Chinese massage, hoe werkt het ( Deel 1)

    Ervaringen    mei 4, 2013

Ok, je wilt ook wel eens een Chinese massage proberen, maar hoe gaat dat nu eigenlijk en waar moet je op letten of rekening mee houden.

Deel I: Wees voorbereid!
Voordat u een Chinese massagesalon binnen stapt moet u met een aantal praktische zaken rekening houden.

1. Zorg dat u over contant geld beschikt.
Er zijn maar weinig Chinese massagesalons waar je kunt pinnen, daar zal best een reden voor zijn, maar het heeft natuurlijk ook te maken met de kleinschaligheid van deze bedrijfjes.
De prijs voor een uur Chinese massage varieert van € 30 in Den Haag en omstreken tot € 35 à 40 in Amsterdam.
Het afrekenen gebeurt meestal na de massage, dus als u dan niet over contant geld beschikt, zult u genoodzaakt zijn onder begeleiding en het wakend oog van een Chinese of Chinees, geld op te halen bij de dichtsbijzijnde pinautomaat. Ook is het handig als u zoveel mogelijk met gepast geld betaalt, want het is voor Chinezen kennelijk heel moeilijk om ergens b.v. een briefje van 5 te vinden.

2. Zorg dat u vóór de massage fris en schoon bent.
De meeste Chinese massagesalons beschikken in tegenstelling tot b.v. Thaise massagesalons niet over douchegelegenheid.
Bij Thaise massagesalons is het de gewoonte vóór de massage een douche te nemen, bij de Chinese massage gebeurt dit gewoonlijk niet.
Hoewel de Chinese masseuses er doorgaans geen problemen van maken en wel wat gewend zijn, is het voor uw zelfvertrouwen toch wel belangrijk dat u schoon op de massagetafel plaats neemt.
Wanneer u dan de lucht van zweet ontwaart, weet u zeker dat dit niet van uzelf af komt en kunt u vragen de massagetafel te verschonen, tenzij de masseuse niet al te fris ruikt!
Bij een voetmassage ligt dat wat anders, immers wanneer u al een poosje gelopen heeft is het dikwijls onvermijdelijk dat de voeten niet meer zo lekker ruiken.
Geen probleem, want bij een voetmassage worden de ‘zweetkakkers’ eerst in een heet badje gestopt.

3. Ga niet met uw Zondagse pak naar binnen.
Veel Chinese salons beschikken over een keukentje waar bij tijd en wijle Chinese dagelijkse kost wordt bereid. Is de geur van een Chinees-Indisch restaurant al vrij sterk, de reuk van Chinees eten is dikwijls doordringend en kan nog lange tijd aan uw kleding en lichaam beklijven. Niet iedereen is dol op Chinese geurtjes, houd daar dus rekening mee, zeker in de wetenschap dat er na afloop niet kan worden gedoucht.
Als u vóór een feestje of receptie eerst even Chinees wilt ontspannen, dient u daar wel rekening mee te houden, anders kunt u misschien raar worden aangekeken.
Wanneer u buiten medeweten en zonder toestemming van moeder de vrouw een Chinese massagesalon bezoekt, kan dit thuis ook onvoorziene problemen opleveren.
Dat geldt trouwens ook voor veel Thaise massagesalons, waar de geur van Oosterse wierook dikwijls de oorzaak is geweest van echtelijke onmin.

4. Trek voldoende tijd uit voor een Chinese massage.
Misschien denkt u aan een half uurtje genoeg te hebben, maar het zou zo maar kunnen zijn dat de massage zo bevalt, dat u voor wat langer opteert. Voor de Chinese masseuse geen probleem, maar mischien wel voor u, als b.v. de parkeermetertijd verloopt. Het komt nogal eens voor dat klanten er een uur extra aan vast plakken en een Chinees is iemand van de tijd: een uur is ook een uur.
Bovendien ligt u wat relaxter, als u zich geen zorgen hoeft te maken over de tijd.

5. Probeer wat informatie te vinden over een bepaalde Chinese massagesalon.
Op deze website vindt u hier en daar wat reviews over Chinese massagesalons, alle Chinese massagesalons in Nederland en omstreken kunt u hier vinden, maar er is ook een forum dat zich richt op Chinese massagesalons, met veel uitwisselingen van informatie en ervaringen. Daar kunt u niet helemaal blind op varen, aangezien smaken verschillen. Wat de een goed vindt komt bij de ander als een ramp over.
Bovendien wisselen Chinese masseuses vrij vaak van werkgever, zodat recensies al snel zijn achterhaald.
Het is natuurlijk wel makkelijk al je van tevoren weet, welke behandelingen er mogelijk zijn.
Bellen om meer informatie naar een Chinese massagesalon heeft weinig zin, dikwijls kletsen ze maar wat.

