Chinese Massage, hoe werkt het (Deel 3)

    Ervaringen    juni 28, 2013

De Chinese massage

We zijn zover, U heeft zich goed voorbereid, de masseuse heeft zich even discreet teruggetrokken en haalt wat te drinken voor u, zodat u zich onbespied kunt ontkleden.
Wanneer de massageruimte uit een kamertje met een deur bestaat, dan wordt er meestal eerst even geklopt, voordat de masseuse binnen komt. Soms lijkt het wel of ze wat bedeesd is en haar blik iets afwendt van het blote vrouwen of mannenlijf. Maar laat u niet misleiden, de doorgewinterde Chinese masseuse is wel wat gewend.
De masseuse is terug en het feest kan dus beginnen, nadat een Chinees achtergrondmuziekje is gestart. Helaas laat de geluidsinstallatie bij het merendeel van de Chinese massagesalons veel te wensen over en soms laat de muziek het zelfs helemaal af weten. Dus voor de meeste Chinese massagesalons een verbeterpunt! Bij stemmige muziek kan je heerlijk ontspannen weg zwijmelen en wordt je niet afgeleid door allerlei bijgeluiden, want in het algemeen zijn de massageruimtes zeer gehorig. Zie ook deel 2 van deze serie

Een Chinese massage begint met de behandeling van de achterkant van het lichaam, nek, schouder, rug, bilpartij en benen.
In de meeste gevallen start een Chinese  masseuse aan het hoofdeinde, nadat ze met een warme doek de billen en benen heeft bedekt, erg aangenaam, vooral in de wintertijd als je koud bent binnen gekomen.
Soms wordt de hele achterkant met een doek bedekt en wordt er zware druk uitgeoefend op verschillende punten van rug en benen, waarbij de masseuse gebruik maakt van haar vuisten en ellebogen.
Het komt zelfs hier en daar nog voor dat de knieën en voeten worden gebruikt en de masseuse met behulp van stangen aan het plafond over de klant heen loopt.
Deze techniek komt men echter zelden meer tegen.
Men begint meestal met lange strijkbewegingen over de rug en zijkant van het lichaam, een Chinese massage wordt ingezet met gebruikmaking van een klein beetje massageolie, maar ik ken ook Chinese massagesalons waar totaal geen olie wordt gebruikt, zoals b.v. bij de traditionele Thaise massage.
Iedere masseuse haar eigen wijze van masseren, maar meestal  word er wel gevraagd of je een stevige, harde massage wenst of juist een relaxerende zachte massage, allemaal tot uw dienst!
Regelmatig wordt ook gevraagd: “Goed?” of “Lekkel?”, het is dan aan de klant om te bevestigen, voorzover je verstaanbaar ben van onder uit het gat van de massagetafel.
Sommige masseuses beheersen de basis van de Nederlandse taal redelijk en zijn geneigd om tijdens de massage een conversatie aan te gaan met de klant, persoonlijk hou ik niet zo van dit gebep.
Ik probeer me zo goed mogelijk te ontspannen en wens me niet te vermoeien met het zoeken naar de juiste antwoorden op de vele vragen van een Chinese vrouw. Voor een praatje ga ik liever naar de kroeg.
Erger is dat praatzieke masseuses dan een gesprek beginnen met collega’s op de gang of een belendende kamer, zeker als er alleen maar gordijnen zijn als afscheiding is dit een bron van ergernis.
Het allerergste is echter het gebruik van mobieltjes tijdens de massage, soms meerdere keren. Met een hand masseren zonder aandacht en met de andere hand het kwebbelapparaat, in een taal die je niet verstaat.
Ooit werd mij dit teveel en stapte ik van de massagetafel om mij aan te kleden, ondanks het gesputter en de spijtbetuigingen (“sollie,sollie”) van de dame. Gelukkig had ik nog niet betaald!
De Chinese masseuses zijn overigens erg gesteld op het ontvangen van complimentjes, maar die kunnen heel kort en bevestigend zijn, dus doe daar je voordeel mee! Na de verkennende lange halen worden dan bij nek en schouder de spieren onder handen genomen, kan soms wat pijnlijk zijn afhankelijk van je conditie, maar de professionele masseuse weet daar wel raad mee en informeert soms: “Peen?” Maar je laat je natuurlijk niet kennen, al zou je het soms willen uitschreeuwen, tenslotte ben je een gezonde Hollandse kerel!
De rug, schouder en nekpartij vergen doorgaans de meeste tijd gedurende een Chinese massage en het gaat op den duur wellicht wat vervelen, tenzij je voor een half uur hebt afgesproken.
Maar uiteindelijk wordt dan de doek van de billen en benen weggenomen en over de bovenkant gedrapeerd, het wordt nu allemaal wat spannender.
Er zijn masseuses die bijzonder veel aandacht geven aan het masseren van de billen, zo niet, dan heb je pech, want dat is toch wel een bijzonder prettige massage-ervaring.
Masseuses die op een extraatje uit zijn willen dan ook wel eens met de handen verdwalen tussen de bilspleet, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit niet algemeen is in de Chinese Massagesalons.
Het ligt ook aan de gedragingen, bewegingen en reacties van de klant in hoeverre een masseuse wil gaan. Men is echter heel voorzichtig geworden, sinds er regelmatig onverhoedse controles en invallen worden gedaan bij Chinese massagesalons.
Langzamerhand zakt de massage dan af naar de benen van dij naar kuit en vice versa, hier dient u zich volledig te ontspannen, aangezien de handen van de masseuse soms gevaarlijk dicht de erogene zones kunnen naderen, met alle gevolgen vandien! Maar zoals reeds gezegd, iedere Chinese masseuse heeft zo haar eigen stijl. De een masseert brutaalweg in de liezen en de ander komt niet verder dan even boven de knie.
Op het laatst worden de kuiten en voeten onder handen genoemen, de voetzool is een gevoelige plek, waarbij men zich ook volledig dient te ontspannen om ongewilde trappende bewegingen te voorkomen.
Als afsluiter wordt dan met een speciale techniek de hele achterkant met de handen beklopt en beslagen, sommigen doen dat bescheiden, maar er zijn er ook die flinke klappen uitdelen, alsof ze in een smidse bezig zijn. Het kan zelfs zo’n herrie geven dat het op straat is te horen!

