Massagesalons aan de Amsterdamsestraatweg gesloten

    Nieuws    april 22, 2015

Twee Chinese massagesalons aan de Amsterdamse straatweg moeten per direct de deuren sluiten. Dit heeft burgemeester Jan van Zanen besloten, nadat er geconstateerd is dat er in de massagesalons illegale prostitutie werd bedreven.
lotusbloemDe feiten zijn aan het licht gekomen na onderzoek waarbij onder andere gebruik is gemaakt van het Nederlands forensisch instituut (NFI). Medewerkers van de NFI troffen in de salons meerdere spermasporen aan. Volgens de gemeente is deze vondst voldoende bewijs dat het vaststaat dat er in de salons sprake was van het aanbieden van seksuele diensten. De salons zaten op nummer 102 en 120.
De sluiting vloeit voort uit de integrale aanpak Amsterdamsestraatweg om onder andere de overlast op de Amsterdamsestraatweg tegen te gaan en de veiligheid en leefbaarheid in het gebied te vergroten. Afgelopen jaren zijn er tal van zaken gesloten, niet alleen vanwege illegale prostitutie maar ook veelal vanwege illegale gokactiviteiten.

Aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht moeten Chinese Massagesalon De Lotusbloem en Massagesalon Aphrodite per direct hun deuren sluiten.
Burgemeester Jan van Zanen heeft dit besloten nadat er geconstateerd is dat er in beide massagesalons illegale prostitutie werd bedreven.
Na een controle en onderzoek waarbij onder andere gebruik is gemaakt van het Nederlands forensisch instituut (NFI) zijn deze feiten letterlijk aan het licht gekomen door o.a. gebruik te maken van de z.g. spermalamp. De medewerkers van het NFI troffen in de salons meerdere spermasporen aan.

Wat de gemeente Utrecht betreft is deze vondst voldoende bewijs om aan te tonen en aannemelijk te maken dat er in de salons sprake was van het aanbieden van seksuele diensten.
De Chinese massagesalons waren gevestigd op de Amsterdamsestraatweg nummer 102 en 120.

Zie ook het kaartje waarop de Chinese massagesalons aan de Amsterdamsestraatweg zijn aangegeven.

No Tags

  

Geef een beoordeling

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 stemmen, gemiddeld: 2,50 van 5)

Let op! Uw reacties worden eerst gemodereerd!

 • Chinese massage in China

  by on september 25, 2016 - 4 Comments

  De laatste jaren is China een populaire toeristische bestemming geworden, liefst 100 miljoen toeristen bezoeken jaarlijks dit land, daarmee staat China op de derde van de meest populaire toeristische bestemmingen ter wereld. Ook Nederlanders hebben tegenwoordig de weg gevonden naar dit veelzijdige en bezienswaardige land, dat niet zo heel lang geleden nog was dichtgetimmerd voor...Meer »

 • Chinese Massage op het strand

  by on maart 24, 2014 - 4 Comments

  In Nederland zijn ze nog niet zoveel te zien op de stranden: Chinese masseuses die je een Chinese massage, voetmassage of rugmassage aanbieden, terwijl je lekker op je buik relaxt in het zonnetje ligt te bakken. De laatste jaren verschijnen er echter op de toeristenstranden in Spanje, Griekenland, Italië en de Canarische eilanden steeds meer...Meer »

 • Massage uitsluitend op afspraak

  by on januari 29, 2014 - 1 Comments

  Het lijkt erop dat de maatregelen van burgemeester van Aartsen om de groei van het aantal Chinese massagesalons in Den Haag te beteugelen, effect sorteren. Maar zoals was te verwachten heeft het ook negatieve kanten. Inmiddels zijn er 8 Chinese massagesalons in de Hofstad tijdelijk of voor onbepaalde tijd gesloten, bovendien is er een gewijzigd...Meer »

 • Controles op massagesalons verscherpt

  by on december 15, 2013 - 1 Comments

  In Amsterdam West werden afgelopen Donderdag tijdens een controle bij twee massagesalons spermasporen aangetroffen. (bericht AT5.nl)Een Mobiel Forensisch Team van het NFI is bij dit soort onderzoeken behulpzaam en maakt daarbij gebruik van een forensische lichtbron, populair aangeduid als “spermalamp”.De aangetroffen spermasporen worden door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) nader onderzocht.Het is interessant hierbij om...Meer »

