Witwaspraktijken in Chinese Massagesalons?

    Nieuws    april 16, 2015

Chinese Massage BrusselOok in België is men niet altijd blij met de groei van het aantal Chinese Massagesalons, men verdenkt de uitbaters van deze salons o.a. van witwaspraktijken.
Er loopt op dit moment een gerechtelijk onderzoek naar verschillende Chinese massagesalons die de afgelopen tijd hun deuren openden, met name in de buurt van de Brusselse Grote Markt.
Dat wordt bevestigd door Brussels schepen van Handel Marion Lemesre (MR), die vermoedt dat de uitbaters, van Chinese en Nederlandse afkomst, de etablissementen gebruiken als dekmantel voor witwaspraktijken.
Lemesre is niet bepaald blij met de komst van de massagesalons in de buurt van de Spoormakersstraat en de Madeleinestraat, vlakbij de Brusselse Grote Markt.
Inmiddels zijn in deze regio 9 massagesalons te vinden, die traditionele en therapeutische massages aanbieden.
Lemesre vermoedt echter dat het om een vorm van prostitutie gaat. Maar vooralsnog zijn daar volgens het kabinet van haar partijgenoot en collega, schepen van Stedenbouw Geoffroy Coomans de Brachène, geen bewijzen voor.
Omdat er een gerechtelijk onderzoek gaande is wil Lemesre nog weinig details kwijt. Het onderzoek richt zich op een Nederlander en een Chinees die de panden hebben opgekocht.
Net zoals in Nederland kan er weinig worden gedaan tegen de wildgroei van de Chinese massagesalons in Brussel, voor het uitbaten van een massagesalon behoeft geen bestemmingswijziging te worden aangevraagd, in tegenstelling tot wanneer het bijvoorbeeld om horecazaken gaat.
In haar strijd tegen het overaanbod aan cafés en snackbars heeft het stadsbestuur de afgelopen maanden veelvuldig gebruik gemaakt van deze bevoegdheid.
De welig tierende massagesalons echter dreigen volgens het stadsbestuur het evenwicht in het handelsaanbod te verstoren.
De gemeente Den Haag in Nederland heeft vorig jaar voor bepaalde wijken in de stad een bestemmingswijziging doorgevoerd, die het vrijwel onmogelijk maakt een massage of beautysalon te openen.
Het zal dan wel niet lang duren totdat ook het stadsbestuur van Brussel zal over gaan tot dit soort maatregelen.

Kaart met Thaise en Chinese Massagesalons in Brussel

No Tags

  

2 Responses to “Witwaspraktijken in Chinese Massagesalons?”

 1. Vroeger had je in de Brusselse Spoormakerstraat, die uit kwam op de Grote Markt, een aantal chocolaterieën die de beroemde Belgische bonbons en chocola verkochten.
  Op de een of andere manier konden deze winkeltjes het de laatste jaren niet meer bolwerken en sloten hun deuren.
  In enkele van deze leegstaande pandjes vestigden zich Chinese massagesalons, een ander soort snoepwinkeltjes!
  Het stadsbestuur mag dan wel vrezen voor de verstoring van de balans, maar als bepaalde bedrijfjes zich economisch niet kunnen handhaven, dan houdt het op, dan komt er wat anders in waar kennelijk wél belangstelling voor is.

  • Inderdaad.En in Nederland hebben we participatie.Nou als je ontslagen wordt wat makkelijker gemaakt is,door onze fijne regering,dan moet je wat.Je bent te oud voor een baas voor een nieuwe baan,maar moeten wel door tot 67 jaar.Dan ben je niet oud genoeg.Begin je een salon,of iets anders,dan wordt dat je onmogelijk gemaakt.Wat willen ze nu daar in Den Haag.

Geef een beoordeling

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordelingen)

Let op! Uw reacties worden eerst gemodereerd!

 • Chinese massage in China

  by on september 25, 2016 - 4 Comments

  De laatste jaren is China een populaire toeristische bestemming geworden, liefst 100 miljoen toeristen bezoeken jaarlijks dit land, daarmee staat China op de derde van de meest populaire toeristische bestemmingen ter wereld. Ook Nederlanders hebben tegenwoordig de weg gevonden naar dit veelzijdige en bezienswaardige land, dat niet zo heel lang geleden nog was dichtgetimmerd voor...Meer »

 • chinese-massage

  Mijn eerste Chinese massage ervaring.

  by on juni 10, 2014 - 3 Comments

  Een jaar of tien geleden las ik op een forum over het bestaan van Chinese massages in Nederland. Tot dan toe liet ik mij met enige regelmaat behandelen bij een fysiotherapeut vanwege chronische rugklachten, maar meestal met weinig resultaat. Bovendien moest ik die behandelingen zelf betalen, zodat dit langzamerhand een kostbare aangelegenheid werd. Omdat ik...Meer »

 • Chinese Massage op het strand

  by on maart 24, 2014 - 4 Comments

  In Nederland zijn ze nog niet zoveel te zien op de stranden: Chinese masseuses die je een Chinese massage, voetmassage of rugmassage aanbieden, terwijl je lekker op je buik relaxt in het zonnetje ligt te bakken. De laatste jaren verschijnen er echter op de toeristenstranden in Spanje, Griekenland, Italië en de Canarische eilanden steeds meer...Meer »