Tot zover de achterkant van het lichaam, het is tijd voor het ‘omdlaaien’ maar dat komt  in het laatste deel van deze serie.

deel 4: http://www.chinese-massage.net/chinese-massage-hoe-werkt-het-deel-4/

No Tags

  

Geef een beoordeling

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 stemmen, gemiddeld: 4,14 van 5)

Let op! Uw reacties worden eerst gemodereerd!

 • Chinese massage in China

  by on september 25, 2016 - 4 Comments

  De laatste jaren is China een populaire toeristische bestemming geworden, liefst 100 miljoen toeristen bezoeken jaarlijks dit land, daarmee staat China op de derde van de meest populaire toeristische bestemmingen ter wereld. Ook Nederlanders hebben tegenwoordig de weg gevonden naar dit veelzijdige en bezienswaardige land, dat niet zo heel lang geleden nog was dichtgetimmerd voor...Meer »

 • Chinese Massage op het strand

  by on maart 24, 2014 - 4 Comments

  In Nederland zijn ze nog niet zoveel te zien op de stranden: Chinese masseuses die je een Chinese massage, voetmassage of rugmassage aanbieden, terwijl je lekker op je buik relaxt in het zonnetje ligt te bakken. De laatste jaren verschijnen er echter op de toeristenstranden in Spanje, Griekenland, Italië en de Canarische eilanden steeds meer...Meer »

 • Massage uitsluitend op afspraak

  by on januari 29, 2014 - 1 Comments

  Het lijkt erop dat de maatregelen van burgemeester van Aartsen om de groei van het aantal Chinese massagesalons in Den Haag te beteugelen, effect sorteren. Maar zoals was te verwachten heeft het ook negatieve kanten. Inmiddels zijn er 8 Chinese massagesalons in de Hofstad tijdelijk of voor onbepaalde tijd gesloten, bovendien is er een gewijzigd...Meer »