 • Chinese Massage, hoe werkt het (Deel 4)

  by on oktober 1, 2013 - 6 Comments

  Goed, de achterkant is gereed, tijd voor de voorkant van het lichaam en het bevel “omdlaaien” weerklinkt. De masseuse tovert ergens een kussentje tevoorschijn om het achterhoofd te ondersteunen en het badlaken wordt wederom zedig over het lichaam gedrapeerd, tenzij het erg warm is, dan wordt er volstaan met een kleine doek om de edele...Meer »

 • Chinese massagesalons aan de Amsterdamsestraatweg

  by on augustus 13, 2013 - 0 Comments

  Onlangs (7 augustus) werd aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht weer een nieuwe Chinese massagesalon geopend: Massagesalon ‘De Lotusbloem’ aan de Amsterdamsestraatweg 102.De Amsterdamsestraatweg, in de volksmond simpelweg ‘de Straatweg’ genoemd, bevindt zich in het noordwestelijke deel van Utrecht en zoals de naam al aan geeft, de oorspronkelijke verbindingsweg met Amsterdam.Deze lange en rechte straat loopt...Meer »

 • Chinese Massagesalons hard aangepakt

  by on juli 19, 2013 - 3 Comments

  Chinese massagesalons in Den haag zullen de komende tijd hard worden aangepakt, laat burgemeester van Aartsen in een brief weten. Dit om wanpraktijken als uitbuiting, prostitutie en mensenhandel een halt toe te roepen. Inmiddels zijn reeds vier massagesalons o.a. in de wijken Laakkwartier en Zeeheldenkwartier gecontroleerd. Met behulp van de inmiddels bekende ‘spermalamp’ werden bij...Meer »

 • Gele kaart voor Chinese Massagesalon

  by on juni 15, 2013 - 1 Comments

  Chinese massagesalon Feng Ka aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht heeft van burgemeester Wolfsen een officiële schriftelijke waarschuwing gekregen (de gele kaart!) De gemeente Utrecht wilde de massagesalon direct al voor een maand sluiten op straffe van een dwangsom. De eigenaar ging hier echter tegen in beroep. Volgens een discutabele reportage van enkele maanden geleden zouden...Meer »

 • Chinese massage, hoe werkt het ( Deel 1)

  by on mei 4, 2013 - 2 Comments

  Ok, je wilt ook wel eens een Chinese massage proberen, maar hoe gaat dat nu eigenlijk en waar moet je op letten of rekening mee houden. Deel I: Wees voorbereid! Voordat u een Chinese massagesalon binnen stapt moet u met een aantal praktische zaken rekening houden. 1. Zorg dat u over contant geld beschikt. Er...Meer »

 • Chinatown Den Haag

  by on maart 18, 2013 - 0 Comments

  Het Haagse Chinatown bevindt zich ongeveer tussen de Bierkade, Paviljoensgracht, Winkelcentrum Grote Marktstraat en het Spui, doorsneden door de Wagenstraat en de Veerkades. Pal in het centrum van Den Haag. In tegenstelling tot de meeste Chinese wijken in Europa, zoals b.v. Chinatown in Londen, is het Haagse Chinatown nog niet zo lang geleden ontstaan. Van...Meer »

Categorieën

Chinese massagetechnieken

 • Chinese Tuina Behandeling
  Tuina (Chinese manuele therapie of CMT) is een belangrijk onderdeel van de ....
 • Balinese Massage
  De Traditionele Balinese Massage is een stevige Indonesische massage die ....
 • Cupping Therapie
  Cupping wordt binnen de Oosterse (Chinese) geneeskunde toegepast als ....
 • Qigong Massage
  De basisprincipes van Qigong Massage. De mensen zijn tegenwoordig overal ....
 • Chinese Voetmassage
  Chinese voetmassage ook wel Chinflex genoemd is niet alleen verwennerij ....