Chinese Massage, hoe werkt het (Deel 4)

    Ervaringen    oktober 1, 2013

Goed, de achterkant is gereed, tijd voor de voorkant van het lichaam en het bevel “omdlaaien” weerklinkt.
De masseuse tovert ergens een kussentje tevoorschijn om het achterhoofd te ondersteunen en het badlaken wordt wederom zedig over het lichaam gedrapeerd, tenzij het erg warm is, dan wordt er volstaan met een kleine doek om de edele delen te verhullen. Maar afhankelijk van de masseuse en de sfeer wordt dit soms ‘vergeten’.
Wederom begint in de meeste gevallen de massage aan het hoofdeind, meestal een uitgebreide hoofdmassage, waarna de handen van de masseuse zich geleidelijk naar borst en buik bewegen.
Soms wordt op de buik een aparte techniek toegepast, de masseuse neemt wat olie, wrijft dat razendsnel tussen haar handen en legt haar gloeiend heet geworden handen dan plat op de buik. Heel ontspannend en het kan soms als behoorlijk opwindend worden ervaren.
Daarna zijn de armen en handen aan de beurt. De armen worden van bovenaf doorkneed en beklopt, de handen worden in de mangel genomen en stuk voor stuk worden de vingers uitgerekt, totdat de bekende “knak” hoorbaar is. Ik tel na afloop altijd mijn vingers nog even na voor de zekerheid!
De armen worden hierna even flink aangetrokken, wees gerust, ze schieten nog net niet uit de kom.
Vervolgens wordt de bovenkant van de benen behandeld.
Sommige Chinese masseuses beginnen vanuit de lies, waarbij ze er voor waken geen contact te maken met de geslachtsdelen.
De benen worden dan iets gespreid om ongewenste aanrakingen te voorkomen, terwijl de intieme delen met een doek zorgvuldig worden afgedekt.
Maar het kan ook gebeuren dat de masseuse bij de massage van de bovenbenen voldoende afstand houdt om misverstanden te vermijden.
Er wordt van boven naar beneden gewerkt, de kuiten worden flink gekneed, wat soms erg pijnlijk kan zijn, even op de tanden bijten dus.
Bij een goede Chinese massage wordt er veel aandacht besteed aan de voeten, met name de voetzolen krijgen speciale aandacht.
De voetzolen zijn zeer gevoelig vanwege de zenuweinden, het is dan ook aan te bevelen om deze behandeling zo ontspannen mogelijk te ondergaan.
Evenals de armen worden de benen zover mogelijk uitgerekt en dubbelgevouwen, waarbij getracht wordt de hiel de rug te laten raken.
We naderen nu de afronding, vrijwel iedere plek van het lichaam is in aanraking geweest met de handen, ellebogen en soms zelfs de voeten van de masseuse.
De hele voorkant wordt nog even extra beklopt en de massage is klaar.
De masseuse helpt u meestal met het overeind komen, het is aan te raden om nog enkele minuten op de massagetafel te blijven zitten.
Staat u te schielijk op dan is de kans groot dat u duizelig wordt en gaat wankelen.
Het kan zomaar gebeuren dat u zich niet echt ontspannen voelt en overal spierpijn heeft, maar afhankelijk van uw conditie verdwijnt deze pijn geleidelijk, om plaats te maken voor een ontspannen en weldadig gevoel dat nog vele dagen kan doorwerken.
De kwaliteit van een Chinese massage verschilt per masseuse, er zijn er veel die hun vak verstaan en daarvoor ook een opleiding hebben gehad.
De prijs voor een goede Chinese massage, die varieert van 30 tot 50 euro per uur, is vergeleken met autochtone Nederlandse massagepraktijken niet duur.
Helaas gebeurt het de laatste tijd ook veel dat de massage uit niet meer bestaat dan wat geaai en gewrijf.
Dikwijls solliciteert de masseuse dan naar extra verdiensten, die volgens de Nederlandse wetgeving niet zijn toegestaan en de Chinese massage in diskrediet brengt.
Het kan niet ontkend worden dat dit veel gebeurt, waarbij het initiatief niet altijd uit gaat van de masseuse, maar vooral door degenen die met andere bedoelingen binnen komen dan voor een Chinese massage.
Deze ongewenste situatie wordt nog versterkt door de negatieve berichtgeving in de media, zodat iedere Chinese massagesalon beschouwd wordt als een potentieel bordeel en daardoor ongewenst volk aantrekt.
Het is jammer dat de Chinese massagesalon op die manier een bedenkelijk etiket krijgt opgeplakt dat het in feite niet verdient.

Dit was dan de laatste aflevering uit een serie van vier “Chinese massage hoe werkt het?”
Ik hoop hiermede een positieve bijdrage te hebben geleverd aan een uitleg van de heilzame Chinese massage therapie, die al meer dan 2000 jaar wordt uitgeoefend.
Ik kan u aanraden om eens een Chinese massage te proberen, grote kans dat het u wel bevalt en voor de prijs hoeft u het niet te laten.