6. Afspraak maken of niet?
Bij alle Chinese massagesalons kan je zonder afspraak binnen lopen, is er toevallig op dat moment géén masseuse beschikbaar, dan wordt er wel ergens een opgetrommeld, die binnen 10 minuten ter plaatse is.
Is dit niet het geval, dan wordt er voorgesteld om 5 minuten plaats te nemen in het winkeltje en te wachten tot er een klant is uitbehandeld.
Helaas lopen die 5 minuten altijd uit tot soms wel een half uur, je krijgt dan wel een kopje Chinese thee aangeboden of drabbige koffie, maar daar kom je natuurlijk niet voor.
Gelukkig komt dit tegenwoordig niet meer zo veel voor, omdat er veel concurrentie is in deze branche.
Een afspraak maken heeft echter weinig zin, de masseuses sturen een toevallig binnenlopende klant niet weg, met het gevolg dat de gemaakte afspraak niet wordt na gekomen en je alsnog moet wachten.

Dit zijn dan wel de voornaamste dingen waar u voor die tijd rekening mee moet houden.

Binnenkort wordt de binnenkomst in een Chinese massagesalon uitgebreid besproken, dus blijf ons volgen!

Deel 2: http://www.chinese-massage.net/chinese-massage-hoe-werkt-het-deel-2/

No Tags

  

2 Responses to “Chinese massage, hoe werkt het ( Deel 1)”

 1. Welkom bij Chinees Gezondheidscentrum Den Bosch.

  Welkom op de website van Chinees Gezondheidscentrum Den Bosch.
  Mijn naam is Jery en ik ben een Chinese therapeute. Tien jaar geleden kreeg ik mijn geneeskunde diploma. Sindsdien heb ik veel ervaring opgedaan in specifieke Massage therapieën:

  -Voetreflex massagetherapie
  -Drukpunten massagetherapie
  -Tuina massage
  -Gezicht schoonheidsbehandeling

  We zijn gespecialiseerd in de behandeling van nekwervelpijn, schouderpijn, rugpijn, pijn in de benen, spierpijn, hoofdpijn, slapeloosheid, en meer.

  De effecten van deze behandelingen worden als zeer prettig ervaren.

  U kunt vrijblijvend een afspraak maken , neem dan contact met ons op:

  info@chineesgezondheidscentrumdenbosch.nl
  06 – 42 56 64 63

 2. Er zijn nog wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden:

  Geen Chinese massage:

  1.binnen 1 uur na de maaltijd en zeker niet als je teveel hebt gegeten
  2.met een lege maag
  3.als je te diep in het glaasje hebt gekeken
  4.bij extreme vermoeidheid

Geef een beoordeling

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 van 5)

Let op! Uw reacties worden eerst gemodereerd!

 • Chinese massage in China

  by on september 25, 2016 - 4 Comments

  De laatste jaren is China een populaire toeristische bestemming geworden, liefst 100 miljoen toeristen bezoeken jaarlijks dit land, daarmee staat China op de derde van de meest populaire toeristische bestemmingen ter wereld. Ook Nederlanders hebben tegenwoordig de weg gevonden naar dit veelzijdige en bezienswaardige land, dat niet zo heel lang geleden nog was dichtgetimmerd voor...Meer »

 • Chinese Massage op het strand

  by on maart 24, 2014 - 4 Comments

  In Nederland zijn ze nog niet zoveel te zien op de stranden: Chinese masseuses die je een Chinese massage, voetmassage of rugmassage aanbieden, terwijl je lekker op je buik relaxt in het zonnetje ligt te bakken. De laatste jaren verschijnen er echter op de toeristenstranden in Spanje, Griekenland, Italië en de Canarische eilanden steeds meer...Meer »

 • Massage uitsluitend op afspraak

  by on januari 29, 2014 - 1 Comments

  Het lijkt erop dat de maatregelen van burgemeester van Aartsen om de groei van het aantal Chinese massagesalons in Den Haag te beteugelen, effect sorteren. Maar zoals was te verwachten heeft het ook negatieve kanten. Inmiddels zijn er 8 Chinese massagesalons in de Hofstad tijdelijk of voor onbepaalde tijd gesloten, bovendien is er een gewijzigd...Meer »

