Controles op massagesalons verscherpt

    Nieuws    december 15, 2013

In Amsterdam West werden afgelopen Donderdag tijdens een controle bij twee massagesalons spermasporen aangetroffen. (bericht AT5.nl)
Een Mobiel Forensisch Team van het NFI is bij dit soort onderzoeken behulpzaam en maakt daarbij gebruik van een forensische lichtbron, populair aangeduid als “spermalamp”.
De aangetroffen spermasporen worden door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) nader onderzocht.
Het is interessant hierbij om te weten dat spermasporen (evenals bloedsporen) moeilijk kunnen worden verwijderd of weggewassen.
Als blijkt dat het gaat om sperma met een verschillend DNA, kan dit voor de gemeente Amsterdam een reden zijn om aan te nemen dat er in de betreffende massagesalons seksuele handelingen zijn verricht.
Wanneer de massagesalon geen vergunning heeft voor het uitvoeren van seksuele handelingen, zoals hier het geval is, kan de gemeente besluiten om het bedrijf voor een half jaar te sluiten.
Dit is in het afgelopen jaar al een aantal keren gebeurd bij Chinese maar ook Thaise massagsalons in Den Haag, Utrecht en Amsterdam.
In Den Haag hebben een aantal Chinese massagesalons onlangs bezwaar aangetekend tegen een dergelijke beslissing.
Wanneer een bezwaar door de gemeente ongegrond wordt verklaard kan men nog altijd in beroep gaan bij de Bestuursrechter en verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen.
Met zo’n voorziening worden de gevolgen van de overheidsbeslissing opgeschort.
Dit traject is tegenwoordig niet gratis , de griffiekosten bedragen iets meer dan € 300, nog afgezien van de eventuele kosten voor juridische bijstand.
Het is een afweging voor de massagesalon om te kiezen voor de gang naar de rechter of het verlies te nemen voor de periode van een half jaar.
Dikwijls kiezen de hoofdzakelijk kleinschalige bedrijfjes voor de laatste optie, omdat het doorbetalen van de 6 maanden huur wel is te overzien en het personeel meestal wel elders emplooi vindt.
Het valt te bezien of de twee massagesalons in Den Haag succes hebben met hun bezwaarschrift en -omdat dit ongetwijfeld ongegrond wordt verklaard-  hun eventuele beroep  bij de rechter.
Het aantreffen van spermasporen van verschillend DNA zal ongetwijfeld kunnen worden bewezen, maar is dit voor de rechter voldoende bewijs om aan te oordelen dat er illegale prostitutie heeft plaats gevonden?
Voorzover bekend is hier nog geen enkele jurisprudentie over.
Burgemeester Wolfsen van Utrecht heeft daarnaast nog een ander traject gekozen, nadat hij door de bestuursrechter in het ongelijk werd gesteld.
Hij heeft een ambtenaar (vermomd al “mistery guest”) naar “verdachte” massagesalons gestuurd, die volgens zijn beëdigde verklaring, tijdens de massage tegen betaling seksuele behandelingen kreeg aangeboden.
Op grond daarvan werden de massagesalons gedurende een half jaar gedwongen te sluiten. Hiertegen is geen bezwaar of beroep ingediend door de betreffende saloneigenaren.
Waarschijnlijk nemen de ondernemers of onderneemsters hun verlies en gaan na een half jaar weer vrolijk, maar wel wat zorgvuldiger verder.
Inmiddels heeft de eerste Chinese massagesalon (Min Xu) in Den Haag, die eerder dit jaar werd gesloten, haar deuren weer geopend.
Het is de vraag wat de consequenties zullen zijn als na heropening de salon wederom wordt “betrapt”.
Overigens kunnen massagesalons nog om andere reden worden gesloten b.v. omdat de salon een gevaar vormt voor de openbare orde, zoals al een keer is gebeurd bij massagesalon Go Go in Amsterdam, waar in het pand drugs werden aangetroffen.
Maar ook als er sprake is van bewezen gedwongen prostitutie of mensenhandel kan een massagesalon voorgoed worden dichtgetimmerd. Voor zover bekend is dit nog nooit in de gecontroleerde massagesalons vastgesteld, maar de overheden haasten zich altijd wel om tegenover de media te verklaren dat er ernstige vermoedens bestaan van gedwongen prostitutie en mensenhandel.
Voor de echte liefhebber van Chinese Massage of Thaise massage is er vooralsnog geen reden voor paniek.
Zo af en toe wordt er wel ergens een salon gesloten, maar er komen geregeld salons bij, dikwijls van betere kwaliteit en in een schone en goed geoutilleerde ambiance, zoals ze horen te zijn.

No Tags

  

One Response to “Controles op massagesalons verscherpt”

 1. Ja en diezelfde Min Xu is gisteren middag/avond weer uitgebreid
  onderzocht door meer dan 24 man gemeente/belasting/justitie/politie
  Als er bij een tweede controle wederom spermasporen worden aangetroffen
  dan is het helemaal afgelopen met de massage op dat adres

Geef een beoordeling

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordelingen)

Let op! Uw reacties worden eerst gemodereerd!