Eerder in deze serie:
Chinese massage:hoe werkt het deel 1
Chinese massage:hoe werkt het deel 2
Chinese massage:hoe werkt het deel 3

 

No Tags

  

6 Responses to “Chinese Massage, hoe werkt het (Deel 4)”

 1. WILLEMS CHRISTOPHE on december 1, 2018 @ 3:14 am

  Perfecte beschrijving hoe het in de betere traditionele salons aan toe gaat. Klopt voor de volle 100% proficiat!

  Great!

 2. De chinese massage salons ontberen een
  bedrijfsvereniging die de kwaliteit bewaakt,
  scholing en diplomering verzorgt,
  collectieve verzekeringen afsluit
  contacten onderhoud met gemeente ambtenaren
  ect ect.
  Dat is een echt gemiste kans voor de branche
  die nu als los zand aan elkaar hangt.
  Massage is mits goed uitgevoerd een zeer goede boost voor de
  gezondheid.
  Helaas ontbreekt het nogal eens aan de goede uitvoering
  Werd er scholing verplicht gesteld door de branche dan zou
  dat de gehele massage kunnen upgraden

 3. Eerlijk gezegd zie ik door de bomen het bos niet meer.
  Welke is nou betrouwbaar? Ik heb geen zin om gemasseerd te worden door vrouwen die erop uit zjn om happy endings te geven. Ook vind ik de prjzen soms hoog.

  Ik las een anti-reclame over de Illegale masseuses op de stranden van o.a. Spanje.
  Dit wil ik toch verdedigen.
  Ik ben zelf twee keer gemasseerd. Natuurlijk kan je iets over de hygiene zeggen.
  Maar in die twee keer is de massage niet afgeraffeld. De eerste keer, twee jaar terug, een schouder/rugmassage was vrij lang, wat ik me kan herinneren.

  De tweede keer was in deze maand, september 2014. Ik betaalde 10 euro voor een voet/kuit massage.
  Mijn voeten zijn erg slecht, er zit zelfs metaal in. Dat vertelde ik de masseuse.
  Ik ben uiterst deskundig behandeld. Langdurig door haar gemasseerd. Geen enkele keer pijn gevoeld en na afloop voelde het zo goed.
  Natuurlijk zullen er masseuses bij zijn die het afraffelen. Maar die zie je in salons net zo goed. Mijn ervaring en dat van mijn vrienden is goed.
  \

 4. Willem Hoekstra on juli 10, 2014 @ 5:31 pm

  Jammer dat de Chinese massagesalon zo`n etiket krijgt…….
  De eerlijkheid gebied wel dat in tal van deze salons de dames schaars gekleed zijn en halverwege vragen – uit zichzelf! – of je “Happy Ending” wil.
  Als je dan nee zegt, raffelt men de massage verder af en merk je meteen dat men je liever kwijt dan rijk is.
  Dus nu niet net doen alsof het alleen de klant is die hierom vraagt, dat is niet geheel juist.
  Mijn advies: merk je bij binnenkomst dat dames schaars gekleed zijn en dat er geen afbeeldingsplaten hangen met massage druk punten, dan is de kans groot dat je meer met een ander soort massage te maken krijgt.
  Enige voorbereiding op de juiste salon en goed informeren bij binnenkomst doet al veel.

 5. Dank u voor deze uitgebreide beschrijving van de gang van zaken in de Chinese massagesalons.
  Het komt goed overeen met mijn eigen ervaringen tot nu toe.
  Erotische aanbiedingen heb ik echter nog niet gehad. Zou dat komen omdat ik nog maar weinig meer dan 1 keer bij dezelfde salon geweest ben? Of schatten ze mij te oud in met mijn 66 jaar 🙂

Geef een beoordeling

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 van 5)

Let op! Uw reacties worden eerst gemodereerd!

 • Chinese massage in China

  by on september 25, 2016 - 4 Comments

  De laatste jaren is China een populaire toeristische bestemming geworden, liefst 100 miljoen toeristen bezoeken jaarlijks dit land, daarmee staat China op de derde van de meest populaire toeristische bestemmingen ter wereld. Ook Nederlanders hebben tegenwoordig de weg gevonden naar dit veelzijdige en bezienswaardige land, dat niet zo heel lang geleden nog was dichtgetimmerd voor...Meer »

 • chinese-massage

  Mijn eerste Chinese massage ervaring.

  by on juni 10, 2014 - 3 Comments

  Een jaar of tien geleden las ik op een forum over het bestaan van Chinese massages in Nederland. Tot dan toe liet ik mij met enige regelmaat behandelen bij een fysiotherapeut vanwege chronische rugklachten, maar meestal met weinig resultaat. Bovendien moest ik die behandelingen zelf betalen, zodat dit langzamerhand een kostbare aangelegenheid werd. Omdat ik...Meer »

