Mijn eerste Chinese massage ervaring.

    Ervaringen    juni 10, 2014

Een jaar of tien geleden las ik op een forum over het bestaan van Chinese massages in Nederland.
Tot dan toe liet ik mij met enige regelmaat behandelen bij een fysiotherapeut vanwege chronische rugklachten, maar meestal met weinig resultaat.
Bovendien moest ik die behandelingen zelf betalen, zodat dit langzamerhand een kostbare aangelegenheid werd.
Omdat ik had gehoord dat zo’n Chinese massage naar Westerse maatstaven goedkoop was( 25 euro voor een uur), besloot ik dit eens te proberen.
Het bedrijf bleek een Chinese Kapsalon annex massagesalon te zijn in Rotterdam, niet ver bij mij vandaan.
Toen ik binnen kwam, zaten er nog twee personen te wachten op een bankje achterin de kapsalon voor een massage.
Er waren op dat moment vier Chinese masseuse’s beschikbaar, die allemaal bezig waren.
Het was nou niet bepaald een zaak die er fysiotherapeutisch uit zag, een beetje smoezelig en de (Chinese)eigenaar rookte in de zaak, terwijl dat toen volgens de wet al niet meer was toegstaan.
Niettemin besloot ik maar te wachten en na een half uur was het zover, ik werd opgehaald door een nog vrij jonge Chinese dame, die mij naar de massageruimte leidde.
Het was een betrekkelijke kleine kamer, waarin zich vier massagetafels bevonden, afgescheiden door gordijnen met weinig.
Het meisje beduidde mij om me van mijn kleding te ontdoen, die in een mand gedeponeerd kon worden onder de massagetafel. Toen ik zover was moest er eerst betaald worden, omdat ze geen Nederlands sprak kon ik uit haar gebarentaal op maken dat het vijfentwintig euro voor één uur kostte, dat wist ik dus al. Het was alleen ongemakkelijk dat ik in mijn blootje stond en onder de massagetafel moest duiken om mijn portomonee te pakken.
Ik betaalde haar met gepast geld en zij gaf aan dat ik op mijn buik op het bed kon gaan liggen met mijn gezicht in een opening. Ze verliet met het geld de massageruimte en was even later terug met een grote badhanddoek die ze over mijn rug spreidde.
Ze kwam aan het kopeinde van de massagetafel staan en begon met de massage.
Ik had al snel in de gaten dat dit een totaal andere massage was dan die ik gewend was bij mijn fysiotherapeut, het begon met lange strijkbewegingen over mijn rug en zijde, ze gebruikte daarbij een klein beetje masageolie.
chinese-massageNa een minuut of vijf voelde ik mij helemaal op mijn gemak en liet alles geworden, een heerlijk ontspannend gevoel maakte zich van mij meester.
Alsof zij dat aanvoelde begon nu het steviger werk, in de nek en schouder werden de spieren flink aangepakt, doordat ik geheel ontspannen was deed dit geen pijn en alles kwam goed los.
Toen alle spieren waren behandeld volgde er een soort roffelwerk op mijn rug, waarna de onderkant van het lichaam werd aangepakt, de bil, dij en beenspieren werden op dezelfde wijze behandeld als de rug, nek en schouder.
Tot nu toe voelde ik me ontspannen en opgelucht.
Nadat alles was gekneed en beklopt, volgde een aantal minuten van zachte strijkbewegingen over het hele lichaam, dit gaf een zodanige ontspanning dat ik moeite had om niet in slaap te vallen.
Na een goed half uur werd ik op mijn rug getikt en ze zei iets wat ik niet kon verstaan, maar ik begreep dat ik mij moest omdraaien.
Een beetje onhandig ging ik op mijn rug liggen, waarbij de handdoek van mijn lichaam op de vloer gleed, zodat ik een beetje gegeneerd was in mijn blote niksie.
Ze trok zich hier niets van aan, verblikte of verbloosde niet en spreidde de doek opnieuw over me heen.
Weer begon ze aan het hoofdeind en begon mijn hoofd en nek te masseren, later ging dat over in een weldadige gezichtsmassage waarbij ik met gesloten ogen zowaar even wegdoezelde.
Ik kon merken dat ze er alles aan deed om het mij naar de zin te maken, daar slaagde ze overigens volkomen in.
Na het hoofdgedeelte kwamen de armen en handen aan de beurt, waarbij ze mijn vingers haast uit het lid trok.
De massage bewoog zich nu verder naar onderen, waarbij ze er kennelijk voor waakte niet te dicht in de buurt van de geslachtsdelen te komen, ik kon echter niet voorkomen dat ik daar wat van opgewonden geraakte.
Toen ze dat merkte verplaatste ze de massage snel naar de onderbenen.
Toen alles zo’n beetje bewerkt was begon ze met zacht strijkende bewegingen over het hele lichaam, zodat ik weer indommelde.
Daaruit werd ik ruw verstoord door het aflopen van een wekkertje, dat precies op een uur was ingesteld. De massage was beëindigd en met een vriendelijk knikje werd dat bevestigd.
Het meisje verliet nu de ruimte, zodat ik mij op mijn gemak kon aankleden.
Ik kon haar echter niet meer persoonlijk bedanken voor de bewezen diensten, want even later zag ik haar een andere klant naar een vrijgekomen massageruimte leiden.

Toen ik via de kapsalon de zaak verliet werd ik vriendelijk gedag gezegd door de Chinese eigenaar en als herboren liep ik even later op straat, relaxt en opgelucht.
Ik was zeer tevreden over deze voor mij nieuwe ervaring, mijn fysio heb ik vaarwel gezegd en ik ging bijna wekelijks met veel plezier naar een Chinese massagesalon.
Na een half jaar was ik helemaal van mijn rugklachten af en voelde mij fitter dan ooit.
Of het door de Chinese massagetechnieken komt weet ik niet, bovendien geeft iedere Chinese masseuse haar eigen invulling aan een massage. Feit is wel dat ik me sinds die tijd in alle opzichten een stuk ontspannender voel.
Dus kan ik iedereen met rug of stressklachten een Chinese massage van harte aanbevelen, waarbij ik wel moet opmerken dat vooral de laatste jaren de kwaliteit van de masseuse’s  hier en daar wat afneemt, maar dat zal te maken hebben met het grote aanbod en de erotiek die links en rechts wordt aangeboden en gevraagd, jammer, want dat zet de echte originele Chinese massage in een kwaad daglicht.

 

No Tags

  

3 Responses to “Mijn eerste Chinese massage ervaring.”

  1. klinkt goed, welke massage salon was dit?

    • Dat was de Chinese kapsalon annex massagesalon in de van Oldebarneveldstraat in Rotterdam.
      Helaas is het massagegedeelte van deze kapsalon reeds lang gesloten, na een inval van de politie, omdat er diverse masseuses niet over de juiste verblijfs/werkvergunningen beschikten.

  2. claudia morini on maart 7, 2013 @ 6:27 am

    Dit verhaal is helemaal herkenbaar! jammer dat dit niet vergoed word door de ziekte kost verzekeraars want dit is genezend en niet gewoon bij een fysio.

Geef een beoordeling

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 stemmen, gemiddeld: 4,67 van 5)

  Lees dit eerst!

Categorieën

Chinese massagetechnieken