Promoot uw Chinese of Thaise Massage Salon bij meer dan 750.000 potentiële klanten!

Eigenaar van een salon? Promoot hier uw massage salon
Owner of a parlor? Promote your parlor here

Schijn bedriegt in Chinese massagesalons

Perdiep Ramesar − 03/12/11, 12:00
De bedrijfsleidsters van de Chinese massagesalon die op last van de Haagse burgemeester Van Aartsen voor een maand dicht moet, masseren zelf ook klanten. Mannen geven aan dat ook die twee Chinese vrouwen seks aanbieden aan de clientèle die dat wenst.
Gisteren werd bekend dat Van Aartsen de zaak wil sluiten, omdat daar signalen zijn voor illegale prostitutie. Vorige week donderdagnacht was er een actie waarbij iedereen in de zaak werd gecontroleerd. Daar sprak de politie met twee bedrijfsleidsters, twee masseuses en twee klanten. De mannen erkenden dat daar ‘seksmassages’ werden aangeboden en dat die zaak daar bekend om staat.
Beautiful Life BeautysalonDe zaak ‘Beautysalon Beautiful Life’ in de Wagenstraat is pas sinds augustus open en blijkt in de buurt al berucht te zijn, blijkt uit gesprekken met klanten, masseuses en mensen uit de buurt. De bedrijfsleidsters zelf waren gisteren niet bereikbaar voor commentaar.
De twee vrouwen die in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel als eigenaressen staan ingeschreven, zijn in de zaak de baas over de andere Chinese masseuses. Voordat ze deze zaak openden, werkten ze allebei voor verschillende andere Chinese massagesalons in de Wagenstraat en elders in de binnenstad van Den Haag.
Ook daar zouden ze illegale prostitutie hebben bedreven tegen meerprijs.
Een uurtje massage kost daar dertig euro, voor een ‘happy ending’ met de hand twee of drie tientjes extra en voor geslachtsgemeenschap varieert dat tussen de zeventig en 120 euro erbij.
Dat lijkt geen slechte verdienste, maar schijn bedriegt. Minstens de helft van het geld wordt door de leiding geïncasseerd, zeggen masseuses, ‘net zoals in andere salons’. Vrouwen die het geld niet willen afstaan, bedrijven in het geniep seks met de klanten. Mannen die seks zonder condoom willen, kunnen dat ook bij de vrouwen die stiekem extra’s aanbieden krijgen.
Onduidelijk is of deze vrouwen de zaak die in vergelijking met andere massagesalons in de buurt relatief luxe is ingericht, zelf bekostigen. Daarover wordt gezegd dat een Nederlander de echte eigenaar is van de zaak. Hij schijnt ‘de’ of ‘een’ vriend van een van de bedrijfsleidsters te zijn. De zaak heeft in (bijna) elke massagekamer een douche.
Dat is niet bij alle Chinese massagesalons het geval. Bovendien is het de vraag of ze met massages genoeg geld verdienen om een eigen zaak in de binnenstad van Den Haag te openen. Masseuses zeggen dat er ‘nooit’ zoveel geld wordt verdiend door de gemiddelde werkneemster en dat die twee ‘bazinnen’ dat vast ook niet hebben kunnen doen.
De gemeente Den Haag heeft sinds enkele weken een gewijzige Algemene Plaatselijke Verordening dat er bij aanwijzingen van illegale prostitutie en/of mensenhandel de zaak zonder waarschuwing voor een maand kan worden gesloten. Dit is de eerste zaak die volgens die regel is gesloten. Formeel kan de eigenaar nog haar of zijn zienswijze op de zaak geven, voordat de zaak definitief sluit.
Massagesalons worden zelden gesloten, omdat daar geen vergunning voor nodig is en er daarom minder toezicht van de gemeente en politie op de salons is.

Promoot uw Chinese of Thaise Massage Salon bij meer dan 750.000 potentiële klanten!

Eigenaar van een salon? Promoot hier uw massage salon
Owner of a parlor? Promote your parlor here

Geef een beoordeling

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordelingen)

  Lees dit eerst!

Promoot uw Chinese of Thaise Massage Salon bij meer dan 750.000 potentiële klanten!

Eigenaar van een salon? Promoot hier uw massage salon
Owner of a parlor? Promote your parlor here

Nieuws

Massage City Points wordt geleid door Kylie mijn vrouw, een...

Goed nieuws: contactberoepen zijn vanaf 3 maart 2021 weer toegestaan....

Iedereen is het er ondertussen wel over eens; Chen Chen...

Ervaringen

Als je van Chinese massages én de Chinese cultuur houdt...

Iedereen is het er ondertussen wel over eens; Chen Chen...

Massagetechnieken

De basisprincipes van Qigong Massage. De mensen zijn tegenwoordig overal...

De Traditionele Balinese Massage is een stevige Indonesische massage die...

Cupping wordt binnen de Oosterse (Chinese) geneeskunde toegepast als alternatieve...