 • Controles op massagesalons verscherpt

  by on december 15, 2013 - 1 Comments

  In Amsterdam West werden afgelopen Donderdag tijdens een controle bij twee massagesalons spermasporen aangetroffen. (bericht AT5.nl)Een Mobiel Forensisch Team van het NFI is bij dit soort onderzoeken behulpzaam en maakt daarbij gebruik van een forensische lichtbron, populair aangeduid als “spermalamp”.De aangetroffen spermasporen worden door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) nader onderzocht.Het is interessant hierbij om...Meer »

 • Chinese Massage, hoe werkt het (Deel 4)

  by on oktober 1, 2013 - 6 Comments

  Goed, de achterkant is gereed, tijd voor de voorkant van het lichaam en het bevel “omdlaaien” weerklinkt. De masseuse tovert ergens een kussentje tevoorschijn om het achterhoofd te ondersteunen en het badlaken wordt wederom zedig over het lichaam gedrapeerd, tenzij het erg warm is, dan wordt er volstaan met een kleine doek om de edele...Meer »

 • Chinese massagesalons aan de Amsterdamsestraatweg

  by on augustus 13, 2013 - 0 Comments

  Onlangs (7 augustus) werd aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht weer een nieuwe Chinese massagesalon geopend: Massagesalon ‘De Lotusbloem’ aan de Amsterdamsestraatweg 102.De Amsterdamsestraatweg, in de volksmond simpelweg ‘de Straatweg’ genoemd, bevindt zich in het noordwestelijke deel van Utrecht en zoals de naam al aan geeft, de oorspronkelijke verbindingsweg met Amsterdam.Deze lange en rechte straat loopt...Meer »

 • Chinese Massagesalons hard aangepakt

  by on juli 19, 2013 - 3 Comments

  Chinese massagesalons in Den haag zullen de komende tijd hard worden aangepakt, laat burgemeester van Aartsen in een brief weten. Dit om wanpraktijken als uitbuiting, prostitutie en mensenhandel een halt toe te roepen. Inmiddels zijn reeds vier massagesalons o.a. in de wijken Laakkwartier en Zeeheldenkwartier gecontroleerd. Met behulp van de inmiddels bekende ‘spermalamp’ werden bij...Meer »

 • Gele kaart voor Chinese Massagesalon

  by on juni 15, 2013 - 1 Comments

  Chinese massagesalon Feng Ka aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht heeft van burgemeester Wolfsen een officiële schriftelijke waarschuwing gekregen (de gele kaart!) De gemeente Utrecht wilde de massagesalon direct al voor een maand sluiten op straffe van een dwangsom. De eigenaar ging hier echter tegen in beroep. Volgens een discutabele reportage van enkele maanden geleden zouden...Meer »

 • Chinese massage, hoe werkt het ( Deel 1)

  by on mei 4, 2013 - 2 Comments

  Ok, je wilt ook wel eens een Chinese massage proberen, maar hoe gaat dat nu eigenlijk en waar moet je op letten of rekening mee houden. Deel I: Wees voorbereid! Voordat u een Chinese massagesalon binnen stapt moet u met een aantal praktische zaken rekening houden. 1. Zorg dat u over contant geld beschikt. Er...Meer »

 • Chinatown Den Haag

  by on maart 18, 2013 - 0 Comments

  Het Haagse Chinatown bevindt zich ongeveer tussen de Bierkade, Paviljoensgracht, Winkelcentrum Grote Marktstraat en het Spui, doorsneden door de Wagenstraat en de Veerkades. Pal in het centrum van Den Haag. In tegenstelling tot de meeste Chinese wijken in Europa, zoals b.v. Chinatown in Londen, is het Haagse Chinatown nog niet zo lang geleden ontstaan. Van...Meer »

 • Met deze 5 tips verwen je lichaam en geest

  by on november 13, 2023 - 0 Comments

  In de drukte van het moderne leven vergeten we vaak om voldoende aandacht te besteden aan de gezondheid van ons lichaam en de rust van onze geest. Het is essentieel om af en toe wat tijd te nemen om jezelf te verwennen en te investeren in je welzijn. Hier zijn vijf tips om je lichaam...Meer »

Categorieën

Chinese massagetechnieken