 • Massage uitsluitend op afspraak

  by on januari 29, 2014 - 1 Comments

  Het lijkt erop dat de maatregelen van burgemeester van Aartsen om de groei van het aantal Chinese massagesalons in Den Haag te beteugelen, effect sorteren. Maar zoals was te verwachten heeft het ook negatieve kanten. Inmiddels zijn er 8 Chinese massagesalons in de Hofstad tijdelijk of voor onbepaalde tijd gesloten, bovendien is er een gewijzigd...Meer »

 • Controles op massagesalons verscherpt

  by on december 15, 2013 - 1 Comments

  In Amsterdam West werden afgelopen Donderdag tijdens een controle bij twee massagesalons spermasporen aangetroffen. (bericht AT5.nl)Een Mobiel Forensisch Team van het NFI is bij dit soort onderzoeken behulpzaam en maakt daarbij gebruik van een forensische lichtbron, populair aangeduid als “spermalamp”.De aangetroffen spermasporen worden door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) nader onderzocht.Het is interessant hierbij om...Meer »

 • Chinese Massage, hoe werkt het (Deel 4)

  by on oktober 1, 2013 - 6 Comments

  Goed, de achterkant is gereed, tijd voor de voorkant van het lichaam en het bevel “omdlaaien” weerklinkt. De masseuse tovert ergens een kussentje tevoorschijn om het achterhoofd te ondersteunen en het badlaken wordt wederom zedig over het lichaam gedrapeerd, tenzij het erg warm is, dan wordt er volstaan met een kleine doek om de edele...Meer »

 • Chinese massagesalons aan de Amsterdamsestraatweg

  by on augustus 13, 2013 - 0 Comments

  Onlangs (7 augustus) werd aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht weer een nieuwe Chinese massagesalon geopend: Massagesalon ‘De Lotusbloem’ aan de Amsterdamsestraatweg 102.De Amsterdamsestraatweg, in de volksmond simpelweg ‘de Straatweg’ genoemd, bevindt zich in het noordwestelijke deel van Utrecht en zoals de naam al aan geeft, de oorspronkelijke verbindingsweg met Amsterdam.Deze lange en rechte straat loopt...Meer »

 • Chinese Massagesalons hard aangepakt

  by on juli 19, 2013 - 3 Comments

  Chinese massagesalons in Den haag zullen de komende tijd hard worden aangepakt, laat burgemeester van Aartsen in een brief weten. Dit om wanpraktijken als uitbuiting, prostitutie en mensenhandel een halt toe te roepen. Inmiddels zijn reeds vier massagesalons o.a. in de wijken Laakkwartier en Zeeheldenkwartier gecontroleerd. Met behulp van de inmiddels bekende ‘spermalamp’ werden bij...Meer »

 • Gele kaart voor Chinese Massagesalon

  by on juni 15, 2013 - 1 Comments

  Chinese massagesalon Feng Ka aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht heeft van burgemeester Wolfsen een officiële schriftelijke waarschuwing gekregen (de gele kaart!) De gemeente Utrecht wilde de massagesalon direct al voor een maand sluiten op straffe van een dwangsom. De eigenaar ging hier echter tegen in beroep. Volgens een discutabele reportage van enkele maanden geleden zouden...Meer »

 • Chinese massage, hoe werkt het ( Deel 1)

  by on mei 4, 2013 - 2 Comments

  Ok, je wilt ook wel eens een Chinese massage proberen, maar hoe gaat dat nu eigenlijk en waar moet je op letten of rekening mee houden. Deel I: Wees voorbereid!Voordat u een Chinese massagesalon binnen stapt moet u met een aantal praktische zaken rekening houden.  1. Zorg dat u over contant geld beschikt.Er zijn maar...Meer »

 • Chinatown Den Haag

  by on maart 18, 2013 - 0 Comments

  Het Haagse Chinatown bevindt zich ongeveer tussen de Bierkade, Paviljoensgracht, Winkelcentrum Grote Marktstraat en het Spui, doorsneden door de Wagenstraat en de Veerkades. Pal in het centrum van Den Haag. In tegenstelling tot de meeste Chinese wijken in Europa, zoals b.v. Chinatown in Londen, is het Haagse Chinatown nog niet zo lang geleden ontstaan. Van...Meer »

 • Hier kan je terecht voor een heerlijke Chinese Massage in Maastricht

  by on augustus 31, 2020 - 0 Comments

  Iedereen is het er ondertussen wel over eens; Chen Chen Massage en Pedicure is een aanvulling voor Maastricht en omgeving. Hoewel nieuw in Maastricht weten ondertussen al heel veel mensen de weg naar de St. Annalaan 1A in Maastricht te vinden. En dat is niet zomaar. Dat heeft alles te maken met een breed aanbod...Meer »

Categorieën

Chinese massagetechnieken

 • Balinese Massage
  De Traditionele Balinese Massage is een stevige Indonesische massage die ....
 • Wat is een Chinese Massage
  De term Chinese massage is oorspronkelijk een algemene aanduiding voor ....
 • Qigong Massage
  De basisprincipes van Qigong Massage. De mensen zijn tegenwoordig overal ....
 • Chinese Voetmassage
  Chinese voetmassage ook wel Chinflex genoemd is niet alleen verwennerij ....
 • Cupping Therapie
  Cupping wordt binnen de Oosterse (Chinese) geneeskunde toegepast als ....