • Chinese Massage, hoe werkt het (Deel 4)

  by on oktober 1, 2013 - 6 Comments

  Goed, de achterkant is gereed, tijd voor de voorkant van het lichaam en het bevel “omdlaaien” weerklinkt. De masseuse tovert ergens een kussentje tevoorschijn om het achterhoofd te ondersteunen en het badlaken wordt wederom zedig over het lichaam gedrapeerd, tenzij het erg warm is, dan wordt er volstaan met een kleine doek om de edele...Meer »

 • Chinese massagesalons aan de Amsterdamsestraatweg

  by on augustus 13, 2013 - 0 Comments

  Onlangs (7 augustus) werd aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht weer een nieuwe Chinese massagesalon geopend: Massagesalon ‘De Lotusbloem’ aan de Amsterdamsestraatweg 102.De Amsterdamsestraatweg, in de volksmond simpelweg ‘de Straatweg’ genoemd, bevindt zich in het noordwestelijke deel van Utrecht en zoals de naam al aan geeft, de oorspronkelijke verbindingsweg met Amsterdam.Deze lange en rechte straat loopt...Meer »

 • Chinese Massagesalons hard aangepakt

  by on juli 19, 2013 - 3 Comments

  Chinese massagesalons in Den haag zullen de komende tijd hard worden aangepakt, laat burgemeester van Aartsen in een brief weten. Dit om wanpraktijken als uitbuiting, prostitutie en mensenhandel een halt toe te roepen. Inmiddels zijn reeds vier massagesalons o.a. in de wijken Laakkwartier en Zeeheldenkwartier gecontroleerd. Met behulp van de inmiddels bekende ‘spermalamp’ werden bij...Meer »

 • Gele kaart voor Chinese Massagesalon

  by on juni 15, 2013 - 1 Comments

  Chinese massagesalon Feng Ka aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht heeft van burgemeester Wolfsen een officiële schriftelijke waarschuwing gekregen (de gele kaart!) De gemeente Utrecht wilde de massagesalon direct al voor een maand sluiten op straffe van een dwangsom. De eigenaar ging hier echter tegen in beroep. Volgens een discutabele reportage van enkele maanden geleden zouden...Meer »

 • Chinese massage, hoe werkt het ( Deel 1)

  by on mei 4, 2013 - 2 Comments

  Ok, je wilt ook wel eens een Chinese massage proberen, maar hoe gaat dat nu eigenlijk en waar moet je op letten of rekening mee houden. Deel I: Wees voorbereid!Voordat u een Chinese massagesalon binnen stapt moet u met een aantal praktische zaken rekening houden.  1. Zorg dat u over contant geld beschikt.Er zijn maar...Meer »

 • Chinatown Den Haag

  by on maart 18, 2013 - 0 Comments

  Het Haagse Chinatown bevindt zich ongeveer tussen de Bierkade, Paviljoensgracht, Winkelcentrum Grote Marktstraat en het Spui, doorsneden door de Wagenstraat en de Veerkades. Pal in het centrum van Den Haag. In tegenstelling tot de meeste Chinese wijken in Europa, zoals b.v. Chinatown in Londen, is het Haagse Chinatown nog niet zo lang geleden ontstaan. Van...Meer »

Categorieën

Chinese massagetechnieken