 • Controles op massagesalons verscherpt

  by on december 15, 2013 - 1 Comments

  In Amsterdam West werden afgelopen Donderdag tijdens een controle bij twee massagesalons spermasporen aangetroffen. (bericht AT5.nl)Een Mobiel Forensisch Team van het NFI is bij dit soort onderzoeken behulpzaam en maakt daarbij gebruik van een forensische lichtbron, populair aangeduid als “spermalamp”.De aangetroffen spermasporen worden door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) nader onderzocht.Het is interessant hierbij om...Meer »

 • Chinese Massage, hoe werkt het (Deel 4)

  by on oktober 1, 2013 - 6 Comments

  Goed, de achterkant is gereed, tijd voor de voorkant van het lichaam en het bevel “omdlaaien” weerklinkt. De masseuse tovert ergens een kussentje tevoorschijn om het achterhoofd te ondersteunen en het badlaken wordt wederom zedig over het lichaam gedrapeerd, tenzij het erg warm is, dan wordt er volstaan met een kleine doek om de edele...Meer »

 • Chinese massagesalons aan de Amsterdamsestraatweg

  by on augustus 13, 2013 - 0 Comments

  Onlangs (7 augustus) werd aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht weer een nieuwe Chinese massagesalon geopend: Massagesalon ‘De Lotusbloem’ aan de Amsterdamsestraatweg 102.De Amsterdamsestraatweg, in de volksmond simpelweg ‘de Straatweg’ genoemd, bevindt zich in het noordwestelijke deel van Utrecht en zoals de naam al aan geeft, de oorspronkelijke verbindingsweg met Amsterdam.Deze lange en rechte straat loopt...Meer »

 • Chinese Massagesalons hard aangepakt

  by on juli 19, 2013 - 3 Comments

  Chinese massagesalons in Den haag zullen de komende tijd hard worden aangepakt, laat burgemeester van Aartsen in een brief weten. Dit om wanpraktijken als uitbuiting, prostitutie en mensenhandel een halt toe te roepen. Inmiddels zijn reeds vier massagesalons o.a. in de wijken Laakkwartier en Zeeheldenkwartier gecontroleerd. Met behulp van de inmiddels bekende ‘spermalamp’ werden bij...Meer »

 • Gele kaart voor Chinese Massagesalon

  by on juni 15, 2013 - 1 Comments

  Chinese massagesalon Feng Ka aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht heeft van burgemeester Wolfsen een officiële schriftelijke waarschuwing gekregen (de gele kaart!) De gemeente Utrecht wilde de massagesalon direct al voor een maand sluiten op straffe van een dwangsom. De eigenaar ging hier echter tegen in beroep. Volgens een discutabele reportage van enkele maanden geleden zouden...Meer »

 • Chinese massage, hoe werkt het ( Deel 1)

  by on mei 4, 2013 - 2 Comments

  Ok, je wilt ook wel eens een Chinese massage proberen, maar hoe gaat dat nu eigenlijk en waar moet je op letten of rekening mee houden. Deel I: Wees voorbereid! Voordat u een Chinese massagesalon binnen stapt moet u met een aantal praktische zaken rekening houden. 1. Zorg dat u over contant geld beschikt. Er...Meer »

 • Chinatown Den Haag

  by on maart 18, 2013 - 0 Comments

  Het Haagse Chinatown bevindt zich ongeveer tussen de Bierkade, Paviljoensgracht, Winkelcentrum Grote Marktstraat en het Spui, doorsneden door de Wagenstraat en de Veerkades. Pal in het centrum van Den Haag. In tegenstelling tot de meeste Chinese wijken in Europa, zoals b.v. Chinatown in Londen, is het Haagse Chinatown nog niet zo lang geleden ontstaan. Van...Meer »

Categorieën

Chinese massagetechnieken