 • Chinese massage in China

  by on september 25, 2016 - 4 Comments

  De laatste jaren is China een populaire toeristische bestemming geworden, liefst 100 miljoen toeristen bezoeken jaarlijks dit land, daarmee staat China op de derde van de meest populaire toeristische bestemmingen ter wereld. Ook Nederlanders hebben tegenwoordig de weg gevonden naar dit veelzijdige en bezienswaardige land, dat niet zo heel lang geleden nog was dichtgetimmerd voor...Meer »

 • Chinese Massage op het strand

  by on maart 24, 2014 - 4 Comments

  In Nederland zijn ze nog niet zoveel te zien op de stranden: Chinese masseuses die je een Chinese massage, voetmassage of rugmassage aanbieden, terwijl je lekker op je buik relaxt in het zonnetje ligt te bakken. De laatste jaren verschijnen er echter op de toeristenstranden in Spanje, Griekenland, Italië en de Canarische eilanden steeds meer...Meer »

 • Massage uitsluitend op afspraak

  by on januari 29, 2014 - 1 Comments

  Het lijkt erop dat de maatregelen van burgemeester van Aartsen om de groei van het aantal Chinese massagesalons in Den Haag te beteugelen, effect sorteren. Maar zoals was te verwachten heeft het ook negatieve kanten. Inmiddels zijn er 8 Chinese massagesalons in de Hofstad tijdelijk of voor onbepaalde tijd gesloten, bovendien is er een gewijzigd...Meer »

 • Controles op massagesalons verscherpt

  by on december 15, 2013 - 1 Comments

  In Amsterdam West werden afgelopen Donderdag tijdens een controle bij twee massagesalons spermasporen aangetroffen. (bericht AT5.nl)Een Mobiel Forensisch Team van het NFI is bij dit soort onderzoeken behulpzaam en maakt daarbij gebruik van een forensische lichtbron, populair aangeduid als “spermalamp”.De aangetroffen spermasporen worden door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) nader onderzocht.Het is interessant hierbij om...Meer »

 • Chinese Massage, hoe werkt het (Deel 4)

  by on oktober 1, 2013 - 6 Comments

  Goed, de achterkant is gereed, tijd voor de voorkant van het lichaam en het bevel “omdlaaien” weerklinkt. De masseuse tovert ergens een kussentje tevoorschijn om het achterhoofd te ondersteunen en het badlaken wordt wederom zedig over het lichaam gedrapeerd, tenzij het erg warm is, dan wordt er volstaan met een kleine doek om de edele...Meer »

 • Chinese massagesalons aan de Amsterdamsestraatweg

  by on augustus 13, 2013 - 0 Comments

  Onlangs (7 augustus) werd aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht weer een nieuwe Chinese massagesalon geopend: Massagesalon ‘De Lotusbloem’ aan de Amsterdamsestraatweg 102.De Amsterdamsestraatweg, in de volksmond simpelweg ‘de Straatweg’ genoemd, bevindt zich in het noordwestelijke deel van Utrecht en zoals de naam al aan geeft, de oorspronkelijke verbindingsweg met Amsterdam.Deze lange en rechte straat loopt...Meer »

 • Chinese Massagesalons hard aangepakt

  by on juli 19, 2013 - 3 Comments

  Chinese massagesalons in Den haag zullen de komende tijd hard worden aangepakt, laat burgemeester van Aartsen in een brief weten. Dit om wanpraktijken als uitbuiting, prostitutie en mensenhandel een halt toe te roepen. Inmiddels zijn reeds vier massagesalons o.a. in de wijken Laakkwartier en Zeeheldenkwartier gecontroleerd. Met behulp van de inmiddels bekende ‘spermalamp’ werden bij...Meer »

 • Gele kaart voor Chinese Massagesalon

  by on juni 15, 2013 - 1 Comments

  Chinese massagesalon Feng Ka aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht heeft van burgemeester Wolfsen een officiële schriftelijke waarschuwing gekregen (de gele kaart!) De gemeente Utrecht wilde de massagesalon direct al voor een maand sluiten op straffe van een dwangsom. De eigenaar ging hier echter tegen in beroep. Volgens een discutabele reportage van enkele maanden geleden zouden...Meer »

 • Chinese massage, hoe werkt het ( Deel 1)

  by on mei 4, 2013 - 2 Comments

  Ok, je wilt ook wel eens een Chinese massage proberen, maar hoe gaat dat nu eigenlijk en waar moet je op letten of rekening mee houden. Deel I: Wees voorbereid! Voordat u een Chinese massagesalon binnen stapt moet u met een aantal praktische zaken rekening houden. 1. Zorg dat u over contant geld beschikt. Er...Meer »

 • Chinatown Den Haag

  by on maart 18, 2013 - 0 Comments

  Het Haagse Chinatown bevindt zich ongeveer tussen de Bierkade, Paviljoensgracht, Winkelcentrum Grote Marktstraat en het Spui, doorsneden door de Wagenstraat en de Veerkades. Pal in het centrum van Den Haag. In tegenstelling tot de meeste Chinese wijken in Europa, zoals b.v. Chinatown in Londen, is het Haagse Chinatown nog niet zo lang geleden ontstaan. Van...Meer »

 • Met deze 5 tips verwen je lichaam en geest

  by on november 13, 2023 - 0 Comments

  In de drukte van het moderne leven vergeten we vaak om voldoende aandacht te besteden aan de gezondheid van ons lichaam en de rust van onze geest. Het is essentieel om af en toe wat tijd te nemen om jezelf te verwennen en te investeren in je welzijn. Hier zijn vijf tips om je lichaam...Meer »

Categorieën

Chinese massagetechnieken