Promoot uw Chinese of Thaise Massage Salon bij meer dan 750.000 potentiële klanten!

Eigenaar van een salon? Promoot hier uw massage salon
Owner of a parlor? Promote your parlor here

Controles op massagesalons verscherpt

In Amsterdam West werden afgelopen Donderdag tijdens een controle bij twee massagesalons spermasporen aangetroffen. (bericht AT5.nl)
Een Mobiel Forensisch Team van het NFI is bij dit soort onderzoeken behulpzaam en maakt daarbij gebruik van een forensische lichtbron, populair aangeduid als “spermalamp”.
De aangetroffen spermasporen worden door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) nader onderzocht.
Het is interessant hierbij om te weten dat spermasporen (evenals bloedsporen) moeilijk kunnen worden verwijderd of weggewassen.
Als blijkt dat het gaat om sperma met een verschillend DNA, kan dit voor de gemeente Amsterdam een reden zijn om aan te nemen dat er in de betreffende massagesalons seksuele handelingen zijn verricht.
Wanneer de massagesalon geen vergunning heeft voor het uitvoeren van seksuele handelingen, zoals hier het geval is, kan de gemeente besluiten om het bedrijf voor een half jaar te sluiten.
Dit is in het afgelopen jaar al een aantal keren gebeurd bij Chinese maar ook Thaise massagsalons in Den Haag, Utrecht en Amsterdam.
In Den Haag hebben een aantal Chinese massagesalons onlangs bezwaar aangetekend tegen een dergelijke beslissing.
Wanneer een bezwaar door de gemeente ongegrond wordt verklaard kan men nog altijd in beroep gaan bij de Bestuursrechter en verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen.
Met zo’n voorziening worden de gevolgen van de overheidsbeslissing opgeschort.
Dit traject is tegenwoordig niet gratis , de griffiekosten bedragen iets meer dan € 300, nog afgezien van de eventuele kosten voor juridische bijstand.
Het is een afweging voor de massagesalon om te kiezen voor de gang naar de rechter of het verlies te nemen voor de periode van een half jaar.
Dikwijls kiezen de hoofdzakelijk kleinschalige bedrijfjes voor de laatste optie, omdat het doorbetalen van de 6 maanden huur wel is te overzien en het personeel meestal wel elders emplooi vindt.
Het valt te bezien of de twee massagesalons in Den Haag succes hebben met hun bezwaarschrift en -omdat dit ongetwijfeld ongegrond wordt verklaard-  hun eventuele beroep  bij de rechter.
Het aantreffen van spermasporen van verschillend DNA zal ongetwijfeld kunnen worden bewezen, maar is dit voor de rechter voldoende bewijs om aan te oordelen dat er illegale prostitutie heeft plaats gevonden?
Voorzover bekend is hier nog geen enkele jurisprudentie over.
Burgemeester Wolfsen van Utrecht heeft daarnaast nog een ander traject gekozen, nadat hij door de bestuursrechter in het ongelijk werd gesteld.
Hij heeft een ambtenaar (vermomd al “mistery guest”) naar “verdachte” massagesalons gestuurd, die volgens zijn beëdigde verklaring, tijdens de massage tegen betaling seksuele behandelingen kreeg aangeboden.
Op grond daarvan werden de massagesalons gedurende een half jaar gedwongen te sluiten. Hiertegen is geen bezwaar of beroep ingediend door de betreffende saloneigenaren.
Waarschijnlijk nemen de ondernemers of onderneemsters hun verlies en gaan na een half jaar weer vrolijk, maar wel wat zorgvuldiger verder.
Inmiddels heeft de eerste Chinese massagesalon (Min Xu) in Den Haag, die eerder dit jaar werd gesloten, haar deuren weer geopend.
Het is de vraag wat de consequenties zullen zijn als na heropening de salon wederom wordt “betrapt”.
Overigens kunnen massagesalons nog om andere reden worden gesloten b.v. omdat de salon een gevaar vormt voor de openbare orde, zoals al een keer is gebeurd bij massagesalon Go Go in Amsterdam, waar in het pand drugs werden aangetroffen.
Maar ook als er sprake is van bewezen gedwongen prostitutie of mensenhandel kan een massagesalon voorgoed worden dichtgetimmerd. Voor zover bekend is dit nog nooit in de gecontroleerde massagesalons vastgesteld, maar de overheden haasten zich altijd wel om tegenover de media te verklaren dat er ernstige vermoedens bestaan van gedwongen prostitutie en mensenhandel.
Voor de echte liefhebber van Chinese Massage of Thaise massage is er vooralsnog geen reden voor paniek.
Zo af en toe wordt er wel ergens een salon gesloten, maar er komen geregeld salons bij, dikwijls van betere kwaliteit en in een schone en goed geoutilleerde ambiance, zoals ze horen te zijn.

Promoot uw Chinese of Thaise Massage Salon bij meer dan 750.000 potentiële klanten!

Eigenaar van een salon? Promoot hier uw massage salon
Owner of a parlor? Promote your parlor here

Een Reactie op “Controles op massagesalons verscherpt”

  1. Ja en diezelfde Min Xu is gisteren middag/avond weer uitgebreid
    onderzocht door meer dan 24 man gemeente/belasting/justitie/politie
    Als er bij een tweede controle wederom spermasporen worden aangetroffen
    dan is het helemaal afgelopen met de massage op dat adres

Geef een beoordeling

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordelingen)

  Lees dit eerst!

Promoot uw Chinese of Thaise Massage Salon bij meer dan 750.000 potentiële klanten!

Eigenaar van een salon? Promoot hier uw massage salon
Owner of a parlor? Promote your parlor here

Nieuws

Massage City Points wordt geleid door Kylie mijn vrouw, een...

Goed nieuws: contactberoepen zijn vanaf 3 maart 2021 weer toegestaan....

Iedereen is het er ondertussen wel over eens; Chen Chen...

Ervaringen

Iedereen is het er ondertussen wel over eens; Chen Chen...

Een jaar of tien geleden las ik op een forum...

Massagetechnieken

De basisprincipes van Qigong Massage. De mensen zijn tegenwoordig overal...

De Traditionele Balinese Massage is een stevige Indonesische massage die...

Cupping wordt binnen de Oosterse (Chinese) geneeskunde toegepast als alternatieve...