 • Chinese Massage op het strand

  by on maart 24, 2014 - 4 Comments

  In Nederland zijn ze nog niet zoveel te zien op de stranden: Chinese masseuses die je een Chinese massage, voetmassage of rugmassage aanbieden, terwijl je lekker op je buik relaxt in het zonnetje ligt te bakken. De laatste jaren verschijnen er echter op de toeristenstranden in Spanje, Griekenland, Italië en de Canarische eilanden steeds meer...Meer »

 • Massage uitsluitend op afspraak

  by on januari 29, 2014 - 1 Comments

  Het lijkt erop dat de maatregelen van burgemeester van Aartsen om de groei van het aantal Chinese massagesalons in Den Haag te beteugelen, effect sorteren. Maar zoals was te verwachten heeft het ook negatieve kanten. Inmiddels zijn er 8 Chinese massagesalons in de Hofstad tijdelijk of voor onbepaalde tijd gesloten, bovendien is er een gewijzigd...Meer »

 • Controles op massagesalons verscherpt

  by on december 15, 2013 - 1 Comments

  In Amsterdam West werden afgelopen Donderdag tijdens een controle bij twee massagesalons spermasporen aangetroffen. (bericht AT5.nl)Een Mobiel Forensisch Team van het NFI is bij dit soort onderzoeken behulpzaam en maakt daarbij gebruik van een forensische lichtbron, populair aangeduid als “spermalamp”.De aangetroffen spermasporen worden door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) nader onderzocht.Het is interessant hierbij om...Meer »

 • Chinese Massage, hoe werkt het (Deel 4)

  by on oktober 1, 2013 - 6 Comments

  Goed, de achterkant is gereed, tijd voor de voorkant van het lichaam en het bevel “omdlaaien” weerklinkt. De masseuse tovert ergens een kussentje tevoorschijn om het achterhoofd te ondersteunen en het badlaken wordt wederom zedig over het lichaam gedrapeerd, tenzij het erg warm is, dan wordt er volstaan met een kleine doek om de edele...Meer »

 • Chinese massagesalons aan de Amsterdamsestraatweg

  by on augustus 13, 2013 - 0 Comments

  Onlangs (7 augustus) werd aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht weer een nieuwe Chinese massagesalon geopend: Massagesalon ‘De Lotusbloem’ aan de Amsterdamsestraatweg 102.De Amsterdamsestraatweg, in de volksmond simpelweg ‘de Straatweg’ genoemd, bevindt zich in het noordwestelijke deel van Utrecht en zoals de naam al aan geeft, de oorspronkelijke verbindingsweg met Amsterdam.Deze lange en rechte straat loopt...Meer »

 • Chinese Massagesalons hard aangepakt

  by on juli 19, 2013 - 3 Comments

  Chinese massagesalons in Den haag zullen de komende tijd hard worden aangepakt, laat burgemeester van Aartsen in een brief weten. Dit om wanpraktijken als uitbuiting, prostitutie en mensenhandel een halt toe te roepen. Inmiddels zijn reeds vier massagesalons o.a. in de wijken Laakkwartier en Zeeheldenkwartier gecontroleerd. Met behulp van de inmiddels bekende ‘spermalamp’ werden bij...Meer »

 • Gele kaart voor Chinese Massagesalon

  by on juni 15, 2013 - 1 Comments

  Chinese massagesalon Feng Ka aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht heeft van burgemeester Wolfsen een officiële schriftelijke waarschuwing gekregen (de gele kaart!) De gemeente Utrecht wilde de massagesalon direct al voor een maand sluiten op straffe van een dwangsom. De eigenaar ging hier echter tegen in beroep. Volgens een discutabele reportage van enkele maanden geleden zouden...Meer »

 • Chinese massage, hoe werkt het ( Deel 1)

  by on mei 4, 2013 - 2 Comments

  Ok, je wilt ook wel eens een Chinese massage proberen, maar hoe gaat dat nu eigenlijk en waar moet je op letten of rekening mee houden. Deel I: Wees voorbereid!Voordat u een Chinese massagesalon binnen stapt moet u met een aantal praktische zaken rekening houden.  1. Zorg dat u over contant geld beschikt.Er zijn maar...Meer »

 • Chinatown Den Haag

  by on maart 18, 2013 - 0 Comments

  Het Haagse Chinatown bevindt zich ongeveer tussen de Bierkade, Paviljoensgracht, Winkelcentrum Grote Marktstraat en het Spui, doorsneden door de Wagenstraat en de Veerkades. Pal in het centrum van Den Haag. In tegenstelling tot de meeste Chinese wijken in Europa, zoals b.v. Chinatown in Londen, is het Haagse Chinatown nog niet zo lang geleden ontstaan. Van...Meer »

Categorieën

Chinese massagetechnieken